Powered By Blogger

25 Şubat 2022 Cuma

Rusya, Ukrayna topraklarında...

     Rusya, Ukrayna’ya savaş ilan etti. En son gelen haber Rusya’nın, Kiev’e girdiği yönündeydi. Sosyal medyaya savaştan görüntüler, fotoğraflar yansıdı. Askerleri esir almışlar. Onların fotoğrafı vardı. Arabanın arkasında, ölmüş birinin, üstü örtülmüş, çekilen bir fotoğrafı vardı sonra. İç acıtıcı görüntüler bunlar.

TÜRKİYE OLARAK BAKIŞIMIZ NE?

     Türkiye olarak tarafsız bir tutum içindeyiz şu aşamada. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkeden de vazgeçemeyeceğimizi söyledi. Bence çok yerinde bir açıklamaydı.

ÜTOPYA…

     Klişe bir söz vardır ya, “İnsanlık olarak neyi paylaşamıyoruz?” diye. Gerçekten neyi paylaşamıyoruz? Bu ölümler niye? Hepimiz güzel güzel yaşasak ne olurdu? Biliyorum bu söylediklerim bir ütopya. Ama bunca ölümü görünce insan yine de bu soruyu sormadan edemiyor.

12 yorum:

  1. 137 ölü varmış, Biden'in hamlesi bekleniyor

    YanıtlaSil
  2. Nefsine uyuyor insanlar, bir şey ne kadar kötü de olsa iyi görünüyor demek ki onlara. Böyle bir akıl tutulması işte...

    YanıtlaSil
  3. Ekranda bu yazın açık kaldı bir süre ve ben ne yazacağımı inan bilemedim.. :((((

    YanıtlaSil
  4. Ben o ütopyayı istiyorum ya gerçekten iki gündür aklımdaki tek düşünce bu, ne olurdu allah aşkına kimse kimsenin toprağına gözünü dikmese...

    YanıtlaSil
  5. Hocam fanatik milliyetçilik, faşizm diye bir şey var.. Belki ekonomik sebeplerde vardır ama bunların daha çok ideolojik sebepler gibi..

    YanıtlaSil
  6. rusya , abd ye natoya karşı zayıf düşmek istemiyor, nato da ukraynayı kışkırtıyor :)

    YanıtlaSil