Powered By Blogger

5 Şubat 2022 Cumartesi

Hayattan kısa kısa notlar 37

*İlk başlarda aşıyı ateşli ateşi savunanların bile zaman geçtikçe aşıya olan güvenleri azalmış gibi geliyor bana. Belki de aşıya olan güven değil de, bu virüsün bir gün biteceğine olan inanç azalmış gibi. O yüzden 3’ten sonraki aşılar için kimsenin acelesi yok gibi.

*Medeni diye bildiğimiz ülkelerin zamanında ne herzeler yediklerini duyuyor musunuz? Bir yanda insanları ölüme mahkum et, diğer yanda kendi insanını en güzel şartlarda yaşat. Böyle medenilik olmaz olsun.

*İnsanları kırmaktan çekiniyorum. Bu yüzden istemediğim durumlarda kalmışımdır. Mesela bir arkadaşım, “Gel şuraya gidelim” demiştir. Ben gitmek istemememe rağmen, “Gidelim” deyip gitmişimdir. O günden bu günlere gelişme olduğunu söylemeliyim. Ama tam olarak hayal ettiğim yerde değilim.

7 yorum:

  1. Medeni olduğunu iddia eden ülkeler mülteciler konusunda bile sınıfta kalıyor hep. İnsan canına değer vermiyorlar, ölen kendilerinden olmadıktan sonra. İnsan haklarından çok bahsederler bir de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi insanı dışındakiler bir hiç onlar için.

      Sil
  2. aşıya güveniyom ya, 3 biontek oldum, ama aşı başka salgının bitmesi başka, daha sürcek gibi tabii, yaza dördüncüyü oluruz herhalde :) anladığım kadarıyla hasta olanlar ölüyor daha çok, şeker, böbrek gibi hastalıkları olanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Deep. Kronik rahatsızlıkları olanların kurtulması daha zor.

      Sil
  3. Ben 3. aşıya uzak bakanlardanım doğrusunu söylemek gerekirse. Kendimi son derece korumaya aldım vitamin destekleri, minerallerle. Yeter artık diyorum.
    Medeni dediğimiz ülkelerin bile ne pislikleri var. İnsan olduğu yerde bu böyle sanırım Cem.
    Ah harika ama daha çok gelişme gösterebilirsin bence. "Şimdi gitmek istemiyorum" deyip en azından karşındakinin isteğini sanki sonrasında olacakmış gibi gösterip yavaşlatabilirsin. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben üçüncü aşıyı oldum. Dördüncüye uzak bakıyorum ben de. Kendini korumaya alman çok iyi. Senin podcastin son yayınında da vardı. Medeni diye bilinen ülkenin yaptığı pislikler. Evet, daha çok gelişmem lazım Momentos :)

      Sil
  4. Doğru biliyormuşsun :) Gerçekten medenilik, iyi insan olmayı kapsamıyor. Benim de kimse umrumda değil artık.

    YanıtlaSil