Powered By Blogger

9 Şubat 2022 Çarşamba

Duolingo'yu bana sevdiren 5 özelliği...

1-Duolingo’dan günlük olarak bildirim gelir. Mesela, “Merhaba ben Duolingo. 5 dakikan var mı? Alıştırmaya ne dersin?” gibi. Kendini okutan bildirimler.

2-Her alıştırmaya başlarken İngilizce hakkında dünya çapında bilgiler veriyor. Ve özellikle kendisi hakkında verdiği bilgiler çok iyi. En çok hoşuma gidenlerden biri, “Biz, her gün denk geldiğin uygulamalardan değiliz. Bizim tekniğimiz test edildi, onaylandı” gibisinden bir şeydi. Tabi onlar daha kurumsal yazmışlardı. Ben, kendimceye çevirdim.

3-Yine alıştırma bittikten sonra, “30 günlük seriye katılmak ister misin?” diye soruyor mesela. “Hadi, bunu yapabilirsin” gibi motive edici şeyler yazdığını görüyorsunuz ekranda. Benim gözüm korktuğu için kabul etmedim bu arada 30 günlük seriyi.

4-Alıştırma yaparken üç hakkınız var mesela. Üç yanlış yaptınız ve uygulamayı kapatacaksınız. Üzgün bir kuş çıkıyor ve “Gitme” diyor. “Alıştırma yaparak can kazanabilirsin” diyor.

5-Uygulamanın senden isteği her gün bir alıştırma yapman. Diyelim ki o gün alıştırma yapmadın. Hemen bildirim geliyor. “Serini dondurma hakkın var. Bu sayede serin bozulmayacak” diyor. Kabul edersen bu sayede serin bozulmuyor. Bir sonraki gün devam ediyorsun. Böylece gün atlamamış ve moralini bozmamış oluyorsun.

10 yorum:

  1. Hheeheh sen de mi Duo'dasın? Aynı bildirimler geldiği için gülümsedim. :) bravo bırakma devam et.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler motive edici sözlerin için :)

      Sil
  2. Hocam çok uzun zamandır kullanmıyorum ama neredeyse her gün "5 dakikanız var mı" diye mail atmaya devam ediyorlar:)

    YanıtlaSil
  3. İlginçmiş..Para mı kazanılıyor bundan,pek anlamadım?

    YanıtlaSil
  4. Ben de 280 gündür fransızcasını kullanıyorum. Türkçe fransızca olmadığından o arada ingilizce de çalışmış oluyorum :)

    YanıtlaSil