Powered By Blogger

8 Şubat 2022 Salı

Doğan Cüceloğlu'nun beni çarpan sözü...

     Sosyal medyada gezerken Doğan Cüceloğlu’nun çok güzel bir sözüne denk geldim. Hatta bunu İnstagram hesabımda da paylaştım. Hayatın içinde koştururken hiç farkına varmıyoruz. Veya farkında olmamıza rağmen kendimize engel olamıyoruz. Başkalarına kendimizden daha çok önem veriyoruz. Kendimizi ikinci plana atıyoruz. İşte bunları göz önünde bulundurarak demiş ki, “Biliyor musunuz? Kendimi sürekli ihmal etmişim.”

NELER YAPMAYARAK İHMAL ETMİŞİM KENDİMİ?

     “Kendimi nasıl ihmal ettim?” diye sordum. “Hayır” diyemeyerek kendimi ihmal etmişim. “Başkaları kırılır ama” diyerek kendimi ihmal etmişim. “Karşımdakinin istediği cevabı vermezsem bana tepki gösterir” diyerek kendimi ihmal etmişim. Artık, “Hayır” demeye çalışıyorum. Artık, tepkilerden çekinmemeye çalışıyorum. Artık, kendimi ihmal etmemeye çalışıyorum.

10 yorum:

  1. Farkında olmakla başlıyor herşey, demek ki bundan sonra kendine daha çok özen göstereceksin. :)

    YanıtlaSil
  2. Hah işte bu senin için güzel bir yazı olmuş. İnan bana "hayır" demenin bin türlü zarif yolu var, yani sen öyle bir söylersin ki, karşı taraf bu sefer sana hayır diyemez. :)))

    YanıtlaSil
  3. Güzel söylemiş. İnsan kendini ihmal ettikçe sorunları daha çok artıyor ama farkında olmuyor. Özellikle kadınlar eş ve anne rolünde olunca bir de çalışınca her şeye yeteceğim diye kendini paralıyor. Sorumluluklar paylaşılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık erkekler de bir işin ucundan tutmaya başladılar. En azından bazıları :)

      Sil
  4. İşin kötü yanı aslında şu hocam, kendimi ihmal etmişim dediğinde bir çok insan hayatının zaten sonuna geliyor ve aslında iş işten geçmiş oluyor.. Bunu erken fark edebilmek gerçekten önemli, daha da önemlisi fark edip senln gibi birşeyler yapmaya çalışmak 🙏👏

    YanıtlaSil
  5. ayy çok mu çarptı söz, aman bi yerine bişey olmadı de mi :)

    YanıtlaSil