Powered By Blogger

4 Mayıs 2021 Salı

İkizdere...

     Rize’nin İkizdere ilçesinde köylüler yapılacak olan taş ocağına karşı eylem yapıyorlar. Yine ağaçlar kesiliyor. Ormanlar yok ediliyor. Onların eylemleri bir şey değiştirir mi? Değiştirmez. Yine yapacaklarını yaparlar. En azından vicdanları rahat olur. “Elimizden geleni yaptık” derler en azından. Doğaya karşı olan bu tahammülsüzlüğü anlayamıyorum.

Rize İkizdere
foto kaynak: unsplash.com / fotoğraf temsilidir

TERSİNE DÖNEN DURUM…

     Her zaman söylemişimdir. İnsanoğlunun bu kadar doğayı katletmesine rağmen hala ormanların kalması bile mucize. Tek bir orman kalmayıncaya, tek bir ağaç kalmayıncaya kadar devam edecekler anlaşılan. Son bir şey daha: Köylüler, “Eskiden devlet vatandaştan ormanları korurdu biz şimdi devletten ormanları koruyoruz” demişler. Gelinen durumu en iyi anlatan söz bu olsa gerek.

DİĞER YAZILARIM…

*1930’larda çocuk olmak…

*Kütüphane…

 

8 yorum:

  1. Çok üzülüyorum bu haberlere elimizden hiçbirşey de gelmiyor..Doğaana bize çok kızıyor haklı da çok...

    YanıtlaSil
  2. İkizdere için de izin vermezler umarım.

    YanıtlaSil
  3. Haberleri biraz izledim bu konu ile ilgili hocam. Aslına bakarsan Başkan yardımcısı, önemli bir siyasetçinin oraya ikna için gitmesi, verilen sözler, ocağın yapılma maksadı ve sonrasında yapılacaklar kulağa az da olsa mantıklı geliyor. Yani yeniden yeşertmek anlamında verilen sözler.. Ne kadar tutulur onu göreceğiz, çünkü dediğim gibi yapılır orası.. Bu arada Rize limanını görmüştüm, son derece güzel ve büyük.. Neden 2nci bir liman ihtiyacı var ona da bakmak lazım :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakarsak göreceğimiz duygusallık gibi geliyor hocam.

      Sil
  4. “Eskiden devlet vatandaştan ormanları korurdu biz şimdi devletten ormanları koruyoruz” Bence de durum bu..🙂

    YanıtlaSil