Powered By Blogger

24 Mayıs 2021 Pazartesi

Çok Güzel Hareketler ve Güldür Güldür Show, tiyatro değil mi?

     Tiyatrocular, Çok Güzel Hareketler Bunlar ve Güldür Güldür Show’u tiyatrodan saymıyorlar. İnstagram’da karşılaştığım birkaç gönderide denk geldim. Ama neden tiyatro olarak saymıyorlar? Bunun üzerine kafa yordum.

Güldür Güldür Show tiyatro değil mi?
foto kaynak: unsplash.com

NEDEN TİYATRO OLARAK GÖRMÜYORLAR?

     Belki de sulu zırtlak şeyler olarak görüyorlar skeçleri. İnsana öğrettiği bir şey olmadığından. Halbuki insanın ders alacağı, bir şeyler öğreneceği skeçler de var. Ama her skeç için bunu söyleyemeyiz. Bunu direk Yılmaz Erdoğan’a sormak isterdim. Bu konuda ne düşünüyor?

BİRAZ OLSUN TİYATROYA GİRMİYORLAR MI?

     O zaman bu skeçler popüler olan ve sadece para getiren boş beleş şeyler mi? Tiyatroyla uzaktan yakından ilgileri yok mu? O zaman buradan şu da çıkmaz mı: Yılmaz Erdoğan’ı da tiyatrocu olarak görmüyorlar.

3 yorum:

  1. Çok güzel hareketleri izlemiyorum ama güldür güldüre arada bakıyorum. Tiyatroya göre farklı yanları var gibi. Skeçlerde doğaçlama çok yapıyorlar gibi ve pek ciddi bir hava yok. Bazen laf olsun diye bir şeyler yapıyorlar gibi geliyor. 🤔 Pek tiyatro izlemediğim için tam yorumlayamam ama tiyatro daha fazla çaba gerektiren, ciddi bir iş gibi geliyor. İçinde komedi de olabilir tabi ama her şey daha derli toplu, planlı gibi bence tiyatroda.

    Tiyatro demişken Masumlar Apartmanındaki Anıl karakterini oynayan tiyatrocuya (Selim Can Yalçın) hayran kaldığımı belirteyim. Sırf dış güzellikleri için oynatılan oyuncular yerine böyle başarılı insanlara daha çok yer verseler keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düzenli tiyatro izlemiyorum. Bunun için üzgünüm. Masumlar Apartmanı için o kişiye bir bakayım.

      Sil