Powered By Blogger

27 Şubat 2021 Cumartesi

Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalı artık sadece kendi videolarından ibaret değil...

     Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında artık hafta sonları başka başka videolar görüyoruz? Artık yanında çalışanlar da kanal için videolar çekmeye başladı? Mesela yanında çalışanlardan Alex’in, “İnfluencer nasıl olunur?” videosu. Bunun gibi videolar üretmeye başladılar. Yani anlayacağınız Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalı içerik konusunda genişliyor. Artık sadece kendisinin videoları yok kanalda. Böyle böyle büyük bir YouTube devine dönmeyi planlıyor.


Cüneyt Özdemir
foto kaynak: unsplash.com


HALK KENDİ İÇİNDE KONUŞTUĞU ŞEYİ SENDE GÖRMELİ…

     İşte bu tür yeni şeyleri seviyorum. Ortama ayak uydurmak için böyle adımlar atılmalı. İnsanlar sende aradıklarını bulabildikleri sürece varsın. Onların hayatlarıyla paralel gitmen lazım. Onlar ne konuşuyorsa sen de onları konuşmalısın. “Konu ciddiyetsiz, ya da magazin konusu” dememelisin. Bu işi en iyi yapanlardan biri de zaten Cüneyt Özdemir. Bunu zamanında, Şeyma Subaşı’nın çıkardığı kitap için yaptığı video ile de göstermişti.

BONUS YAZI: Cüneyt Özdemir’in videosundaki şarkıyı buldum.

ALEYNA TİLKİ VE KERİMCAN DURMAZ’IN YENİ ŞARKILARI…

     Şu anda YouTube trendlerde Kerimcan Durmaz ve Aleyna Tilki var. İkisi de yeni çıkardıkları şarkılarıyla gündemde. Aleyna tamam da Kerimcan ilk defa şarkı yaptı herhalde. Her iki şarkıyı da dinledim. Ve her ikisini de beğendim. Ama klipleri izlemedim. Şarkılar ilk çıktıkları zaman klipleri izlemem. Önce benim şarkıyı beğenmem lazım. Şarkıyı açarım. Ben de bir yandan bilgisayarda başka işler yaparım. İşte başka işlerle uğraşırken, “Şarkı güzelmiş” dedirtirse bana, benim için o şarkı güzel olmuştur. Her iki şarkı da bana bunu dedirtti.

ALEYNA TİLKİ, DÜNYA YILDIZI OLUR MU?

     Aleyna, Retrograde şarkısıyla dünyaya açılıyor. İsterim ki başarılı olsun. Ama nedense bizden bir dünya yıldızı çıkacağını düşünmüyorum. Biz bir şekilde bu işlerin altından kalkamıyoruz. Aleyna şarkıyı söylerken, İngilizce telaffuzuna özellikle dikkat ettim. Olmamış. Üzerine bol gelen bir elbise gibiydi İngilizcesi. Yabancı bir şarkıyla karşılaştırıyorsun ister istemez. Bu ne zaman düzelir? Yıllarca İngilizce konuşacaksın ve onu içselleştireceksin. Eğer bu dünya yıldızı olma serüveni devam ederse ona da bir el atılır tabi.

YOUTUBE ŞARKILARINA OLAN BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMEK…

     YouTube için yapılan şarkılara farklı bir gözle bakmanın zamanı gelmedi mi? Okuduğum bir köşe yazısında öyle diyordu. “Normal bir şarkı gibi bakmamak lazım. Sonuçta millet sanat eseri olmasına bakmıyor. Eğlendirmesine bakıyor. Yoksa bu şarkılardan efsane olacak şarkılar çıkacak beklentisi içinde olmayalım” diyor bu şarkıları yorumlayan birisi. Bence de artık bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Ve ona göre değerlendirmemiz lazım. Bu şarkılara çok fazla anlam yüklememeliyiz. Gösteri dünyası sonuçta. Önemli olan bir şeyler yapmak, ortaya koymak ve kendinden bahsettirmek. Çok fazla kalite aramamak lazım.

BONUS YAZI: Haluk Bilginer ile hayat üzerine konuşulan bir program yapılsa mı?

 

6 yorum:

  1. Cüneyt Özdemir'i ben de takip ediyorum ayrı olarak da Kerimcan'ın klibini beğenmiş biri olarak son videosunda bu klibin üzerine konuşup biz mi yanlış yapıyoruz youtubda demesi üzerine güldüm açıkçası çünkü aylarca uğraşılan onlarca belki 100lerce insanın çalıştığı bir işi izleyip sadece üzerine konuşarak aynı izlenme beklentisine girmesi ve bu videonun sadece üzerine konuştuğu için para kazanıyor olması komik bir durumdu :)

    YanıtlaSil
  2. aleyna tilki dinledim bu yazıdan bildiğim bu oldu, özdemir duymadım görmedim :) aleyna şeker yaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Haber takip ettiğim dönemlerde Cüneyt Özdemir'in yorumlarını da takip ederdim. Şimdi ne haber takip ediyorum, ne de yorumları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ben de haber takip etmeyi bırakmak istiyorum ama bir türlü yapamadım onu.

      Sil