Powered By Blogger

6 Ekim 2019 Pazar

Artık Türkiye'nin bir milyoneri var: Arda Ayten...




     Kim Milyoner Olmak İster yarışması başladığından beri ilk defa 1 milyonuncu soruya doğru cevap verildi. Artık Türkiye’nin bir milyoneri var. Açıkçası ben bu çocuğun kazanacağını düşünmüyordum pek. Genelde bu soru zor olur ve yarışmacı çekilir. Arda Ayten içinde böyle bir senaryo işleyeceğini düşünmüştüm. Yanılttı beni. Helal olsun.

BİR TÜRLÜ BAŞLAMAYAN YARIŞMA…    
     Geçen seneki son bölümü izlememiştim. Çocuk ta buralara kadar nasıl geldi hiçbir fikrim yoktu. Soruya geçene kadar uzattılar da uzattılar. Yakınlarıyla röportaj yapmışlar. Onu yayınladılar. Sonra çok kitap okuduğu üzerine konuşuldu. Şu ana kadar 250’inci kitaba gelmiş. Bunlar konuşulurken bende diğer odaya gidip geliyordum. Bir yandan blog yazımı yazmaya çalışıyorum. Odaya da bizimkiler çay yapmışlar, çay almak için gidiyorum. “Bir türlü başlayamadılar mı yarışmaya?” dedim.

Kim Milyoner Olmak İster

Foto kaynak: sondakika.com

SORU İSTİKLAL MARŞI’MIZDAN…
     Neyse ki sonunda başlamışlar. Soru İstiklal Marşımızdı. On kıtadan oluşan İstiklal Marşı’nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçerdi soru. Şıklar ise; Vatan, kan, toprak ve yurt. Doğru cevabı öğrenmeyen kalmamıştır sanırım ama ben yine de yazayım: Toprak.

TÜRKİYE’NİN İLK MİLYONERİ…
     Cevap vermek için düşündü de düşündü. Artık biz yine her zamanki gibi klasik laflarımızı söylemeye başlamıştık. “Cevap verme. Al parayı git işte. Diğer yarışmacıların zamanından çalma” gibi. Blog yazımı yazarken diğer odadan bağırdılar bizimkiler. “Gel gel, kazandı çocuk” diye. Gittim baktım. Millet çılgınca alkışlıyordu. Bir ara kalktı Kenan İmirzalıoğlu sarıldı çocuğa. Sonra ailesi geldi sarıldı. Ve böylelikle Türkiye’de bir ilk gerçekleşmiş oldu.

KENAN İMİRZALIOĞLU POZİTİF BAŞLADI…
Yarışma başlangıcında Kenan İmirzalıoğlu yarışmayı kendisinin sunmasıyla ilgili bir konuşma yaptı. O konuşmasında Kenan Işık’tan şimdiye kadar yarışmayı sunanlardan bahsedip, “Artık bayrak bende. Heyecanlıyım. Yanlış yaparsam şimdiden affola” dedi. Bu konuşmasıyla artı puanı baştan kapmış oldu.

1 MİLYONUN HEPSİNİ ALAMAYACAK…
Ülkemizde Veraset ve İntikal vergisi nedeniyle paranın hepsini alamayacak Arda Ayten. Kazandığı bu paranın yüzde 20’si vergiye gidecek. Alacağı tutar bu hesaplamayla 800 bin lira olacak.

MÜTEVAZİYDİ…
Soruyu bildikten sonra mütevaziliğini kaybetmedi. Umarım bu kıymetli huyunu hiçbir zaman kaybetmez. Özellikle de bu aşamadan sonra.


24 yorum:

  1. Adam sayesinde ülkedeki herkes istiklal marşının tüm kıtalarını ezberledi. :D Helal olsun ama çok zor soruyorlar adam hepsini doğru cevapladı.Hakkıyla kazandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, İstiklal Marşı'nı tüm millet olarak tekrar okuduk satır satır :) Gerçekten hak etti.

      Sil
  2. Güzel soru, güzel cevap. Helal olsun Arda ya. 👍👏👏

    YanıtlaSil
  3. Genelde çok okuyanlar ya da bilgili insanlar bu yarışmada en kolay soruları bilemeyip yerden yere vuruluyorlardı. Artık çok bilenler ilerilere gidemiyor diye bir algı oluşmuştu insanlarda. Bunu yargıyı yıktığı için de tebrik edilmeli Arda Ayten :) Valla helal olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Helal olsun. Yarışmaya katılan en iyi insanlardan biri gibi duruyordu. Gayet sakin, mütevazi bir insandı. Umarım güzel günlerde kullanır.

    YanıtlaSil
  5. Genel olarak Atv çok izledigim bir kanal değildir ama arada kim milyoner olmak ister izlerdim Murat Yilirimi çok yapay bulsam da.. Arda Ayteni geçen sene gormustim ama tamamını izlememisim ki 250.000 bilip 1.000.000 TL lik soruyu artıracağını bilmiyordum, akşam altta milyonluk soru yazınca gayri ihtiyari izledim, soruyu kim hazırladıysa en büyük alkisim ona Istiklal Marşını hepimizin bilmesi gerektiğini hatırlattığı için, Arda ya da gerçekten bravo o stres altında soruya cevap verebildiği icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soruyu ve Arda'nın performansını herkes beğendi.

      Sil
  6. Tıpkı bu arkadaş gibi okuyan araştıran, kültürlü bir birey olmalıyız. Bu arada bence bu arkadaş içinden hızlıca istiklal marşının 10 kıtasını okumuş, kelimeleri saymış olabilir 👀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke verilen eğitimin kalitesi de böyle birey yetiştirmek için uygun olsa.

      Sil
  7. Helal olsun..
    Kazancını afiyetle kullansın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Helal olsunu sonuna kadar hak eden biri. Kazancı hayatına daha da renk katar umarım.

      Sil
  8. Gerçekten helal olsun kesinlikle haketti . Cevabı şans eseri olmadı

    YanıtlaSil
  9. Bu kadar genç bir yarışmacının kazanmasına daha fazla sevindim.İnşallah yolu hep açık olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Tebrikler. Aslında vergiyi kanal ödemeli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de olmaz dediğin. Ama yurt dışında nasıl acaba?

      Sil