Powered By Blogger

25 Ekim 2019 Cuma

Acun'un başına gelen sizin başınıza da gelmedi mi?


     Kaç gündür sosyal medya Acun’a, Şeyma’dan gelen mesajı konuşuyor. Bilgisi olmayanlar için kısa bir özet: Acun, kendi kanalındaki bir programda telefonundan oradakilere bir video izletiyor. 

     Tam video izlenirken Şeyma’dan mesaj geliyor. Acun orada telefonu kapatıyor ama gözüken gözüküyor. Hem de 81 milyonun önünde. Hem bu ifadeyi kullanmak istemişimdir bak. 

     O andan itibaren o gelen mesaj internet sitelerine ve sosyal medyaya düşüyor. Benim anlamadığı bir şey var: Acun niye kendi telefonundan bir görüntü izletiyor ki? Ver görüntüyü içeriye, yansıtsınlar plazmaya. Ama bundan sonra böyle bir şeye kalkışmaz herhalde. 

Acun Şeyma
foto kaynak: gercekgundem.com
     Acun’un yaşadığı durumu siz yaşamadınız mı peki? Ben yaşadım. Tıpkı Acun gibi bir arkadaşıma video izletirken mesaj geldi. Karşımdakinin görmesini istemediğim bir mesajdı. Hemen alıp kapatmaya çalıştım ama bir faydası olduğunu sanmıyorum. 

     Bir bildirim gelince insanın gözü otomatik olarak hemen ona kayıyor. Ve okuyor hemen. O yüzden ne kadar elinden aldıysam da okunmuştur. Bence telefon üreticilerinin buna da bir çare bulmaları gerekir. Anlık bildirimleri engelleme olabilir adı. Böyle bir şey yapılsın ki millet rahat rahat yanındakilere internetten video izletebilsin.

6 yorum:

  1. Iphonelarda böyle bir özellik var, mesajın içeriğinin görünmesi kapatılabiliyor. Ben kullanmıyorum ama aslında mantıklı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olaydan sonra çoğu kişi o özelliği kullanmaya başlayabilir :)

      Sil
  2. :)) anlık iletileri engelle 2dk dur video izletecem :))

    YanıtlaSil
  3. Bana da olmuştu bir keresinde.Yerin dibine girmiştim.

    YanıtlaSil