Powered By Blogger

14 Aralık 2017 Perşembe

Yıldızlararası filminin bilimsel incelemesi...

     Yıldızlararası filmiyle ilgiyle okuyacağınız bu yazı filmden bilgiler içermektedir. Eğer filmi izlemediyseniz ve izlemek gibi bir düşünceniz varsa bu yazıyı okumamanızı tavsiye ederim. Ne zamandan beri bu filmi izlemek aklımdaydı. Ama bir türlü fırsatım olmamıştı. Sonunda izledim. Ve çok beğendim. Zaten şu kara delikler, yıldızlar, uzay falan her zaman ilgimi çekmiştir. O yüzden filmi çok dikkatlice ve her saniyesini ilgiyle izledim. Film uzun ama ilginiz varsa sizi yormuyor.

Yıldızlararası

     Filmi izledikten sonra aklımda soru işaretleri oluştu. O yüzden filmle ilgili yorumları okuma ihtiyacı hissettim. Bu ihtiyacımı karşılayan öyle bir yazı ile karşılaştım ki. Bu arada film yorumu derken sinemasal açıdan değil bilimsel açıdan. Mesela filmin sonunda 5’inci boyut geçiyor. Nedir bu 5’inci boyut? Yine filmin sonunda Cooper kara deliğin içine giriyor. Ve orası 5’inci boyut. Ve o 5’inci boyuttan geçmişini görüyor ve hatta müdahale ediyor. Ve bunun gibi tonlarca soru. Bu soruların hepsine Yıldızlararası filminin bilimsel açıdan incelemesini yapan bu yazıdan okuyabileceksiniz.

     Uzun bir yazı. Ama her detayı incelediklerini söyleyebilirim. Yine bu konuya ilgim olduğu için ilgiyle okudum. Normalde bu kadar uzun bir yazıyı okumazdım. Ama sevdiğin bir konu olunca okuyor insan. Yazıyı sizde bir okuyun. Siz ne diyeceksiniz? Film üzerine bir konuşalım istiyorum. Eğer uzaya ilginiz varsa Yıldızlararası tam size göre.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/space-research-science-astronaut-41162/

4 yorum:

  1. Çok beğenmiş ve notlarımı paylaşmıştım, sen de benim gibi geç izleyenlerdensin. Benim için özel bir yeri var, en sevdiğim filmlerde ilk ona kesinlikle girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende geç izledim. Çok beğendim. Bu yazıyı okumaktan zevk alacağına eminim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben de bu filmi izledikten sonra ayrıntılarını okuma ihtiyacı hissetmiştim. Kolay anlaşılacak bir film değil çünkü.

    Aynı şeyi "Inception" ve "Arrival" filmlerinde de yaşamıştım. Özellikle Arrival'ı okumadan anlayabilenleri alkışlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazı tam sana göre o zaman. İlgiyle okuyacağına eminim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil