Powered By Blogger

29 Aralık 2017 Cuma

İnstagramlık fotoğraflar olmuş hayatlarımız...

İnstagramlık fotoğraflar

     İnstagramlık fotoğraflar nerden çıktı şimdi? Bu sabah serviste giderken gökyüzünde müthiş bir görüntüye şahit olduk. Hemen yanımdaki arkadaşıma, “Ne güzel bir görüntü değil mi? Tam da İnstagramlık bir foto” dedim. Niye hemen fotoğraf çekme isteği uyandı içimde? Neden hemen çekip paylaşmak istedim? Bu konuda Hıncal Uluç her zaman, “İnsanlar anın tadını çıkarmıyor” der. Yani önemli olan o görüntünün keyfini sadece kendim yaşamam. “Hemen fotoğrafını çekip paylaşım yapmalıyım” telaşına düşmeden. Bu arada merak edenlere bir not düşeyim. Gökyüzünün sabahki güzel görüntüsünü çekmedim ve paylaşmadım. Çekseydim bile o güzelliği bir fotoğraf karesi anlatamazdı. O an orada olup, o ana tanıklık etmeniz lazımdı. 

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/silver-iphone-5s-showing-instagram-163184/

14 yorum:

  1. gittiğim bir konserde farkettim bunu . Konseri izlemek yerine video çekme derdine düşünce konseri videolardan izlemeye farkettim ve kapatıp cebime koydum hemen telefonu. Anı kaydetmekten tadını çıkaramıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman telefonlar kapanıyor anın tadı çıkarılıyor :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Önemli olan budur zaten. Anı yaşamak güzeldir ve doğru olandır. Bazı insanlar artık yediğini, içtiğini ne yapıyorsa hemen çekip atıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her anımızı paylaşınca sosyal medya için yaşıyoruz hayatı. Bu farkın ayırdına varmamız lazım. Yorumun ve takibin için teşekkür ederim.

      Sil
  3. kimse anın tadını çıkarmıyor artık, nete nasıl foto video atarım diye bakıyor etrafa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşününce de andan tat almıyoruz, aldığımızı sanıyoruz. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Hani nette dolaşan bir fotoğraf var ya, kalabalık içinde herkesin elinde cep telefonu, sadece tipitoş teyzemiz anı yaşıyor ve izliyor. Artık kendimiz için değil başkaları için anı biriktiriyor hale geldik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, başkaları için yaşıyoruz. Bu durum katlanarak devam edecek herhalde. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Hayatımıza giren garip bir laf tam İnstagramlık bir foto..Şahsen ben fotoğraf çekmeyi seven birisi değilim..Anı yaşamak en iyisi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anı yaşamak en güzeli ama biz bunun farkında değiliz işte. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. İste bak en hassas olduğum konu sosyal medya neden derseniz ör.adam bi kahve iciyor wp,insta,facebook,snap hepsinde paylasiyor artik insanlarin evindeki kahve fincanlarina kadar ogrendim ya . Ben herzaman anın tadini yasamak taraftariyim haaa! Onemli bir sey olur tabiki paylasilir ama herseyide paylasmamak lazim aslinda.Bu yazina iyiki gelmisim icimi döktüm ohh beee 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçini dökerek çok iyi yapmışsın haa :) Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Sosyal bir varlık olduğumuzdan iyi kötü hep paylaşma duygusunu taşırız

    YanıtlaSil