Powered By Blogger

19 Aralık 2017 Salı

İnstagram mı, blog mu?

İnstagram

     İnstagram ile bloğu karşılaştırmak nerden aklıma geldi? Bu sabah bir fotoğraf çektim ve o an içimden geçenleri yazıp paylaştım. Akşam olduğunda tahminimden fazla beğeni aldı. Bu kadar beğeni almak için ne yaptım peki? Hiçbir şey. Fotoğraf çektim, bir cümle yazdım ve paylaştım. Şip şak, oldu bitti. Ben blogda bir yazı için en az bir saatimi harcarken İnstagram’da en fazla beş dakikamı aldı bir paylaşım. Şimdi böyle pratik bir uygulama varken adam tutup da niye blog açsın abi? Acayip pratik. Blogger’ın da böyle bir mobil uygulaması olması lazım. Bu pratiklik benim çok hoşuma gitti. Ama bu benim tarzım değil. Ben blogcuyum arkadaş. 

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/lg-smartphone-instagram-social-media-35177/

10 yorum:

  1. Kesinlikle Blog. İnstagramda çok hızlı akıyor hayat. Ve çok çabuk tükeniyor her şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalıcı olan her zaman blog. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. bence blog, hem ayrıca blogcuların google + ı var ya yeniden insta gibi bir programa gerek yok. bence tek çare diğer sosyal ağlar gibi google + ı daha aktif hale getirmek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger’ın mobil sürümü olabilirdi mesela. İnstagram gibi paylaşımı çok kolay olan bir uygulama haline getirilebilir. Tabi bu benim düşüncem 😀 Yorumun ve takibin için teşekkür ederim.

      Sil
  3. beğeni alsın diye yapmıyorum ben genelde o yüzden instagramımı kapatmıştım, fotoğrafı çeksem insanlar beğense ne beğenmese ne diye, burada bir şeyler yazmak ve onu tartışmak bana daha cazip geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı sevenler için her zaman için uygun olan blogdur bence de. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yazınızın başlığı dikkatimi çekti. Dün gece okudum, geç vakitti, yorum yazamadım.Bu konuyu ben de zaman zaman düşünüyorum; Bloğumu çok seviyorum, yazarak mutlu oluyorum. Serde eğitimcilik var, yazım kurallarında, anlatımda, verdiğim örneklerde hata olmamasına özen gösteriyorum. Teknik konularda çok eksiğim olmasına rağmen çok sorun yaşamıyorum.
    İnstagramda yeni sayılırım. Henüz iki ay olmadı.Ama İnstagramı da çok sevdim.Kıyaslamak belki pek doğru olmaz. Ama daha pratik, daha çok göze hitap ediyor, daha çok insanla karşılaşıyorsunuz. Başladığım işi iyi yapma çabası beni İnstagramda da özenli olmaya zorluyor.Günde bir yayınım oluyor ama zaman harcıyorum. Fotoğrafa mutlaka bir şiir ya da yazı ekliyorum. Ama çok istememe rağmen hala bir video eklemesini bilmiyorum.
    Sanırım biz eski kuşakta "hata yapma korkusu" var. Gençler gibi "sınama-yanılma" cesareti yok.Teşekkürler,
    Esen kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her uygulamanın kendine has yapısı var. Pratik olması, hemen paylaşım yapılabilmesi hoşuma gitti. İnstagram sorunlarını kısa sürede çözersiniz. Anladığım kadarıyla o istek var sizde. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Yeni tasarımın hayırlı olsun Cem :) Güzel olmuş. İnstagramdaki hızlı yayın cazip geliyor sanki ama bloglarımızı hiçbir şeye değişmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogculuk kanımıza işlemiş 😀 Temayı beğenmene sevindim. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil