Powered By Blogger

8 Aralık 2017 Cuma

Günde 1000 kelime yazmak...

     Günde 1000 kelime yazmak yazısını okuduktan sonra gaza geldim ve dün akşam bu yazıyı kaleme aldım. Bu akşam internette takılırken yine 1000 kelime yazmak mevzuulu yazıya rastladım. “Keşke bende 1000 kelime yazabilsem” dedim. Hevesle o yazıyı yeniden okudum. Ama ilk okuduğum zamanki yazıyı bulamadım. Yazıyı parça parça bölmüşler. Kesip biçmişler. Anlamsız yapmışlar yani.

     Ama beni gaza getirecek birkaç paragrafını okumak fırsatım oldu. İşte o gazla şimdi oturmuş 1000 kelime yazma uğraşındayım. Her akşam yazmayı planlıyorum. Bakalım ne zaman kadar devam ettirebileceğim? Yazıda özellikle okuduğum bir paragraf bana acayip gaz verdi. “Misafirlikte uyandım 1000 kelime yazdım. Evde uyandım 1000 kelime yazdım”. Yani adam nerede olursa olsun kendini 1000 kelime yazmaya şartlamış. 

günde 1000 kelime yazmak

     Bu ne güzel bir irade ya. Artık bir noktadan sonra günde 1000 kelime yazmazsa eksiklik hissetmeye başlamış. Diş fırçalamak gibi sıradan bir şey olmuş her gün 1000 kelime yazmak. Ya şimdi söyleyin bana. Siz bunları okuyunca gaza gelmiyor musunuz?  “Keşke bende günde 1000 kelime yazabilsem” diye iç geçirmiyor musunuz?

     İşte bu yazıdan sonra bende hevesle oturdum bilgisayarın başına. Normalde aklımda bir konu bulup 100 kelime yazıp blogda yayınlamak vardı. Bu akşam bu yazı yine benim aklımı karıştırdı. Bu kafa karışıklığının sonucu olarak bu yazıyı yazıyorum işte. Evet, günde 1000 kelime yazmak hayal değilmiş. En azından bu akşamlık. Her gün kedi kaymak yer mi göreceğiz.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-blur-business-indoors-261453/

12 yorum:

  1. İstemediğiniz zaman fazla zorlamayın kendinizi, var olan yazma şevkinizi de kırarsınız. istedikten sonra 5000 kelime de yazılıyor ama her zaman kedi bal yemiyor elbette. Benim düşüncem elbette. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bakmayın benim öyle dediğime. Çabuk sıkılan bir yanım vardır. Baktım işler planladığım gibi gitmiyor, hemen pes ederim :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Haydi uğraş muğraş 1000 kelime yazıldı da o kadar uzun yazıyı okuyacak kimse yok ki! Google amcamız bizden uzun yazı istiyor ama bunu hiç düşünmüyor. Çoğu kişi görsellere bakıp, ilk 2-3 satırı okuyup geçiyor. Ancak çok ilgisini çeken bir şey olursa vakit ayırabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsan bende okumam. Kimse o kadar uğraşmaz. 1000 kelime ancak kendine yazarsın. Bloğu kimse okumaz sonra 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Bence buna takılmamak yazmaya odaklanmak gerek. O zaman daha güzel işler çıkacaktır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha fazla yazmak isteği insanın aklını çeliyor 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  4. A4 kağıdıyla yaklaşık 3 sayfalık bir yazıdan söz ediyoruz aslında. Yazılır tabi de her gün yazılır mı o var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o var 😀 Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. yoğun olarak kitap okuduğum zamanlarda 1000 kelimelik yazıları çok kolay yazıyordum. Kitap okumayı bıraktıkça zor yazdığımı fark ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakıt olmayınca gitmiyor 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Girdiğiniz metindeki kelime sayısı: 207

    x5 olsa kurtarıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogda yazamam o kadar hocam :) Kendi defterime yazarım ancak. Çünkü daldan dala atlayarak 1000 kelimeyi tamamlayabiliyorum çünkü. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil