Powered By Blogger

30 Aralık 2017 Cumartesi

Felsefe öğretmeni, felsefe dersini sevdirirse...

felsefe öğretmeni

     Felsefe öğretmeni vardı lise yıllarımızda. Adı Dursun’du. Soy ismi gelmiyor şimdi aklıma. Geçmiş zaman. Ama müthiş dersleri hep aklımdadır. Onun derslerini iple çekerdik. Felsefeye karşı zaten bir ilgim vardı. Birde onun işini severek yapması, daha da sevdirdi bana felsefeyi. Bir soru sorarak başlardı. Herkes aklından geçeni söylerdi. Sınıfın haylaz takımı bile el kaldırıp cevapları o soruları. Bir takım cevaplardan sonra, “Demek ki felsefe buymuş çocuklar” derdi. Bizim verdiğimiz cevaplardan yola çıkarak tanımlardı neyi tanımlayacaksa. Tabi ki doğru cevaplarımızdan. Felsefe derslerimiz salı günleri son saatler olurdu. İnanır mısınız, bir arkadaşım o gün okula gelmemişti. Sırf o gün, o hocamızın dersine girebilmek için son derse gelmişti.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/man-in-black-and-white-polo-shirt-beside-writing-board-159844/ 

6 yorum:

  1. Öğretmenlerin işini severek yapması gelecek nesillerin de kendi işlerini severek yapmasında büyük rol oynuyor. Bir de sizin gibi yıllar geçse de kendisini hatırlatıyor bu şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle öğretmenler ne kadar çoğalırsa eğitimimizin kalitesi o kadar artacaktır ayrıca. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Benim de en sevdiğin dersler felsefe ve matematik, neden insanları bu iki dersten soğutuyorlar anlamıyorum. En sevdiğim ders videoları ders diyenler var ya :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felsefe on numara ya. Tam bana göre :) Ama matematik ile yıldızım hiç barışmadı. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Öğretmen dediğimiz insan böyle olmalı zaten. Diğerleri gibi robot gibi girip anlatmamalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları anlatmış olmak için anlatıyorlar sadece. Ama böyle işini hevesle yapanlar olunca dersten zevk alıyordu insan. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil