Powered By Blogger

6 Aralık 2017 Çarşamba

Eleştiriye gelememek...

eleştiriye gelememek
     
     Eleştiriye gelememek… Çoğu insan hep eleştiriye açık olduğunu söyler. Yeter ki saygı çerçevesi içinde olsun diye de eklerler. Ama bence bu boş laf. Çünkü hiç kimse eleştirilmek istemiyor. Eleştiriyi kaldıramıyor. Eleştiri bizim yapımıza ters. Lafa gelince konuşuyoruz da. Uygulama tırt be kardeşim. Bu durumu her yerde görüyoruz. Toplum önünde olan insanlardan, çevremizdeki insanlara kadar. Eleştirdiğin insanlar hemen gönül koyarlar sana. Hani ben bunu seni geliştirmek için söyledim. Eksik yanlarını dile getirdim falan. Bunları kimsenin taktığı yok. Hemen arasına seninle mesafe koyar. Neden? Çünkü onu eleştirdin. O yüzden sevdiğim insanları eleştirmiyorum. Benim eleştirip aramın bozulmasındansa, gitsin, kendi kendine duvara toslasın daha iyi.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/adult-angry-beautiful-blond-366063/

10 yorum:

  1. Eleştiri hep kötü mü olacak, hayır. İyisini yapıyoruz yine güceniyorlar, yine darılıyorlar. Fakat sorsanız herkes eleştirmen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu millet eleştirmen 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çünkü kimse yoğurdum ekşi demez Cem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kardeşim 😉 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Tabi haklısınız ben bazen karşıdaki insan üzülmesin diye söylemediğim çok şey var. Kişisel olmadığı sürece her konuda eleştiriye açığım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza ne güzel o zaman. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Kimse eleştirilmeyi sevmez bence. O nedenle ben insanlara kusurlarını anlatmaya çalışırken önce kendi kusurumdan bahsederim. :) Denedim, olumlu etki yapıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi taktikmiş :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Aslında şöyle bir durum da var bizim milletten eleştiri ile hakareti birbirine karıştırıyor. Bu da bir sorun. Halbuki eleştiri dediğimiz şey yapıcı bir olaydır yıkıcı değil..

    YanıtlaSil