Powered By Blogger

1 Aralık 2017 Cuma

Bloglar hakkında yorumlarım #1...

     Blog Hocam temasını değiştirmiş. Yeni teması hoşuma gitmedi. Eski teması daha güzeldi. O turuncu ya da sarı menüsü hoşuma gidiyordu. Blog Hocam’ı ilk tanıdığımdan beri o temayı kullanıyordu. Artık o tema ile özdeşleşmişti. Bir ara Blog Hocam’ın yazılarından birine tıkladım. Baktım renksiz bir menü karşıladı beni. Telefondan girmiştim. Acaba mobil görünümünde mi bir problem falan var dedim. Ama yokmuş. Tema değişmiş. Keşke değiştirmeseydi. Temayı değiştirmesinin seo kaynaklı bir nedeni olabilir. Tabi Serdar Hocam daha iyisini bilir. Ne de olsa Blog Hocam

Bloglar

     Gelelim Evren Günlüğü’ne. Blog Yazarları Çalıştayı başladı, bitti. Ama hala kendisinden çalıştay ile ilgili bir yazı göremedik. En azından kendisinden küçük bir yazı beklerdim. “Çalıştayın bütün ayrıntıları ile yakında blogdayım” diye. Evren’den çalıştayı değerlendiren geniş geniş yazılar bekliyorum. Birde her konuşmacının baştan sona konuşmalarının videolarını. Eminim onların da kayıtlarını almıştır bir şekilde.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/pie-graph-illustration-669621/

12 yorum:

  1. Aslında birbirimizin bloglarını inceleyip yapısal eleştireler çok güzel olmuş. İnsan haptığı hatayı görür... Aslında tüm bloglar ara ara toplanabilse. Bilgi alışverişinde bulunsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten hırpalayıcı eleştiriyi hiç sevmem. Gerçi bu yaptığım da eleştiri olarak sayılır mı, onu da bilmiyorum. Ben sadece sevdiğim bloglar hakkında bana göre iyi ve kötü yanlarını dile getiriyorum. Belki gün gelir aylık olarak ya da belli aralıklarla bir araya geliriz bloglar olarak. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Evren kafasını dinliyor. Çalıştay için çok yoruldu. Bir süre daha sesi çıkmaz sanırım.
    Konuşmacıların baştan sona videoları zor, öyle bir çekim yapılmadı. Sadece üniversite ara ara çekti diye biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haklısınız. Yorgunluk olabilir. Ama eminim tatlı bir yorgunluktur o :) Üniversiteden o çekimleri talep edebilir belki bloğunda yayınlamak için :) Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Alışkın olduğun bir tema değiştiğinde maalesef ki yadırgıyorsun.
    Evren umarım yakın zamanda paylaşım yapar. Bende merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tema özdeşleşince yeni bir tema yadırgatıyor insanı. Evren'in paylaşımını bekliyoruz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhaba Cem,

    Öncelikle yeni temam ile ilgili fikrini paylaştığın için teşekkür ederim. Bunlar benim için önemli feedbackler ve kesinlikle çok önemsiyorum.

    Blog Hocam'la özdeşleşmiş bir renk paleti vardı evet ama aslında bu yeni temada da aynı renkleri kullandım. Sadece beyaz alan daha fazla. Sebebi daha temiz ve sade bir görüntü.

    Eski temada bolca grafik, gereksiz kod, çağ dışı bir kodlama vardı. Bu hantallıktan kurtulmam gerekiyordu. Daha hızlı, daha modern bir tasarıma ihtiyacım vardı. Zaten kullanıcılardan da bu yönde çok mesaj almıştım.

    Temanın düzenlemesi ve geliştirilmesi devam ediyor. Kim bilir belki eski turuncu menüyü tekrar eklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi Serdar Abi olayın teknik kısmını o kadar bilemem :) O işin uzmanı sensin :) Ben olayın görünüm açısından kısmını yazdım :) Tabi bana göre. Ayrıca bloğunla ilgili yazıma bu naif yaklaşımından ve yorumundan dolayı teşekkür ederim.

      Sil
  5. Evren bey,çalıştayı paylaştı ve ortadan yok oldu.Ne yorumlara cevap veriyor ne blog bakıyor :) Çok yorulmuş çokkkkkkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normaldir o kadar çaba gösterdi çalıştay için 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Çok güzel bir yazı olmuş, blog hocamın temasına alışmıştık ama güncel temaların çok gerisinde kaldığı eskidiği için değiştirilmiş olabileceğini düşünüyorum, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan bir şeye alışınca değişince yadırgıyor 😀 Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil