Powered By Blogger

17 Aralık 2014 Çarşamba

Kanal D'de devrim yarım mı kaldı?

             Kanal D,ne yapmaya çalışıyor?. Anlayan, bilen var mı? Sanki her dizisi tutuyormuş gibi Galip Derviş’i gecenin on ikisine koydu. O saatte reytinginin düşeceğini bile bile. Bile bile diyorum çünkü pazar akşamı gecenin o saatinde kimse kalmaz. Çünkü yarın pazartesidir. Okul vardır, iş vardır. O yüzden kimse o saate kadar beklemez. İzleyicilerden bu fedakarlığı yapmayı bekleyemezsiniz. 

              Beklerseniz de sonuçlarına katlanırsınız. Ve sonuç olarak Galip Derviş’i kaldırıyorlar. Şimdi Kanal D bayram etsin. Bence kanal D yönetimi bunu bile bile yaptı. Yekten diziyi kaldıramadılar. Böylelikle bahane ürettiler. Ve amaçlarına da ulaştılar. Ama şu bir gerçek ki, bu hiç de iyi bir yönetim politikası değildir. Ve gelecekte de bu yönetimden doğru kararlar alma beklentisini düşürür. Kanal D eskiye göre çok kötü yönetiliyor. Bu zaten, her gün kanal D dışında farklı bir kanalın gün birincisi olmasından da belli oluyor.

              Eskinin kanal D’si böyle miydi? Hafta da en az 4-5 gece kanal D birinci olurdu reytinglerde. Sektörün lideri kanal D idi. Sektöre yenilikleri her zaman kanal D getirirdi. Sektöre kanal D yön verirdi. Şimdilerde o kanal D’den yeller esiyor. Ve yine tekrar ediyorum. Kanal D çok kötü yönetiliyor. Bir zamanın yürekli kanal D’si nerede? Hatırlıyorum, bir yaz ayında, tam da izlenmenin en yüksek olduğu izlenme saatinde, 20:15’te Örümcek Adam’ın çizgi filmine koymuştu. Gerçekten bu bir devrimdi. 

               Ve böyle bir şeye ancak kanal D önderlik edebilirdi. Devamı gelmedi. Ama arıyordu kanal D. Yeni yayın stillerinin, tarzlarının peşinde koşuyordu. Biliyordu, sektör o kadar monotondu ki. O da yenilikler yaparak sektörü bu monotonluktan kurtarmak istiyordu. İşte, o zaman ki vizyona bir bakın. Bir de şimdiki kanal D’ye bakın.

                Şimdiki Kanal D’de böyle bir vizyon görebiliyor musunuz? Olmayacak şey oldu ve kanal D gibi yeniliklerin öncüsü bir kanal diğerlerinin peşine takıldı. Sıradan bir kanal gibi hareket etmeye başladı. Günlük başarıların peşinde koşmaya başladı. Ne oldu da kanal D bu duruma geldi hala anlamış değilim. Sektöre yön veren bir konumdayken şimdi sektördeki tutmuş şeylerin peşinden koşan bir duruma gel. Akıl alacak gibi değil. İşte son olay: Şeref Meselesi dizisi. Bu diziye o kadar umut, o kadar umut bağladılar ki olacak gibi değil. Tamam, efsane bir dizi de olabilirdi ama bu hiçbir şeyi değiştirmezdi. Koskoca bir kanal beklentiler üzerinden yönetilmez.

                Ya, o dizide çok izlense bile ne değiştirir ki. Bir dizi kurtaracak mı seni? Diğer akşamlar ne olacak? Ama bu durumda bile bir ilke imza atmayı başardı kanal D. Türkiye’de ilk defa, bir dizi için gala yapıldı. Bu işte. Bahsettiğim kanal D ruhu budur arkadaş. Ama o kadar yanlışlar yapıldı ki. Bu gala meselesi bile gümbürtüye gitti. Kısacası kanal D sıradan bir kanal olma yolunda hızla ilerliyor.


blog linki:yasamdanyazilar.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder