Powered By Blogger

25 Şubat 2021 Perşembe

Erken kalkmak için hayatta bir hedefin olmalı...

     Az uyumak ya da uyumamak. İşte bütün mesele bu. Kişisel gelişimcilerin anlaşamadığı bir konu da bu: Az uyumak meselesi. Hedeflerimize ulaşmak için erken kalkmamızı öğütlüyorlar. Erken kalkmak, hedeflerimize daha fazla zaman ayırmak demek. Ama kimileri de az uykunun vücut sağlığı için zararlı olduğunu söylüyor. Şimdi bu meseleyi bir kenara bırakalım. Aklımızın bir köşesinde kalsın. Bunu düşünelim ve bununla ilgili araştırma yapalım.


erken kalkmak
foto kaynak: unsplash.com

     Anlatmak istediğim başka bir nokta daha var: Bu akşam Youtube’da, erken kalkmanın yollarıyla ilgili bir video izledim. Birkaç madde sıraladı konuyu anlatan. Ama en önemlisi -kendisi de bunu söyledi zaten- “Erken kalkmak için bir nedeninizin olması gerekiyor” maddesiydi. Bir amacınızın olması. Zaten şu dünyada kendinize bir hedef buldunuz mu, çoğu sorununuzu çözmüş oluyorsunuz.

BONUS YAZI: Hemen yatıp uyusam bugünden bana ne kalacaktı?

ARTIK TUTMAZ DEMİŞTİM AMA…

     İbo Show’un yıllar sonra yeniden başlayacağı haberini duyduğumda, “Artık bu show zamanları geçti. Artık Türkiye başka bir Türkiye. Artık Z kuşağının Türkiye’si. Artık sosyal medyaların Türkiye’si” demiştim. Ama hiç de öyle olmadı. Program yeniden ses getirdi. Neredeyse her programından konuşulacak olaylar çıktı. Yani işin özü: Yanılmışım. Kanal D’de bu rüzgardan yararlanmak için bu akşam yeni bir programa başladı. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici sunacakmış. Bu program için de, “Sonu hüsran olur” diyorum. Bakalım bu sefer de yanılacak mıyım?

YENİ DİZİ HABERİ GÜZEL AMA DİZİ DE GÜZEL OLSUN…

     Gülse Birsel, İnstagram hesabında bir hikaye paylaşmış. Hikayede, “Hikaye paylaştığıma göre boş vaktim var. Ben artık çalışayım” demiş. Bunu yeni bir diziye yormuşlar. Kendisini seven biri olarak bu haberi ancak, sevinçle karşılaşırım. Ama ne olur bu sefer ki dizisi izlenebilecek gibi olsun. Avrupa Yakası bir efsaneydi zaten, onu bir kenara bırakıyorum. Yalan Dünya birazcık izlenesiydi. Son dizisi ise- adı bile aklımda değil, o kadar yani- hiç bana hitap etmedi. Umarın bu yeni dizisi bana hitap eder.

BONUS YAZI: Gülse Birsel sinemada da kendini kanıtladı.

    

22 yorum:

  1. Erken kalkmak iyidir. Ama erken yatmak şartıyla:)
    Sibel Can'ların programa rastlayıp izledim. İzlettirdi yani.
    Kadının hem kendi hem sesi güzel. Pandemide değişiklik işte. Hakan - Hüsnü de iyiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar ne erken yatmayı ne de erken kalkmayı yapamıyorum :) Keyifli vakit geçirmene sevindim.

      Sil
  2. ben de az uyumak ile ilgili bir yazı yazıyordum :) muhtemelen hafta sonu yayınlarım. Gülse Birsel tvye yapacaksam muhtemelen hüsran olur uzun dizi güldürmüyor artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazını okumak isterim :) Belki yine dijital platforma yapar bir saatlik.

      Sil
  3. Hocam Gülse Birsel i bilmiyorum ama Murat Cemşir le Ahmet Kural tekrar bir dizi yapsa fena olmaz :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da bayadır sessizler. Pandemiden dolayıdır muhakkak. Onlar dizi ya da film yapmadan durmazlar yoksa :)

      Sil
  4. 'Erken kalkmak için bir nedeniniz olması gerekiyor.' bana bir zamanlar yaptığım bir sunumu hatırlattı. Japonların felsefelerinden biri ikigai yani her sabah yataktan kalkma amacınız denebilir. İki hayat gai amaç demekti. Kişi kendisine bir takım sorular sorarak kendi ikgaisine ulaşabiliyor. Uyku saati de süresi de herkese göre farklılık gösterir tabiki.

    YanıtlaSil
  5. eveey sabah koşmak için erken kalkılabiliir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyanmak zorken, koşmak benim için imkansız Deep :)

      Sil
  6. Erken uyumayi basarabilsek keske;)

    YanıtlaSil
  7. Sanıyorum en azından 5 senedir her gün saatimi 6 7 aralığına kuruyorum. Mecburluklar dışında bunu başardığım nadir de olsa hala bir umut devam ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Çok açık fikrimi söyleyeyim kişisel gelişimci diye bir şey yoktur tamamen para kazandırmak için uydurdukları bir etikettir bu ama hadi var diyelim hedefine ulaşmak için erken kalk kimin hedefi için??? Hedefim barda sahne almaksa onların kalk dediği saatte yatmam gerekir zaten yada yazar olmaksa hedefim hiç sesin olmadığı saatte çalışıp sabah erkenden de yatmam gerekmez mi? Yada amacım çalıştığım fabrikaya müdür olmaksa ve büyük şehirde yaşıyorsam zaten sabah 6 7 arasi kalkıyorumdur. Veya hedef nedir illa çalışmaya mi bağlıdır hayatta tek hedefim karavan alıp dünyayı gezmek olamaz mi??
    O yüzden böyle anlamsız tavsiyelere kulağını tika hayat senin hedef senin uyku düzeni de senin kararın
    Aleyna için se o çocuk ya daha dünya starı olmak için daha çok yolu var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aykırı çıkışlarını seviyorum :)

      Sil
    2. inan aykırılık olsun diye yazmıyorum. hayatta tek bir doğru olamaz tek bir klişe olamaz herkesin hayatı o kadar farklı ki o yüzden tek bir doğru yok
      ha bir doktor dese gece 23 -05 saatleri uyumanız sağlığınız açısından iyidir bunu anlar ve kabul ederim ama hedefleriniz için erken kalkın mantıklı değil benim hedefimi bilmeden.
      İnsanı hayata bağlayan bir amacı olmalı ama bu amaca ulaşmak için olan şartları kişi kendi belirlerse daha başarılı ve daha mutlu olur bence :) sen kişisel gelişimcileri değil beni dinle :)))

      Sil
    3. Seni dinliyorum, kulaklarım sende :)

      Sil
  9. Çok erken kalkanlardanım. Biyolojik saat takır takır çalışıyor

    YanıtlaSil