Powered By Blogger

13 Şubat 2021 Cumartesi

Ankete meraklı tipler...

     Ankete meraklı tiplerden biri de benim. Facebook ya da İnstagram’da ara ara anketler çıkar ya hani. İşte o anketleri yaparım ben. Sanki o yaptığım anketleri dikkate alacaklarmış gibi. Gerçekten o anketleri dikkate alıyorlar mı acaba? Bunun dışında çağrı merkezlerini aradığım zaman da anketleri kabul ederim. Ama, “Bizim bir anketimiz vardı” demişliğim yoktur. “Nasıl yani?” diyorsanız okumaya devam edin.

Anket meraklısı insanlar
foto kaynak: unsplash.com


ANKETİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYAN MÜŞTERİ…

     Bazı müşteriler bunu söylüyorlar. İnsanlık hali bazen unutuyorsun. Ankete yönlendirmiyorsun müşteriyi. İşte tam o sırada, “Anket tuşlamıştım” diyor. “Hemen yönlendiriyorum” diyorum. Görüşme bittikten sonra da, “Ankete ne de meraklıymışsın” diyorum. Sonra bir an düşününce, “Sen de ankete meraklısın” diyorum.

SORULARI CEVAPLAMAYI SEVERİM…

     Evet, ben de ankete meraklıyım. Soruları cevaplamaktan her zaman zevk almışımdır. Yolda sizi durdurup, “Anket yapalım mı?” diyenler olur. Eğer benim vaktim olursa katılırım öyle anketlere. Tabi birde siyasi anketler var. Hiç yüz yüze öyle bir ankete katılmadım. Bir kere telefonda denk geldi.

TELEFON ANKETİ…

     Belediye başkanlığı seçimi zamanıydı. “İlinizde hangi belediye başkanına oy vereceksiniz?” diye soran bir bant kaydı kadın sesiydi. Hiçbir tuşlama yapmadan kapattım telefonu. “Başımıza bir iş falan gelir” diye tuşlama yapmamıştım. Bu devirde kimseye güven kalmadı biliyorsunuz.

ANKET İŞİNDEN PARA KAZANSAM…

     Bu anket işleri paraya çevrilir mi? Google’ın falan anketleri oluyormuş. Başka firmaların da. Yaptığın anket başına para alıyormuşsun. Ama emeğinin karşılığını alamıyormuşsun. O yüzden hiç girmedim o muhabbetlere.

BONUS BİR YAZI…   

     Yazımın sonuna da Facebook anketleri ile ilgili bir başka yazımı bırakmak isterim. Ama bu bahsettiğim Facebook’un genel işleyişi ile ilgili olanlar değil. Hani, yaşlandığında nasıl görüneceksin tarzı olanlar. İşte onların tehlikeli yanlarını yazdım. Facebook anketlerindeki tehlike yazımda detayları okuyabilirsin.

 

11 yorum:

  1. anketten para kazanılıyorsa evet senin için iyi olur o zaman vardır belki yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Diğer yazıyı da okudum ve gerçekten sıkıntılı bir durum. Benim de katılmışlığım var o tarz şeylere:-) Son zamanlarda anket doldurarak para kazanma işini çokça duymaya başladım ama nedense güvenemiyorum.. Bu arada ben instagramda yaptığım anketlere katılmayanları kara listeye aldım:-)) Artık onlara yorum ve beğeni yapmayarak cezalandırıyorum:-)) Artık ne kadar umurlarındaysa:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ben hiç kaçırmayayım senin anketleri :)

      Sil
  3. Ben hiç katılmıyorum o anketlere

    YanıtlaSil
  4. Benim Telegram kanalımın reklamı vardır diye geldim ama yokmuş. :)

    YanıtlaSil
  5. hahahaha o anketçilerden biri de benim. saysam zaman yetmez şimdi ama Napolyondan bir senesinde 100 tl kazanıp onunla da kitap almıştım . Sana davet gönderebilirim telefon uygulaması da var indiriyorum zaman geçmediğinde açıyorum varsa yapıyorum ama bazen bazıları çok uzun oluyor sıkılıyorum yarım bırakıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki bir gönder istersen. Bir bakayım neymiş, ne değilmiş :)

      Sil