Powered By Blogger

15 Şubat 2021 Pazartesi

"1987 kışı gibi olacak" demek, daha mı ilgi çekici?

     İstanbul’a 1987 yılının kışı gelecek diyorlardı. Ama gelmemiş. Öğle haberlerinde Ntv’de izledim. Bırak 1987’yi, 2017’deki gibi bile kar yağmamış İstanbul’a. Ama yine de okullar üç gün tatil edilmiş. Bizim zamanımızda kar yağmaya başlayınca sevinirdik tatil olacak diye. O duygularla yazdığım, “Kar tatili” yazımı okuyabilirsin.


1987 kışı
foto kaynak: unsplash.com

OKULLAR BAŞLAMADAN TATİL EDİLDİ…

     8.sınıflar ve lise bilmem kaçıncı sınıflar yüz yüze eğitime başlayacaklardı. İkinci yarıyıl başlamıştı aslında bugün. Yani okullar başlamadan tatil edilmiş oldu. Koronavirüs döneminde bir kez daha yüz yüze eğitim denemesi yapıyoruz. Hayırlısı olsun bakalım.

1987 KIŞI DEMEK, DAHA MI CAZİP?

     Bazı şeyleri abartmayı çok seviyoruz. İşin içine böyle sayılar, rakamlar ve eski tarihler girince daha bir ilgi çekici oluyor. Hayatımıza bir heyecan katılıyor sanki. “Bu kış çok sert geçecek” denirse o kadar ilgi çekici olmuyor gerçekten. Ama 1987 kışı gibi bir kış olacakmış deyince daha bir ilgi çekici bir haber oluyor. Gizemli şeyler daha bir ilgi çeker oldu. Hatta dizilerde bile. Bununla ilgili, “Neden hep gizemli diziler izler olduk?” yazımı da okuyabilirsin.

1987 KIŞINDA NE OLMUŞ?

      1987 yılında çok bahsedilen kış ayında da millet evden çıkamamış. Tıpkı bugün koronavirüsten dışarı çıkamadığımız gibi. Hatta bir barajda sorun olmuş da bazı yerlere su bile verilememiş. Bu arada 1987’nin benim ayrı bir önemi daha var. Ben o yılda dünyaya geldim sevgili okur.

 

10 yorum:

  1. Abimsin sen benim ya. Ben 88'liyim. :) Bugüne kadar bir hatamız olduysa affola!

    Bu arada bugün İstanbul'dayım. 87 kışı gibi olacak söylemleri işe yaramış olacak ki yollar bomboştu. Hiç trafik yoktu İstanbul'da. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abilik bence sadece yaşla olmuyor :) İstanbul'da trafikten rahat bir gün oldu desene.

      Sil
  2. O soğuklarda mı doğmuşsun yoksa? :)
    Dün söylediler 1987'de 15 gün hiç durmadan kar yağmış. Bu seferki 5 gün dediler ama bizimki 2 gün yağdı bitti. Meteoroloji tahminleri birebir tutmuyor hiç.

    YanıtlaSil
  3. ama yine de ciddi bir kar soğuk geldi sanırım değil mi haberlerlerden öyle görülüyor sanki

    YanıtlaSil
  4. gizemli bir doğum yapmış annen hihihi :)

    YanıtlaSil