Powered By Blogger

26 Ocak 2021 Salı

"Siz kişisel bloglar yazdıkça varsınız"

     Bir blog arkadaşımla bloglar üzerine konuşuyorduk. “Senin gibi kişisel bloglar yazdıkça varsınız. Ben ise sadece kitap üzerine yazıyorum bloğumda. Ben her zaman okunacağım” dedi. Söyledikleri doğru.

 

     Belirli bir konu üzerine yazanlara söylediğim sözdür bu. Ama benim ve benim gibi yazan bloglar için kullandığı, “Siz yazdıkça varsınız” sözü çok hoşuma gitti. Bu söz beni yazmak için ateşledi adeta.

 

kişisel bloglar
foto kaynak: unsplash.com


     “Evet ya evet, ben yazdıkça varım. Yazmalıyım. Her gün yazmalıyım” dedim. Belki de bu sözü blog başlığının altına koymam lazım. O kadar beğendim. Madem ki yazdıkça var olan bloglarız.

 

     Yazalım o zaman. Yazdıkça okunacağız. Bu arada aklıma geldi. Benim bloğuma gelenler yeni yazı görmediklerinde, “Yeni yazı yazmamış ya” diyorlar mı ki?

15 yorum:

  1. Her seferinde yorum bırakmasam da her gün uğruyorum sana Cem. Ayrıca kişisel blog dediğin senin dünyandır. En saf, en masum alanındır. Bir beklentinin ve hırsının olmadığı, kendinle baş başa olduğun anları paylaştığın, sözlerin uçup yazıların kaldığı alandır. Sadece sen bile okusan dönüp yazdıklarını... Demek olur ki bir okurun garanti. Bu da yeterli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu senden duymak bile yetti :) Çünkü çok okuyan ve güzel yazan bir Blogger olarak düşüncelerin değerli.

      Sil
  2. eveey bazen kaybolduğunda hıhıms :)

    YanıtlaSil
  3. Çok takılmayın böyle şeylere. Evet insan okundukça mutlu olur. Ama birileri bizim sadece okunmak için yazdığımızı falan sanıyorsa yanılıyor. En azından kendi adıma söyleyeyim. Ben kendimi iyileştirmek için yazıyorum. 🤗

    YanıtlaSil
  4. Bence arkadaşınız da yazdıkça var, hatta onun işi daha zor:-)) Çünkü kitap hepimiz okuyoruz. Ama güncel yaşama, hayata dair yorumu, yazıyı herkes yapamıyor:-)) Söylediği söz kesinlikle doğru ama bence oda bunun içerisinde:-) Tamamen kişisel fikrim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak bu yorumunu o da okuyacaktır Hocam :) Yorum için teşekkürler

      Sil
  5. doğru ama kimin ne amaçladığına bağlı. blog, uzun süre yazmasak da hep özlediğimiz ve ihmal ettiğimiz için burukluk hissettiğimiz bi mecra. kişisel yazanlar olarak biz daha duygusal hissediyoruz, dolayısıyla istatistiklerden daha güçlü bi bağ bizimkisi.

    YanıtlaSil
  6. Her insan illaki bir yorum yapıyordur doğası gereği. Duymak istediklerimiz veya istemediklerimiz. Önemli olan okuyucuya aktarmak istediğimiz duygu, bilgi her neyse doğru ulaşması. Yazılarının devamlılığını dilerim.

    YanıtlaSil