Powered By Blogger

16 Ocak 2021 Cumartesi

Yeni blog açanlara şaşırmak ve sevinmek...

     Facebook’un blog gruplarında, “Blog yazmaktan para kazanılıyor mu?” veya “En çok hangi konular ilgi çekiyor?” şeklinde soru soruyorlar yeni arkadaşlar.


yeni blog açanlar
foto kaynak: unsplash.com


YENİ BLOG AÇANLAR…


     Ben yeni arkadaşları görünce şaşırıyorum. İnstagram ve YouTube’un bu kadar tavan yaptığı bir dönemde hala insanların blog açması bana şaşırtıcı geliyor. Ki, açanların çoğu para kazanmak amaçlı açmış olsalar da. Açanların çoğu blogdan para gelmeyince blog yazmayı bırakmış olsalar da.


ŞAŞIRMAK VE SEVİNMEK…


     Artık kimse okumakla zaman kaybetmek istemiyor. İnstagram’da kısa videolar var. Ya da YouTube’da ilgi çekici videolar. İzlemek, her zaman için daha basit. İşte böyle bir ortamda yeni yeni bloglar açılması hem beni sevindiriyor, hem de şaşırtıyor.  

39 yorum:

  1. Sölediklerinde çok haklısın bence,"blog hayatı sadece düşünceleri ifade etmek için daha ideal.." Para kazanmak için "hiç olmaz" demeyelim ama biraz zorlama olur,işin üstadı,profesyonel olmak lazım..Yabancılarda dünyanın en iyi bloglarını görmüştüm, 1 ile 4 milyon arasında takipçisi olanları görmüştüm,böyle takipçin olacak ki belki para kazanırsın..😊

    YanıtlaSil
  2. Okunmasa da yazmaya devam edecğiz :)

    YanıtlaSil
  3. Blogumu para kazanmak için açmamıştım hatta böyle birşeyden sonra haberim olmuştu. İnstagramın samimiyetsizliğinden ziyade blogun iç ısıtan yazıları daha ilgi çekici diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Blog yazmak ayrı bir tutku. Vaktim olsa sürekli yazarım ama vaktim yok. Sosyal medyayı bile adamakıllı kullanamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi sürekli yazsan çok başarılı olursun bence.

      Sil
  5. Baktığınız zaman harbiden de, izlemek, okumaktan çok daha az yoruyor insanı. Gerçi artık insanlar 2 saatlik bir filmi izlemeye bile tahammül edemiyor, yeni teknolojilerle beraber o alışkanlıklar da yok olacak... Sinema diye bir şey kalmadı, herkes evinde izliyor malum. :)

    YanıtlaSil
  6. blogdan para kazanmak gibi bir düşüncem olmadı pek. burası instagram ve youtube'a göre samimi.. burada olan kişiler belli. seviyorum burayı.. :)

    YanıtlaSil
  7. kalan sahalar bizimdir Cem :)

    YanıtlaSil
  8. Blog yazmak başka platformlardaki gibi değil. Cok daha samimi, cok daha karşılıksız dostluklar var burda. Ozellikle birbirimizin hayatlarından, düşünce şeklinden cok daha haberdarız. Sevgili Cem; dediğin gibi, bu sebeple yeni bloglar beni de cok mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yapanların çoğu samimiyete vurgu yapmış. En güzeli :

      Sil
  9. Bolg gönül vermek vefalı olmak 😊söylediklerine katlıyorum 20 yılı geçti bloğum hiç öyle para kazanmak olaylarına girmedim..ben halimden ve dostlarımla mutluyum 😊🤗 emeğine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Sevindirici haber gerçekten. Yazma terapisi denen olayı farketmiş olabilirler. Emek verip üretebilmenin mutluluğunu da:) Düşünen, farkeden, kelimelere döken insanların çoğalması güzel şey:)

    YanıtlaSil
  11. Bu bir tutku, dahası konuşmak ve yazmak için bir mecra.. ve seninle aynı düşünebilen insanların var olduğunu umut edip gerçek olduğunu gördüğün mutluluk, huzur daha uzun süreli ve samimi.. YouTube vlog anlamında burası da blog anlamında önemli bir yere sahip bence ama blog uzun vadede kuvvetli bir mecra

    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyet çok güzel ya :) Burası bir aile gibi

      Sil
  12. Yazmak insanı rahatlatıyor ve burdaki samimiyet daha güzel bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes samimiyetten bahsediyor zaten hocam :) Meğerse herkesi çeken duygu aynıymış blogda

      Sil
  13. Eğer para kazandiğın bir işin veya emekli maasın varsa blog çok ideal. Gelebilecek reklam geliri bir yan gelir, harçlık oluyor. İnsanlar bloğu açtım hemen zengin olacağım sanıyor. Sürekli yazıp güncellemezsen zaten açmak da yetmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harçlık oluyor demek galiba daha doğru Derya haklısın.

      Sil
  14. İmkanım olsa sesli blog yapardım. 5 dakikalık falan.

    YanıtlaSil
  15. Asgari ücrete yakın para kazanan arkadaşlar tanıyorum ki blog geliri açısından gayet iyi bir para..

    YanıtlaSil
  16. Ben daha çok yeni normalleşmede “sosyalleşme” olarak görüyorum:)) burada bir sürü insanın(yolda görsem tanımam ama) düşünce yapısı, okuduğı kitapları, filmleri, anısı, günlüğünü okumak hoşuma gidiyor. Yazmakta çok güzel bir şey günden güne geliştiğimi farkedebiliyorum. He diyemem ki para almak istemem diye neden olmasın ki ? :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yazıyorsun :) Umarım gün gelir parada kazanırsın :)

      Sil
  17. Yeni blogları görünce sevinmek lazım. İş paraya gelince durum değişiyor tabi. Para için blog yazmaya karşıyım ben. Ama yazarken para kazanmaya karşı değilim. 😂

    YanıtlaSil
  18. Tamamen iç dökme değil mi ? Diğer sosyal medyalardan gelen eleştirel bakışlardan kaçış gibi... ama evet bizde o kadar takipçi yok :)

    YanıtlaSil
  19. Google yeni blogları ne yazık ki yeteri kadar önemsemiyor. Bizim gibi geri kalmış ülkelerde spam işler çok ne yazık ki.

    YanıtlaSil