Powered By Blogger

31 Ocak 2021 Pazar

Hayattan zevk alamamamızın nedeni...

     Bir tane YouTuber’ın videosunu izlerken şunu söylediğini duydum: “Bu dünyaya niye geldik? Yaşam amacımız ne? Bu gibi varoluşsal soruları zaman zaman ben de soruyorum kendime” Modern çağın insanı olarak bu sorudan böyle mi yırtıyoruz artık? Aslında en büyük cevap aramamız gereken bu soruyu böyle mi sıradanlaştırıyoruz?


Varoluşsal soruları sıradan sorular gibi düşünmek
foto kaynak: unsplash.com


HAYATTAN ZEVK ALAMAMAMIZIN NEDENİ?

     Hayattan zevk alamamamızın en büyük nedeni bu soruya vermediğimiz cevap aslında. Asla yanlış anlaşılmasın. Ben o arkadaşı yargılamıyorum. Sadece bu büyük sorunun cevabından nasıl kaçtığımızı ortaya koyan bir örnek olduğu için onu yazdım. Bunu daha önce düşünmeyenlerimiz varsa düşünelim derim. Sessiz sakin bir ortamda, bu soruya verilmeyen cevap gerçekten hayatımızı mutsuz ediyor mu diye soralım kendimize.

15 yorum:

  1. Zevk alanların sorması anlamsız olur dimi:-)) Ama bir gün olur da zevk alamazsam bu yazı aklıma gelecek. Şimdiden mutlu haftalar:-)

    YanıtlaSil
  2. O soruyu sormakla neyi kastettiğini de ekleseler bir zahmet. Annesine ''Neden beni doğurdun?'' diye sormaktan farkı yok gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyi kastettiği derken. Neden bu dünyaya geldim? Ne olacak? Bi arayış içinde oldukları için soruyorlar.

      Sil
  3. Çaktırmadan son 10 aydır robotlaştırdılar yasaklarla bizi

    YanıtlaSil
  4. İnsanın anlam arayışı hiç bitmez ve hayatı sorgulaması da..Cevabını bulur mu bilmem ama sorgulamak daha iyi bir insan olmamıza sebep olabilir .
    Bazen de büyük anlamlar yerine küçük mutluluklar bulmak işe yarar diye düşünüyorum kahveni yudumlamak kuşları izlemek yağmurda yürümek:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük küçük mutluluklar :) Onlar da olmasa bu dünyanın kahrı çekilmez

      Sil
  5. XYZ kuşağının sorunu sanırım bu biraz. Eskilerin böyle bir derdi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle bir şey düşünmeye vakitleri yok. 😂
    Aslına bakarsan ilk soru yanlış olunca diğerleri de yanlış geliyor. Şunu sorarsak kendimize cevabı daha kolay buluruz: "Bu dünyaya niye gönderildik?" Bilinçli bir tercihimiz yoktu gelirken. Öyleyse kendi kendimize gelmiş olamayız. Bu durumda da etken fiil yerine edilgen fiil kullanmamız gerekiyor.
    Sahi, biz dünyaya niye gönderildik? 🙂

    YanıtlaSil
  6. Yaşam amacımız ne? sorusundan farklı olarak benim amacım ne, ne yapmak istiyorum, nasıl yaşamayı planlıyorum diye soruyorum kendime. Neden geldiğimizi, amacımızın ne olduğunu bulabilmek başka bir boyuta açılıyor benim için.Tek tek var olduğumuz gibi kişisel bakıyorum meseleye ve var olduğum andan itibaren bana verilen iradeyle devam ediyorum ve kendimin ne yapmak istediğini bulduğumda mutluluğu da sobelemiş oluyorum.

    YanıtlaSil