Bir tane YouTuber’ın videosunu izlerken şunu söylediğini duydum: “Bu dünyaya niye geldik? Yaşam amacımız ne? Bu gibi varoluşsal soruları zaman zaman ben de soruyorum kendime” Modern çağın insanı olarak bu sorudan böyle mi yırtıyoruz artık? Aslında en büyük cevap aramamız gereken bu soruyu böyle mi sıradanlaştırıyoruz?
foto kaynak: unsplash.com |
HAYATTAN ZEVK ALAMAMAMIZIN NEDENİ?
Hayattan zevk
alamamamızın en büyük nedeni bu soruya vermediğimiz cevap aslında. Asla yanlış
anlaşılmasın. Ben o arkadaşı yargılamıyorum. Sadece bu büyük sorunun cevabından
nasıl kaçtığımızı ortaya koyan bir örnek olduğu için onu yazdım. Bunu daha önce
düşünmeyenlerimiz varsa düşünelim derim. Sessiz sakin bir ortamda, bu soruya
verilmeyen cevap gerçekten hayatımızı mutsuz ediyor mu diye soralım kendimize.
15 Yorumlar
Zevk alanların sorması anlamsız olur dimi:-)) Ama bir gün olur da zevk alamazsam bu yazı aklıma gelecek. Şimdiden mutlu haftalar:-)
YanıtlaSilHayattan zevk alma yöntemin ne :) İyi haftalar
SilRutin hayat döngüsü içinde olmamak:-)
SilO rutini kıramıyorum :)
SilO soruyu sormakla neyi kastettiğini de ekleseler bir zahmet. Annesine ''Neden beni doğurdun?'' diye sormaktan farkı yok gibi:)
YanıtlaSilNeyi kastettiği derken. Neden bu dünyaya geldim? Ne olacak? Bi arayış içinde oldukları için soruyorlar.
SilÇaktırmadan son 10 aydır robotlaştırdılar yasaklarla bizi
YanıtlaSilDaha neler yapacaklar bakalım bize
Silİnsanın anlam arayışı hiç bitmez ve hayatı sorgulaması da..Cevabını bulur mu bilmem ama sorgulamak daha iyi bir insan olmamıza sebep olabilir .
YanıtlaSilBazen de büyük anlamlar yerine küçük mutluluklar bulmak işe yarar diye düşünüyorum kahveni yudumlamak kuşları izlemek yağmurda yürümek:)))
Küçük küçük mutluluklar :) Onlar da olmasa bu dünyanın kahrı çekilmez
SilXYZ kuşağının sorunu sanırım bu biraz. Eskilerin böyle bir derdi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle bir şey düşünmeye vakitleri yok. 😂
YanıtlaSilAslına bakarsan ilk soru yanlış olunca diğerleri de yanlış geliyor. Şunu sorarsak kendimize cevabı daha kolay buluruz: "Bu dünyaya niye gönderildik?" Bilinçli bir tercihimiz yoktu gelirken. Öyleyse kendi kendimize gelmiş olamayız. Bu durumda da etken fiil yerine edilgen fiil kullanmamız gerekiyor.
Sahi, biz dünyaya niye gönderildik? 🙂
Aynen :)
SilAynen. Her şeyin ortası
YanıtlaSilYaşam amacımız ne? sorusundan farklı olarak benim amacım ne, ne yapmak istiyorum, nasıl yaşamayı planlıyorum diye soruyorum kendime. Neden geldiğimizi, amacımızın ne olduğunu bulabilmek başka bir boyuta açılıyor benim için.Tek tek var olduğumuz gibi kişisel bakıyorum meseleye ve var olduğum andan itibaren bana verilen iradeyle devam ediyorum ve kendimin ne yapmak istediğini bulduğumda mutluluğu da sobelemiş oluyorum.
YanıtlaSilSen nerelerdesin yahu :)
Sil