Powered By Blogger

12 Nisan 2019 Cuma

Kara deliklerle geçen bir gün...


     İki-üç gündür Barış Özcan’ın kara delik ile ilgili canlı yayın videosunu bitirmeye çalışıyorum. Çarşamba günü Türkiye saati ile 16:00’da başlamıştı toplantı. İşte Barış Özcan o toplantıyı canlı yayınladı. Ve konuşulanları bize tercüme etti. O saatte işte olduğum için izleyememiştim. İşte o canlı yayın videosunu izliyorum kaç gündür. 

     1 saatlik video olunca hemen bitmiyor. Sonunda bitirdim. Ara ara videoyu duraklatıp Yıldızlararası filminin sahnelerini izledim. O filmde kara deliğin içine giriyorlar. Benim için efsane bir filmdir. Yarım saatte onun kısa kısa sahnelerini izledim Youtube’da. Anlayacağınız kara deliklerle dolu bir gün geçirdim.

kara delik

NASIL DA ESKİMEYEN SKEÇLER YAPMIŞ LEVENT KIRCA…
     Facebook’ta Levent Kırca’nın efsane olmuş Olacak O Kadar programının skeçlerine denk geldim. İzlemeye bir başladım. Peş peşe üç tane izledim. O skeçler kaç yıllar önce çekilmiş. Ama inanın hala hiçbir şey değişmemiş. Tıpkı Kemal Sunal filmleri gibi. Yıllar geçse de eskimeyecek eserler koymuşlar ortaya. Farkındayım son yıllarında Levent Kırca iyice siyasetçi olup çıkmıştı. 

     Siyasetçi Levent Kırca’yı da pek sevmemiştim açıkçası. Ama Sezar’ın hakkı Sezar’a. Siyaset ve siyasetçiyi mizah ile o kadar güzel eleştirirdi ki. Halkın içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koyardı. İşte o ortaya koyduğu gerçekler hala değişmemiş. Ve hala o skeçler bilmem ne kadar izleniyor sosyal medyada.

BİR AY HERKESTEN UZAK OLSAM…
     Tatil günlerimi genelde evde geçiririm. Takip ettiğim blogları okur, blog yazılarımı yazar ve yine Youtube’da takip ettiğim kanalların videolarını izlerim. Okumaya başladığım bir kitap varsa da onu okumaya devam ederim. Fark ettim ki bu tatil günleri bana çok iyi geliyor. Hayat koşturmasından o kadar yorulmuşum ki.

     Dinlendiğimi hissediyorum. Ama bu kısacık tatil günleri bana yetmiyor. Bana şöyle bir ay falan lazım. Sabahtan akşama blog yazılarını okumak için. Youtube kanalları arasında sörf yapmam için. Kitap okumam için. Ne zaman ki bu durumdan sıkılmaya başlarım. İşte o zaman bu tatilin bitme zamanı gelmiş demektir benim için.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/search/%20black%20hole/


6 yorum:

  1. Heyecanlı bir konu idi karadelik konusu.
    Filmiyle, videosu ile tam anlamıyla dolu dolu karadelik günleri olmuş.

    YanıtlaSil
  2. İşte millet karadelikle uğraşıyor biz hala seçim sonucu sayıyoruz.
    Levent Kırca çok beğendiğim bir sanatçıydı.Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  3. skeçler dönem dönem gündeme gelmeye devam edecektir :)

    YanıtlaSil