Powered By Blogger

7 Nisan 2019 Pazar

İçimizdeki Şeytan kitap yorumu...


     İçimizdeki Şeytan kitap yorumu ile sizlerleyim. Kitabı sonunda bitirdim. Uzun zamandır Sabahattin Ali’nin okumak istediğim kitaplarından biriydi. Romanımızın kahramanları Macide ve Ömer. Kitabın ilerleyen sayfalarında Bedri’de dahil olacak bu karakterlere.

     Macide, İstanbul’da akrabalarının yanında kalmaktadır. Yaşanan bir tartışmadan sonra artık evde istenmediğini anlar. Bavulunu alıp kimseye haber vermeden evden çıkar. Peki nereye gidecektir?

     Daha kısa süre önce tanıdığı ve hoşlandığı Ömer onun bu şekilde bir karar alacağını tahmin ettiğinden onu beklemiştir. Beraberce Ömer’in kaldığı pansiyona giderler. Şimdi bu iki genç ne yapacaktır? Evlenecekler mi? Nasıl geçinecekler? Peki Bedri romana nasıl dahil olacaktır? Bende bu soruların cevaplarını merak ederek okudum. İçimizdeki Şeytan kitap yorumu bu şekildeydi.

İçimizdeki Şeytan kitap yorumu

ELEKTRİK YOKKEN YAPILACAK ŞEY: KİTAP OKUMAK…
     Saat 10:00 gibi uyandım. Bizimkiler saat 13:00 kadar elektriklerin kesik olacağını söylediler. Kahvaltı yaptım. Sonra öylece kaldım. Elektrikler olmadığı için internet de yok. Telefondan girsem zaten internet paketi bitti bitecek. 

     Fırsat bu fırsat deyip İçimizdeki Şeytan kitabını bitirdim. İnternet her şeyim olmuş. Blog yazılarını okusam internet yok. Youtube kanallarına baksam internet yok. Takip ettiğim köşe yazılarını okusam yine internet yok. E iyi ki kitaplar var.

YENİ HAFTAYA HİÇ MECALİM YOK…
     Yarın yeni bir hafta başlıyor. Yeni hafta demek yine iş demek. Yine koşturmaca demek. Ama şu an kendimi yorgun hissediyorum. Yeni bir haftaya hiç mecalim yok. Bazen şu hayatta çok yorulduğumu hissediyorum. 

     Sanki yaşayabileceğim her şeyi yaşamışım gibi. Sanki bir level daha atlamam lazım. Ruhum huzursuz gibi. Ruhumu huzura erdirecek başka şeyler yapmalıyım. Ama ne?

SAÇMA SALAK RÖPORTAJLAR…
     Bazen haber bültenleri bazen de sosyal medyada rastlarsınız bu tip saçma salak röportajlara. Akılları sıra milletin kültürsüzlüğünü onlarla alay ederek ortaya çıkarırlar. Evet, milletimiz kültürsüz olabilir. Bir çok şeyi bilmiyor olabilir. 

     Hatta bilinmesi gereken en basit şeyleri bile bilemeyebilir. O bizim ülke olarak sorunumuz zaten. Ama bu durum kimseye o insanlarla alay etme hakkı vermez. Biraz insanınıza saygınız olsun. Daha ne diyeyim ben.

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/lTzdOz78wW0

18 yorum:

  1. Nihayet bitirmişsin kitabı :D
    İnternet gerçekten de hayatımızın büyük bölümünü kaplıyor, internet olmadığı an ne yapacağımı şaşırıyorum ben de... Kİtaba sığınman iyi olmuş.
    Hayatta level atlama isteği bana da geliyor ara ara. Belki de değişiklik yapma zamanı geldi. Monotonluk yeter bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür bitti :) Elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemedim net olmayınca. Kitaplar her zaman bizi bekleyen limanlar. İşte o değişiklik ne bir bulabilsem.

      Sil
  2. İçimizdeki Şeytan güzel kitaptır, uzun da sürse bitirebilmiş olmana sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gibi kitap kurdu okumamış olamazdı zaten :)

      Sil
  3. İçimizdeki Şeytan kitabını yakın zamanda okumayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhakkak okuyun hocam. Yorumunuzu merak ediyorum.

      Sil
  4. Sonunda bitti kitap, oley...Merak ettiren kısa yorumun için teşekkürler. Yeni haftaya başlamak zor, bu normal çünkü adı üstünde p.tesi sendromu. Aslında olay adapte olup olmamayla ilgili. Olumlama cümleleri kullan, "Çok iyiyim bugün, hava da güneşli, kuşların cıvıltısına bak, harika vs vs."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç kere oley, oley, oley :) Olumlama cümlesi kullanıyorum. "Pazartesi bitti. Hafta sonu da gelir artık" :)

      Sil
  5. Sabahattin Ali'yi severim. Yazarın birkaç kitabını okudum fakat İçimizdeki Şeytan'ı henüz okumamıştım. Bununda okunacaklar listeme ekledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzunca bir değerlendirme yazısı yazarsın Mustafa :) Detaylı yazman çok iyi oluyor.

      Sil
  6. arada elektrik kesilmesi faydalı olabiliyor demek ki :)

    YanıtlaSil
  7. İçimdeki şeytan kitap tanıtımını bugün başka bir blogda da okumuştum. Çok teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar popüler desene bu kitap. Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  8. Sebahattin Ali'ye ait üç kitap okudum sanırım,kürk mantolu Madonna en beğendiğim kitabı.içimizdeki Şeytan biraz sıkıcı gelmişti

    YanıtlaSil
  9. Aslında bir pazartesi, bir cuma oluyor ve hızlı geçiyor zaman diye düşünsek de biz ev kadınları; çalışanlar için durum öyle değil tabii... Sıkılıyor hissetmenin nedeni,vatanımızdaki belirsizliklerdir. Mutlaka etkileniyoruz hepimiz. İnan içimden bir satır yazmak gelmiyor,kitap okurken dikkatimi veremiyorum.
    Hikâyeyi okumadım, Sabahattin Ali'nin bir tek Kürk Mantolu'sunu okuyabildim. Çok kitap var okunacak ama tek Ece var ve kafası çok karışık ) Emeğine sağlık Cem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa sürede kafa karışıklığı gider Ece'nin :)

      Sil