Powered By Blogger

14 Nisan 2019 Pazar

HALA MALTEPE SAYIMI SÜRÜYOR...


     Yarın yerel seçimlerin üstünden iki hafta geçmiş olacak. Ama hala başkan kim belli değil. Maltepe’de kaç gündür sayımlar bitmedi. Yarın akşama kadar bitirilmesi planlanıyormuş. Ondan sonra Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul için kararını açıklayacakmış. Yılan hikayesine döndü bu iş. Yeniden seçim yapılacaksa seçim, yok İmamoğlu kazandıysa o. Artık bir karar vermeli Yüksek Seçim Kurulu.

2019 İstanbul yerel seçim sonuçları

BEŞİKTAŞ KAZANDI, SIRA BİZDE…
     Beşiktaş sahasında lider Başakşehir’i 2-1 yendi. Galatasaray’ın tam istediği oldu. Ama yarın Şükrü Saraçoğlu’ndaki maçı kazanmamız halinde bir işe yarayacak bu galibiyet. 20 yıldır Fenerbahçe’yi o statta yenemiyoruz. Şimdi öyle bir noktadayız ki. Yarın akşam kaçarı yok yenmemiz lazım. Hem Başakşehir ile olan aradaki puan farkını 3’indirmek için hem de 20 yıllık galibiyet hasretine son vermek için. Haa, yarın ne olur maç? Ben yine yeneceğimizi düşünmüyorum. Beraberlik bekliyorum.

KIDEM TAZMİNATI TARTIŞMASI…
     Ekonomi ve Maliye Bakanı Albayrak, kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir düzenlemenin yapılacağını söyledi. Kıdem tazminatları fona devredilecekmiş. Çalışan parasını 56 yaşından sonra alabilecekmiş. Konuşulan bu. Ama netleşen bir durum yok. Bakan Albayrak kıdem tazminatı konusundan İşçi ve İşveren sendikalarını bir masa etrafında toplayacakmış. Orta yolu bulsunlar diye. 

     Bende bir işçiyim. İnşallah bizim zararımıza olan bir şeyler çıkmaz. İşçi sendikaları, “Kala kala elimizde kıdem tazminatı kaldı. Onu da vermeyiz” diyorlar. Eski yöntemi bir abimiz anlatıyor. Kendisinin çalıştığı zamanlarda .İşçi bir yılı tamamladıktan sonra ne zaman çıkarsa çıksın kıdem tazminatını alırmış. Sonraları çıkarılan her yasa işvereni kollamış. Ve gele gele bu günlere gelmişiz işte.

YAZILARIMDA TEKRARA MI DÜŞÜYORUM?
     Dün yazıyı bitirdikten sonra okudum yazdıklarımı. “Ben şunu daha önce yazmamış mıydım?” dedim. İnsanın takık olduğu konular oluyor. Devamlı üzerinde düşündüğü konular. İşte devamlı o konuları yazılarımda ele almam acaba okuyanları sıkıyor mu? Beni sıkmıyor. Çünkü ben hissettiklerimi yazıyorum. 

     Her zaman aynı konuları da yazsam. Aynı konu hakkında ardı ardına yazı yazsanız ikisi birbirine benzemez. Farklı kelimelerle anlatırsınız ya da olayın farklı bir yönünü ele alırsınız. O yüzden dün yazı bittikten sonra bunu düşünerek rahatlatmaya çalıştım kendimi. Ama yine de tam rahatladım diyemem. Aynı konularla ilgili kısa aralıkla yazmamayı düşünüyorum. Ne kadar başarılı olacağımı hep beraber göreceğiz.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/red-background-with-123-text-overlay-1314525/

10 yorum:

  1. Bir dönem eğitim yılan hikayesi edilmişti (ki pek düzeldiği söylenemez) şimdi de ekonomik durumlar yılan hikayesi. Hayırlar olsun diyelim ne denir ki.

    YanıtlaSil
  2. Tekrar demek tıpatıp aynısı demek. Konunun tekrar etmesinde bi sakınca yok bence. Mesela seneye yine yılbaşı geldiğinde aynı konuda yazabilirsin. Geçen yıl ramazan ayıyla ilgili bir şey yazdıysan bak yine geldi ramazan. Önemli olan konuda değil de, yazdığın cümlelerde tekrara düşmemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel açıklamışsın Duo teşekkürler :)

      Sil
  3. Tekrara düştüğünüzü sanmıyorum. En azından okuduğum yazılarda tekrar yok. Benzer konularda yazsanız da farklı bence.

    YanıtlaSil
  4. hımmmm belediyeleri iyice temizleyince vercekler yenilereee hihi :) yaz yaaa takma kafanaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Çok yeni okumaya başladığım için tekrara düşüp düşmediğinizi bilmiyorum ama şahsen benim fikrim, tekrar tekrar yazılan konuların olması hem yazan hem okuyucu için yararlı. Yazan için bir nevi terapi sistemi işliyor ve bazen farklı bir yönü görebilmek için aynı konuyu bir çok defa ele almak gerekiyor, okuyan için de bloğun düzenliliğini sağlıyor bence, a evet bu konuda şunu demişti diyorsun, farklı bir açıdan yaklaşmış bak diyorsun, bu o insanın kafandaki "bütünlüğü" için önemli bence. Ben şahsen Türkiye dışında olduğum ve bu blogda güncel bazı yorumlar ve haberler olduğu için severek okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Öğrenen Anne. Bu yorumun çok mutlu etti beni.

      Sil