Powered By Blogger

6 Nisan 2019 Cumartesi

Bu hafta herkeste bir yaz özlemi...


     Bilmem siz de fark ettiniz mi? İnstagram’da takip ettiğim ünlüler de olsun arkadaş çevremde olsun yaz ne zaman gelecek paylaşımları vardı. Fotoğraf olarak da yazdan kalma bir kare yer alıyordu. Bu hafta yaza özlem duyma haftası mı neydi?

ÇOK FAZLA ŞEKİLCİYİZ…
     Yeni seçilen belediye başkanı odasının kapısını sökmüş. Seçimlerde bunu vaat etmiş. Halk ile iç içe olman için, onların sorunlarını bire bir dinlemen için odanın kapısını söktürmene gerek yoktu ki. Önemli olan bakış açısı. Önemli olan zihinlerde vatandaşa kapıyı açık tutmak. Millet olarak bizim eksiğimiz bu zaten. Çok fazla şekilciyiz. Ve şekle çok önem veriyoruz. Böyle yapınca da işin özünü kaçırıyoruz. Önemli olan pratikte de bunu yapabilmen. Şu şekilciliği bırakıp davranışları esas aldığımız gün çokça yol almış olacağız.

yaz ayına özlem

PATATES KIZARTMASI VE SALATA…
En güzel ikililerden biri. Akşam menüsünde patates kızartması ve salata vardı. Ve tabi yanına da çay. Çok iyi gitti. Yanındaki ekmek taze olunca da.

GÜNE DÜĞÜNLE UYANMAK…
     Komşunun kızı kocaya kaçmış. Hem de yan komşumuzun. Bugün düğün sesiyle uyandım. O kızcağızın düğünü yapılıyormuş. Hem de bizin evin önünde. Sanki evin içinde oluyordu düğün. 11 gibi düğüne mi başlanır be mübarek insanlar? Bir cumartesim vardı oda gitti dedim. Neyse ki 16:00 gibi bitti. Rüyamda da düğünlü bir şeyler gördüm. Tabi yanında bangır bangır düğün olunca. Ama ne gördüğümü hatırlamıyorum.

TİGRİS SORMUŞ: “NEDEN?” DİYE?
     Size de oluyor mu? Ben hep eskileri özlüyorum. Mesela üniversitede lise yıllarını. Lisede ortaokul yıllarını. Ya da iki sene öncesini. Her geçen seneye özlem duyar oldum. Peki sizce niye böyle? Tigris işte bunu sormuş yazısında. Yazısını şuradan okuyabilirsiniz.

TWİTTER’DA SİYASİ TARTIŞMAYA GİRMEK…
     Geçen gün arkadaşlardan biri tartışmış biriyle Twitter’da. Bu seçimler, sayımlarla ilgili. “Ya boşver hiç girmeseydin” dedim. “Aslında ben de girmezdim de yazdım bir kere” dedi. Sayfalarca yazışmışlar. Gösterdi bana. Böyle tartışmaların sonu bir yere bağlanmaz. Herkes kinini nefretini kusmakla kalır sadece. O yüzden bu tür tartışmalara girmemek en iyisi.

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/beach-blue-blur-close-up-346700/


17 yorum:

  1. Kış erken geldi ve epey uzun sürdü bu yıl.Baksanıza nisan geldi ama havalar hala serin ötesi.Ondan olabilir.Zaten insanlar böyle yaz gelince kış, kış gelince yaz diye diye ömür tüketirler.

    YanıtlaSil
  2. Din ve siyaset herkesle konuşulmaz. O hatayı bende çok yaptım zamanında. Halbuki hiç gerek yok. Çünkü herkes kendi fikrini karşısındakine empoze etmeye pek meraklı. Kendi dışındakilerin de aklı fikri olabileceğini kabul etmiyor. Bu böyle, değişmez. Şekilcilik en baş hastalığımız. Bol uykulu iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık hiç girmiyorum o tür tartışmalara bende. Şekilcilik gerçekten hastalık. Güzel bir pazar olmuştur umarım Rabia.

      Sil
  3. İlginç bir yazı dizesi olmuş

    YanıtlaSil
  4. Patates kızartması ve ekmek 😇😇😇. İnşallah çayın şekerli değildir Cem😊

    YanıtlaSil
  5. Havalar ısınınca herkesin aklına yaz geliyor tabi. Aylarca yaşanan soğuk günlerden sonra yaz olsun istiyor insan. Patates kızartmasını fazla abartma ama salatayı istediğin kadar yiyebilirsin:)

    YanıtlaSil
  6. cidden bende yazdan kalma bir paylaşmıştım bu hafta instagramda :)

    YanıtlaSil
  7. Yaz bekledikçe kış geliyor. Bizim bura bir hafta yağmurlu bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık yazlar eskisi gibi değil. Hemen gelmiyor.

      Sil