Powered By Blogger

20 Mart 2019 Çarşamba

Mustafa Uslu'ya önerimdir...


     Mustafa Uslu. Gişede çok iyi iş yapan Ayla ve Müslüm filminin yapımcısı. Kendisiyle beraber Türk sinema sektöründe yeni bir sayfa açıldı. Bu topluma mal olmuş insanların hayatlarını anlatmak. Bu anlatma işini de çok da iyi yapıyor. Sırada Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı film varmış. 

     İşini bu kadar iyi yapan biri varken insan, “Keşke şunu da yapsa. Ne güzel anlatır” diyor. İşte o dediğim kişilerden biri de Seyit Onbaşı. 276 kg’lık top mermisini kaldırmasıyla tarihe geçmiştir. Normal şartlarda hiçbir insanın yapamayacağı bir şeydi bu. Bu nasıl imandır. Bu nasıl vatan sevdalısı olmaktır. Bu insanın çok güzel bir filmi olsa nasıl olur Mustafa Uslu.

Mustafa Uslu

GÜNE MESUT YAR İLE BAŞLAMAK
     Hafta içi her sabah Star’da sabah haberlerini sunuyor Mesut Yar. Çok da güzel sunuyor. Kendine has bir mizah anlayışı var. Haberleri o kadar esprili sunuyor ki. İnsan ister istemez gülümsüyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz haberlerini bile esprili bir dille anlatıyor. 

     Hepsi iyi güzel de. Tek kötü yanı: Bu cinayet haberleri falan. Adam ne güzel haberleri sunuyor esprili bir dille. Güzel tatlı tatlı izliyorsun. Bakıyorsun cinayet haberi. Sabah sabah. Ağzının tadı kaçıyor. “Şimdi oldu mu bu?” diyorsun. Bence sabah haberlerini bu tip haberlere yer vermesin Mesut Yar. Birde gizemli haberleri var. Yok ufo görüntüleri. Yok deniz kızı görüntüleri. 

     Son izlediğimde deniz kızı görüntüleri vardı. Uzaktan deniz kenarını çekmişler. Bir tane deniz kızına benzeyen bir şey denize atlıyor. Çok enteresan. Tabi haberde fotomontaj olduğunu söyleyenler de var deniyor. Ama her şeye rağmen ilgi çekici. Eğer hafta içi bir sabah vaktiniz olursa bir göz atın derim.

MÜZİK DERSLERİ BÖYLE OLSA NASIL OLUR?
     Bizim için müzik dersleri boş geçen derslerden biriydi. Hala öyle mi bilmiyorum. Ama benim müzik dersleri konusunda bir önerim var. Müzik dersleri boş geçmesin. Gerçekten dolu dolu bir müzik dersi olsun. Mesela her derste tüm müzik türleri incelensin teker teker. Caz, rock gibi. Bu müzik türleri nasıl ortaya çıkmış? 

     İlk temsilcileri kim olmuş? Hatta ilk temsilcilerinin sınıfta şarkıları dinlenilsin. İşte müzik kültürü böyle oluşturulur. Siz ne dersiniz peki?

Foto kaynak: https://unsplash.com/photos/h484bQwgNFw

18 yorum:

  1. seyit onbaşı fikri harika...müzik dersi fikri de....mesut yar ın laflafı açıyorunu çok severdim çalıştığım için sabah haberlerini izleme fırstaım yok...güzel bir gün olsun inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Sizin de güzel bir gününüz olsun 😀

      Sil
  2. Seyit Onbaşı fikriniz gerçekleşse güzel olur.Müzik dersi konusuna da katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hayata geçer böyle bir proje. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  3. Seyit onbaşı gibi tarihimizin önemli kişilerinin gençlerimize tanıtılması ve rol model olabilmeleri adına iyi yönetmenlerin yapacağı filmlere ihtiyacımız var. Güzel bir fikir...

    YanıtlaSil
  4. müzik dersleri iki şekilde geçiyordu..birincisi kitabı sınıftan birinin okuması..sırf müfredatı yerine getirmiş olmak için..okuyan isteksiz,dinleyen isteksiz...bir de blok flüt..lise en güzel zamanıydı çünkü öğretmenimiz bize ara sıra keman resitali sunardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylemişsiniz. Okuyan isteksiz, dinleyen isteksiz. Müzik dersinde ne kitap okuması değil mi. Galiba flüt çalmayan yok okul sıralarında. Aldık ama çaldığımızı hatırlamıyorum bende. Ne şanslıymışsınız. Bizde nerde keman? Güzel bir anı sizin için.

      Sil
  5. Ben resim için de derim ressamlar ogretilsin hatta sınav olsun .. iyi resim yapamayan çocuk ressamlar ve tarzlarını öğrenip resmi değerlendirmeyi öğrensin hiç degilse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söyledin be Sevim. Resime yön veren akımlar nelerdir? Bu akımların en popüler tabloları hangileridir? Bir resim nasıl değerlendirilir? O kadar çok şey var ki. Yeter ki yapılmak istensin.

      Sil
  6. Hah Mustafa Uslu da imdi seni dinler

    YanıtlaSil
  7. Seyit Onbaşı'nın kaliteli ve gerçekçi bir filmini ben de izlemek isterim.

    YanıtlaSil
  8. Seyit onbaşı veya yahya çavuş da olur, güzel fikir. Müzik dersinde müzik çeşitlerinin incelemesi de iyi fikir bence. Bişey diycem son günlerde ilham perisi seninle, bilmem farkında mısın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikirlerimi iyi bulman çok güzel Duo. İlham perisine gelince. Bu yazıyı yazmak için çok zorladım kendisini. Bir saat kadar. Çok naz yapıyor kendisi :)

      Sil
  9. Neden bilmem ama Mustafa Uslu bana itici geliyor. Çok fazla para derdinde olan biriymiş gibi sanki. Belki haberlerin de etkisiyle böyle bir ön yargım oldu bu isme karşı.

    Ben şanslı öğrencilerdenim galiba. Müzik hocamız derste bir gün "4 mevsim"i dinletip tahmin etmemizi istemişti mesela. O gün hissettiğimiz mutluluk ve keyif hala aklımdadır mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla ve Müslüm'ün yapımcısı olması ve bu iki filmin de insanlar tarafından çok sevilmesi kendisine karşı bir saygı oluşturdu bende. Tabi Müslüm filminden sonra Muhterem Nur ile yaşananlar hoş değildi. Biraz da imaj sarsıcıydı. Ama her şeye rağmen bu iki filme verilen tepkiler, yeni filmler için umutlandırıyor beni. Müzik dersinde 4 mevsim. Sana çok iyi bir müzik hocası denk gelmiş. O güzel anıyı hatırlattığı için yazım çok mutlu oldum Sibel :)

      Sil