Powered By Blogger

24 Mart 2019 Pazar

Meğer Ergün Penbe'nin sohbeti ne güzelmiş...


     Öğle saatleri gibi televizyonu açtığımızda karşımızda Ergün Penbe’nin konuk olduğu bir program bulduk. Trt Spor’da. Her hafta cumartesi günü yayınlanan bir program. Babamla beraber Ergün’ü görünce başka kanala bakmadık tabi. İkimizde koyu Galatasaray’lı olunca. 

     Ergün dışardan çok soğuk görünen bir insan. Ama muhabbeti o kadar güzelmiş ki. Hele de eski anıları anlattığı anlara denk gelince sohbeti daha bir güzel oldu. O müthiş dört yıllık efsane takımdan anılar anlattı. Futbolu Gaziantepspor’da bırakmış. Nedeni ne peki? O zaman başkan olan Adnan Polat, bir yıl sözleşme yapılması isteğine karşı çıkmış Ergün’ün. Bu takıma dünyaları ver senden bir yıllık sözleşmeyi esirgesinler. Biz niye böyle kadir kıymet bilmiyoruz ya.

İNŞALLAH ARJANTİN GİBİ OLMAYIZ
     Takip ettiğim Youtuberlardan olan Emre Durmuş, Arjantin’in ekonomik durumunu ele almış videosunda. Arjantin parası Dolar’ın karşısında bilmem ne kadar değer kaybetmiş. Değer kaybetti demek bizim için anlamsız gelebilir. İşte bunu somutlaştırmış Emre. 

     Herhangi bir markete gitmiş Arjantin’de. Ürünlere göz gezdirmiş. Türk lirası ile ürünlerin ne kadar olduğunu söyledi. Mesela sıvı yağ 120 lira. Makarna 80 lira. İşte paran değer kaybedince böyle oluyormuş. Hemen, “Ya bizde de böyle olursa?” dedim. Ama aklımdan hemen o düşünceyi kovdum.

BAHÇELİ’DEN, “KANKA OLDUK” DEMESİNİ BEKLER MİYDİNİZ?
     Devlet Bahçeli yerel seçim için kanallardan birine çıkmış. Cumhur ittifakı ile ilgili açıklamalarda bulunmuş. İşte bu açıklamalarında bahsetmiş bu kankalık müessesesinden. “Sayın Cumhurbaşkanı ile toplasınız beş defa falan görüşmüşüzdür. Ama aramız çok iyi. Kanka olduk diyebiliriz” dedi. 

     Bunu kulaklarımla duydum. Daha önce biri gelip bana bunu söyleseydi. “Yok. Bahçeli gibi devamlı ciddi ve insanın bir şey söylemeye çekineceği bir görüntüye sahip birinden bunu beklemem” derdim. Ama söyledi. Gülümsemek insana yakışıyor be. 

     Kankalık ile ilgili o açıklamayı yaparken gülümsemesini görmeliydiniz. Yahu niye siyasetçileri bir kere de siyasetin dışındaki hallerini konuşmak için programlara çıkarmıyoruz. Devamlı ciddi görünce bu insanlar hiç gülmüyorlar herhalde düşüncesi doğuyor bizlerde. Halbuki onlarda bizden. Bu tip anları daha da çoğaltmalıyız. Böyle güzel anlara toplum olarak ihtiyacımız var.  


8 yorum:

  1. Ekonomi bu ara herkesi korkutuyor

    YanıtlaSil
  2. Emre Durmuş'u takip ettiğini bilmiyordum Cem. Bak bu beni mutlu etti doğrusu. ^^ Bende şu sıralar "uzun süredir takip ettiğim youtube kanalları" hakkında bir yazı hazırlıyordum. Listemde Emre Durmuş'ta var. Yazımı bu hafta içinde yayınlamayı düşünüyorum :) Belki listemde beğeneceğin kanallar vardır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum Mustafa. Yeni kanallar keşfetmeyi severim :)

      Sil
  3. bi bakıyim kimmiş duymamışaam :)

    YanıtlaSil
  4. Arjantin ve civarı ülkelerin neredeyse hepsinin ekonomisi zorda...Ülkemiz onlara benzemez diye ümit ediyoruz.

    YanıtlaSil