Powered By Blogger

25 Mart 2019 Pazartesi

Hemen yatıp uyusam bugünden bana ne kalacaktı?


     Dün akşam doğru dürüst uyuyamadım. Bir gram uyku uyumadım da diyebiliriz. Şu an çok uykum var. Ama yatmak istemiyorum. Şimdi yatıp uyusam bugünden bir şey anlamayacağım. Yemek yemiş yatmış olacağım. Bugünden bana ne kalacaktı o zaman? Sabah direk kalk, yine işe git. E hiçbir şey yapmayacağım mı yani. İşte bu yüzden uyumadım. 

     Türkiye- Moldova maçına ve Eyvah Eyvah 2’ye baktık. Film reklama girince maça döndük. Sonra yine filme. Dönüşümlü yani. Daha sonra televizyonu bırakıp Youtube’a geçtim. Önce bir video Cüneyt Özdemir’den izledim. Bir tane de Pena kanalından şarkıcı Göksel’in konuk olduğu bölümü izledim. Şimdi de yazımı yazıyorum. Böylelikle geceyi değerlendirmiş oldum. Şimdi rahat rahat yatabilirim.

hemen yatıp uyumak

GÖKSEL HAKKINDA ÖĞRENDİKLERİM
*Elazığ’lıymış.

*Benden Geçti Aşk şarkısını kanser hastası olan ve hayatını kaybeden bir genç için yazmış.

*Daha önce evlenip boşanmış. İlk zamanlar, “Bir daha evlenmem” diyormuş. Şimdilerde ise tekrar evlenmeye, “Neden olmasın” diyor.

*Çocukken şarkı söylerken annesi, “Seni alacak kocanın sağır olması gerekir” diyormuş.

*Hala genç görünmesinin sırrını iki şeye bağlıyor. Bir: Genlerinden dolayı. Anneannesi 100 yaşına kadar yaşamış. İkincisi ise: Sevdiği işi yapmasından dolayı.

ÇOCUK OLMAK İSTEDİM BUGÜN İŞE GİDERKEN
     Bugün işe gitmek için evden çıktım. Hava soğuktu. Adımlarımı hızlandırdım. İşte tam o anda. “Keşke çocuk olsaydım” dedim. “Şu anda evde çizgi film izlerdim. Sonra tabletimi alırdım elime. Oyun oynardım saatlerce. 

     Akşama yakın abimin ve ablamın işten eve gelmesini beklerdim” dedim. Sorumluluklarımı bir kenara bırakmak istedim galiba. Kaçmak istedim her şeyden. O yüzden kendi içime, çocukluğuma dönmek istedim.

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR 2 NİYE KOMEDİ ÜZERİNE?
     Bir tane Youtube kanalında izlerken düşündüm bunu. Onların söylediği birkaç cümleden sonra benim de aklıma takıldı. Hep komedi üzerine mi olmalı skeçler? Ara sıra ana unsur gülmek olmadan skeç yapılamaz mı? Ara sıra hüzünlü skeçler olsun. 

     Mesela Eser Yenenler’in daha ilk bölümündeki babasını anlattığı skeçteki gibi. Onun bile çoğunluğu espriliydi. Sadece son sahnesinde insanı duygulandıran anlar vardı. Orada gördük ki gülmek ve ağlamak iç içe olan şeyler. Çok da iyi oluyor ikisini aynı skeçte görmek. Ne dersiniz? Olur mu? Yoksa söylediklerim gerçekçi değil mi?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/bedsheet-browser-contemporary-display-376704/

8 yorum:

  1. dolu dolu bir yazı olmuş gerçekten 😊 Göksel şarkıları güzeldir şimdiden Allah rahatlık versin sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  2. Maç Eskişehir'deydi. Eskişehir felaketti. O nasıl kalabalık. Otellerde yer kalmadı. Ben işten çıkıp hemen eve gittim. Kalabalık çekilmez :)

    YanıtlaSil
  3. Valla ebeveyn olunca da aynı şeyleri hissediyor insan, şimdi çocuklar yattı ve çok uykusuzum mantıklı olan gidip uyumak ama o zaman gün boşuboşuna geçmiş gibi gelecek, o uykusuzluğa rağmen kendini insan olduğuna inandırmak için yatmıyorsun ktap okuyorsun, hobilerinle uğraşıyorsun inadına yani..
    Bu arada şimdiki ebeveynler (biz) çocuğa çizgi film de izletmiyor tablet de vermiyor o nedenle bence hiç çocuk olmaya özenmeyin. Montessori oyuncaklarla ve organik atıştırmalıklarla büyütüyoruz, çocuk olmak artık keyifsiz :D

    YanıtlaSil
  4. Bir tatil günü çocuk olmayı iste bakalım olacak mı? İşe giderken olmak istiyor insan genelde:) ÇGHB-2 gibi programı açanlar eğlenmek ve gülmek için açıyor. O yüzden bu showlar insana istediğini veriyor sadece. Ama fikir güzel, bence olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Duo. İyi yerden yakaladın :) Formatı devamlı espri üzerine kurdular. O yüzden tutar mı bilmiyorum. Birileri denese de görsek.

      Sil