Powered By Blogger

7 Ekim 2018 Pazar

Turkcell, BİP ile dünyaya açılıyor...


     Turkcell, BİP mesajlaşma uygulaması ile dünyaya açılıyormuş. Hatta Amerika’da reklamlara bile başlanmış. Üstüne üstlük bu reklam kampanyası sadece Amerika ile de sınırlı kalmayacakmış. Almanya, Rusya, Fransa ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu bir çok ülkede yayınlanacakmış reklamlar. İşte yapıyorsan böylesini yapacaksın. Dünyaya oynayacaksın. 

     25 Milyon aboneye ulaşmayı hedefliyorlarmış. Güzel, çok güzel. Aslında ben her zaman orjinallikten yanayım. Piyasaya yeni bir ürün sürüp, onunla dünyayı açılmayı öncelikli tutarım hep. Çünkü Whatsapp diye bir gerçek var. Bu girişim ile Whatsapp’a kafa tutmuş olacağız. Bir dünya devine karşı. Bu kulağa çok hoş geliyor. Başından beri ben Turkcell’de dünya şirketi olma potansiyeli görüyorum. Tıpkı Vodafone gibi. 

     Reklamlar bir kere nasıl olacak? Bu önemli. Tüketiciyi yakalayabilecek tarzda yapılabilecek mi? EURO 2024 tanıtım filminden memnuniyetsizliği aynısını bu reklamda da görmeyelim. 
Olay o.

Turkcell BİP

     Sonra uygulamadan memnun kalmaları gerekir kullananların. Bir kere memnun kaldılar mı, alır yürür. Bir Türk şirketine yaklaşımları nasıl olur? Buda uygulamanın tutmasında etkili olacak kriterlerden bir tanesi. Amerika’da yayına verilen reklamı izledim. Pek bir şey anlamadım. Birde siz izleyin isterseniz şuradan

     Reklamlar televizyonlarda dönmeye başladıktan sonra halkın nabzını ölçmek isterdim hemen. Turkcell, bu konuda bir saha araştırması yapıyordur. Belki ilerleyen günlerde bu konuda bir açıklama yapabilirler. 

     Reklamdan ben bir şey anlamadım dedim ama. Önemli olan benim bir şey anlamam değil. Amerikan halkının bir şeyler anlaması. Reklamda bir şeyler bulması.  Çalışılan reklam şirketi çok önemli. Amerikan halkının nabzını tutan bir reklam şirketi olmalı. Umarım böyle bir reklam şirketi ile çalışmışlardır. 

     Turkcell Genel Müdür Kaan Terzioğlu, dünyaya açılma için, dijital ihracatı arttırma yönünde bir hamle olarak adlandırıyor. Mesajlaşma pazarına girilir mi? Girilebilecek en güzel pazarlardan biri. 2013 yılında bu mesajlaşma yüzde 40.2’ymiş. 2017’de ne olmuş dersiniz? Yüzde 83,8. Dünya mobil uygulamalar üzerinden mesajlaşıyor. Çok büyük bir pasta var. Bakalım Turkcell, BİP uygulaması ile bu pastadan pay alabilecek mi? Bu konuda siz neler söylemek istersiniz? Whatsapp’a rakip olabilir mi gerçekten?

Foto kaynak: https://www.pexels.com/photo/woman-using-her-smartphone-1391379/

16 yorum:

  1. Sevindirici bir haber kimin nereden yürüyeceği belli olmaz. Bir bakmışsınız gerçekten dünya devi olmuş. Bunun için reklam ve politika çok önemli. Yolu açık olsun 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönlümüz başarılı olmasından yana. Aynen dediğiniz gibi yolu açık olsun :)

      Sil
  2. umarım teknoloji ve bilişim arasında da dünya markaları arasına gireriz.. umalım başarılı olsunlar.. heleki wattsap gibi bir halefi varken ona rağmen tutarsa ne güzel olur..
    birde eklediğin video ya gelen yorumları okudum biraz karamsar bakmış yorum yazanlar birazda çocuksu bulmuşlar.. ama ben beğendim.. başarılı görünüyor şimdilik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmasa bile böyle bir girişimde bulunulması güzel.

      Sil
  3. Destek olanlar kadar kötüleyenler de var..
    İşin kötüsü bu reklamı kötüleyenler türkler..
    Takdir etmek ve arkasında durmak istemiyorlar.
    Çok üzücü..
    Biz başarılar diliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim millet böyle. Dilerim başarılı olurlar 😀

      Sil
  4. Yolları açık olsun Cem :))

    YanıtlaSil
  5. reklamı sanırım Empire Stata dış duvarına yapmışlar ve oradan ilgi görmüşler Amerikada

    YanıtlaSil
  6. İnşallah başarırlar. Ne diyelim hayırlısı...

    YanıtlaSil
  7. Reklamlar saçma olmuş. Türkçesi de aynı! Turkcell'in reklamları hep kendini izletirdi bu sefer olmamış...

    YanıtlaSil
  8. Ben BİP'in Whatsapp yerini alabileceğini düşünmüyorum. Yaygınlaşöması çok kolay değil, diğer eksi yanı da yeni bir şey sunmuyor olması. Elimdeki tooldan farklılık yoksa neden vazgeçeyim. Whatsapp iş hayatında çok önemli bir yer edindi. Ben teknolojiyi değerlendirirken ülke menşei olarak değerlendirmem. Kimin yaptığı değil, ne kadar iyi yaptığı öenmli. Teknolojinin içinde olan biri olarak zaten bir ürünün tam olarak bir ülkeye ait olması globalleşen dünyada mümkün değil. Duygusal olarak değil, tüketici olarak değerlendirelim derim.

    YanıtlaSil