Powered By Blogger

11 Ekim 2018 Perşembe

Arda, ilk nerede kaybetmeye başladı?


     Arda Turan hakkında yazmak bir zul benim için. Bir zamanlar onun hakkında ne hevesle yazılar yazardım oysaki. O Türk futbolunun yıldızıydı. Ondan konu açılınca gururlanırdım. Ama şimdi öyle mi? Seveni kaldı mı acaba? “Peki zul diyorsun da be adam, niye yazıyorsun öyleyse?” diyecekseniz. 

     Bu çöküş sürecinin nerede başladığına dair bir düşüncem var, onu yazmak istedim. Tespitimde yanılabilirim tabi ki. Bakalım sizler ne diyeceksiniz. Adım adım dünyanın en büyük kulüplerinden birine giderken, neyi kaybetti Arda? O süreçte çok arzulayıp da sahip olamadığı ne vardı? Çoğu kişi cevabı bulmuştur. Sinem Kobal. 

     Bir şekilde kızı kaybetti. Bir daha da gönlünü de kazanamadı. Belki ona yalandan rest çekti. Sinem de o resti yemedi. Bir daha dönmedi. Olan Arda’ya oldu. Biz erkekler böyle kayıplardan sonra ilk başlarda çok huzurluyuzdur. Sonraları acısı sarar bünyeyi. İşte Arda, ilk orda kaybetti. 

     Sonradan bir başkasıyla evlendi. Evlendi ama. Gönülden olduğunu zannetmiyorum. Evlenmiş olmak için evlendi gibi geldi bana. İkisi de evlendiler, yuva kurdular. O defter çoktan kapandı. Ama gönül defteri kapanmaz işte. Sinem çoktan unutmuştur. Ama Arda için aynı şeyi söylemem zor. Artık ara ara kalp dünyasında ince sızılar peydah olur durur.

19 yorum:

  1. Sürünsüüünnn!...devamını yazamadım.Sen anladın Cem kardeşim🙄😬Yürümediği bir sokaktaki taşlar felan kaldı.💁🏻‍♀️
    Arda Turan’a olan nefretim milli takımın son maçından geliyor benim.O umarsızca olan gülüşlerini,umursamamazlığı unutamıyorum.Yetmedi şimdi evli kadına sarkıntılık muhabbeti.
    Osmanlı böyle çöküş yaşamadı gerçekten be!😒Örnek niteliğinde gerçekten gençlere.Bakın asla böyle hatalar yapmayın diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne enteresan ki, ilk çıktığı zamanlarda da gençlere örnek gösteriliyordu, şimdi de. İlki sevilerek, sonuncusu nefret edilerek.

      Sil
  2. Futbol oynamayı bırakıp insanlara adamlık öğretmeye kalkarsa, "Ben Barcelonalı Arda'yım" diyerek şımarırsa, babası yaşındaki gazeteciyi döverse, hakem tartaklarsa... Neyse kardeşim fazla uzatmayım. 10 yıl önce herkes seviyordu, şimdi ise kimse sevmiyor. İbretlik bir hayat hikayesi. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisi ders çıkarır adım atar diyoruz, yok. Hayırlısı olsun kardeşim dediğin gibi.

      Sil
  3. Son olayını merak ediyorum. Gerçekten Berkay'ın eşine o sözleri söylemiş midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur mu olur. Artık güveni kalmadı kimsenin ona.

      Sil
  4. Arda'yı tanıdığımdan beri sevemedim ben! Bu yaşanılanlar da hislerimin ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi bana! Adam ın her yeri ego! 19-20 yaşlarındaki o futbolculara o kadar para verirsen böyle oluyor işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başlarda ben çok sevmiştim. Aynı yaş grubuyduk. O yaşa rağmen olgunluğu iyiydi. Sonradan bozdu gitti be abi.

      Sil
  5. Hayatım boyunca hiç sevmedim yanılmadığımı da anladım...

    YanıtlaSil
  6. Aman be insanlar şaşırdı artık.

    YanıtlaSil
  7. baştan beri sevmedim hep şımarık ve ne oldum delisiydi hala da öyle bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlarına katılmıyorum ama sonları için sonuna kadar haklısın.

      Sil
  8. Toplum vicdanında cezalandırılmalı artık bu tip davranışlar. Aksi halde günümüzün baskın olan kültürünün, pardon kültürsüzlüğünün devamı olarak toplumsal hayata ve spora zarar vermeye devam edecek. Adamın özürü kabahatinden büyük. Ne demek senin eşin olduğunu bilseydim yanaşmazdım demek, başkasının eşlerine sarkabilirim diyor yani. Bu düşünce tarzından kurtulmalıyız artık.

    YanıtlaSil
  9. Bir şeyler yazıp yazıp sildim inanır mısınız? Lise yıllarında fanatik bir Galatasaraylı olarak ve o zamanlar kendisini seven biri olarak bayağı eleştirmiştim kendisini. Sonra dedim ki doğacak çocuğuna yazık. Bir gün babası hakkında neler okuyacak kim bilir? Eşi ve çocuğunun Allah yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Bizi geç de sadece eşi ve çocuğu için düzelse bari.

      Sil
    2. Umarım.. Gidiş hiç iyi değil.

      Sil