Powered By Blogger

15 Ekim 2018 Pazartesi

Kanal D ana haber, eski günlerine dönme sinyali veriyor...


Akşam 19:40 gibi evde oluyorum. Doğal olarak haberleri kaçıyorum. Eve geldiğimde devam ediyor hala haber bültenleri. Ama benim geldiğim saatte ya üçüncü sayfa haberleri ya da eğlenceli haberler kalıyor.

Nedir bu eğlenceli haberler? Zayıflamada yeni yöntemler. Havanın güzel olması nedeniyle insanların kendisini dışarıya atması vs vs.
Bu tip haberleri seviyorum. Moral oluyor insana. Ama gündemden bi haber oluyorum bu seferde. Haber kanalları desen gece 23:00 kadar haber yok. Tartışma programları var.

“Bu işe bir çözüm bulmam lazım” dedim. Akşamları 20 dakika kadar kanal D haberlerinin tekrarına bakıyorum. Kanal D haberleri baya baya kendini toplamış.

Yakında kanal D haberlerini reytinglerin en üst basamaklarında görürseniz şaşırmayın. Mehmet Ali Birand ekolüne dönmüşler. Mehmet Ali Birand ekolü neydi peki?

Haberlerde önceliği siyaset alırdı. Her kesimden siyasi partiye, olabildiğince eşit bir şekilde yer verilirdi haberlerde. Gündemi bitirdikten sonra yukarıda bahsettiğim eğlenceli haberlere geçilirdi.
Bahsettiğim bu ekolü görüyorum kanal D’de. Ve inanamıyorum. Her partiye yer veriliyor. Şu anda kanalın sahiplerinden dolayı bunun tam aksi düşünülür oysa.

Buket Aydın ise çok iyi bir haber spikeri. Ntv’de olduğu zamanlarda da izlerdim onu ve severdim spikerliğini. Her gece 23:00’de ekranda olurdu. Gece haberlerinde.

Kanal D, el değiştirdikten sonra haberlerde baya bocalamıştı. Bocalamayı bırak, haber kalitesi baya baya yerlere düşmüştü. Ama Buket Aydın, haberleri resmen yerden kaldırdı.

Ben yıllardan beri kanal D haberlerini izlerdim. E kanal D’de böyle olunca haberleri izleyecek kanalsız kalmıştım. Fatih Portakal sarmamıştı. Çok yanlı.

Show tv desen, üçüncü sayfa haberleri. Star’a bir türlü içim ısınmadı. Diğerleri desen onlarda yanlı. Haber kanallarından takip etmeye çalışıyordum.

Ama artık bu arayışım son buldu. Kanal D ana haber bülteni tekrar eski günlerine dönme sinyalleri veriyor. Akşamları gündemden geri kalmamak için tekrarına bakıyorum artık.

Peki siz hangi kanalların haberlerini izlersiniz? Ve neden? Peki benim kanal D ana haber ve Buket Aydın hakkındaki görüşlerime ne diyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Ve görüşlerinizi gerçekten merak ediyorum. Bu akşam da tekrarına baktım haberlerin. Çok iyi yolda haber bülteni.


14 yorum:

  1. Mehmet Ali Birand dedin de aklıma geldi rahmetlinin çok dili sürçerdi. Renkli bir kişilikti :)

    YanıtlaSil
  2. Bizde genelde kanald izliyoruz. Show magazin diğerleri siyaset sanki kanald haber veriyor diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. Haberleri işyerinde izlemeyi tercih ediyorum. Akşam mümkünse film ya da dizi izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oda güzel Beyda :) Akşamı filme ya da diziye ayırmak.

      Sil
  4. Buket Aydın daha yeni duydum..🤔 Yeni yeni spikerler çıkıyo,hızlarına yetişilmiyo maalsef..✔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket Aydın bayadır Ntv'deydi. Kanal D gibi çok izlenen bir kanala gelince izleyicinin çoğunluğu tanıdı.

      Sil
  5. buket aydın bakayım. haberler hiç izlemem okumam :)

    YanıtlaSil
  6. Ben genelde haber izlemiyorum😊internetten gazete falan okuyorum uzun bir süredir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ayrıca gün içinde internete de bakıyorum :)

      Sil
  7. Ben Halk Tv izlerim Cem. Görüşüme uygun çünkü. Ama Kanal D,de böyle bir eğilim varsa bakarım bundan sonra. Zira tarafsız haberleri özledim. Bilgi için teşekkürler :)

    YanıtlaSil