Powered By Blogger

17 Ekim 2018 Çarşamba

Hangi konuda yazmak beni mutlu eder?


     Sıkılıyorum. Yazmaktan değil ama yazdığım konulardan. Bir konunun üzerine çok yoğunlaşırsam, birkaç yazı sonra sıkılıyorum.
Son yazılarım medya ve güncel konular üzerineydi. Bir anda bu tür yazılarım sevimsiz geldi bana. Hemen kendi hayatımdan ya da yazmaktan, okumaktan yazmak istedim.

     Aslında kendi hayatımdan konuşmayı da yazmayı da sevmem. Ama bu blog ile beraber kendimden biraz biraz bahseder oldum.
Bu blog sayesinde başkalarının hayatını okumaktan da zevk aldığımı öğrendim. Genelde kendi hayatında olup bitenleri yazan bloglar favorilerim oldu.

     Kendi hayatını yazan blog olarak ilk Evren Günlüğü’nü gördüm. Bir insanın nasıl kendi hayatını çok güzel anlatabildiğine tanık oldum.

     Çok da ilgi çekici başlıklar kullanıyor Evren Günlüğü. Başlık çekiyor ilk başta insanı. Bazen kısacık yazmasına rağmen, o bile çok anlamlı oluyor.

     Ama sorun şu ki: Devamlı kendi hayatımı yazdığımda da bir süre sonra ondan da sıkılıyorum. Yahu benim devamlı üzerine yazacağım bir konu olmayacak mı?

     Yazmayı seviyorum. Bazen sadece yazmak için saçma şeyler yazmalı diye düşünüyorum. Ama birde ne üzerine yazabileceğime bir karar versem.

     Karar vermek yanlış oldu. Ruhumun devamlı ne yazarsam mutlu olacağını bir keşfedilsem. Belki de yazı dünyasında benim payıma düşen budur.

     Konular arasında, ordan oraya savrulmak. Belki de sadece bir konu üzerine yazamayacağımı kabullenmeliyim.


20 yorum:

  1. Bence bu konuyu fazla takmamak gerek. Sonuçta burası senin alanın. Ahlak ve etik kurallarına uymak şartıyla insan özgür bir şekilde istediği konuda yazabilmeli. Bu benim görüşüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşüne katılıyorum kardeşim. Ama ne kadar bende böyle desemde sormadan edemiyorum kendime.

      Sil
  2. YaZdım da elime ne geçti başlıklı bir yazı yazabilirsin . İlginç bir konu

    YanıtlaSil
  3. Ben de odak bir konu üzerine yazmıyorum. Böylesi daha özgür kılıyor gibime geliyor :))

    YanıtlaSil
  4. Bence tek bir alana bağlı kalmak zorunda hissetme kendini. İçinden ne yazmak geliyorsa onu yaz ve kategorileştir. Bazen günlük, bazen siyaset, bazen teknoloji, bazen kitap yorumu vs...
    ;)

    YanıtlaSil
  5. Psikoloji ve felsefe gibi alanlar ilgini çekiyor ise o konularda araştırma yap. İlgin çekmiyorsa bile biraz araştır bak o zaman nasıl parağraf parağraf yazacaksın. Çok ilginç inançlar ve çok ilginç deneyler var. Mesela "Reenkarnasyon" gibi konular çok enteresan :) Milyonlarca insanın inandığı garip inançlar var öyle. Bunları okudukça bir garip oluyorum. Ve bende bu konu üzerinde kendi fikirlerimi yazıyorum. Şuan taslakta ve diğer blogda yayınlayacağım. Mesela "Dostoyevski Sendromu" ve "Öğrenilmiş Çaresizlik" gibi gibi değişik deneyler var. Bu tür şeyleri araştır biraz. İnanırsın inanmazsın fakat seninde söyleyecek çok sözün vardır bu konularda. Hiç birşey bulamazsan psikoloji ve felsefe gibi konulara bir göz at. Güzel oluyor cidden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikoloji ve felsefeyi seviyorum Mustafa. Ama yapamıyorum :) Araştırma yaparak yazmak hoşuma gitmiyor. O zaman zevk almıyorum. O anki bilgi birikimimle ne varsa onu yazacağım. Ne yapayım bende böyleyim. Ama senin psikoloji ve felsefe yazılarını zevkle okuyacağımdan emin olabilirsin :)

      Sil
  6. Güzel bir öz eleştiri. En sondaki çıkarımınızı çok beğendim. Ayrıca oradan buradan yazmak kötü bir şey değil. Mesela ben gündemle ilgili bilmediğim bazı şeyleri buradan öğrendim. Veya bazı konulara olan bakış açılarınızı gördüm. Bunlar hoş şeyler. Çoğumuz kişisel blog yazıyoruz. Hayata dair gözlemlerimizi ve fikirlerimizi yazıyoruz. Bloglarımız bunun için yok mu zaten :)
    Ben mesela tee liseden beridir kendi hayatımı yazıyorum. Yazmayı da seviyorum çünkü ileride bana kalacak güzel anılar biriktiriyorum. Blogu ilk açtığım zamanki halimde şimdiki halim arasında ne kadar fark olduğunu görüyorum ve bu beni mutlu ediyor. Tabi sadece günlüğümü yazmıyorum. Mesela bazen bir bilgi öğreniyorum ''Vavv bunu başkalarıyla da paylaşmalıyım'' diyip bloguma yazıyorum. Veya tarihte ilgimi çeken bir şey oluyor ''Aaa bunu bloguma eklemeliyim!'' diyorum ve ekliyorum.. Çok oradan buradan gibi oluyor ama öyle değil işte. Oradan buradan şeyler değil, Kamer'den şeyler bunlar :)) Umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir :)
    Sevgilerle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok net anlatmışsın :) Vakit ayırıp bu uzun ve güzel yorumu yazdığın için teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Bence sen kitap ve yazarlar yorumlarında çok başarılısın. Senden kitap konusunda çok esinlendim ben. İnşallah aklına sık sık değişik konular gelir ve yazarsın. Hepimizin tecrübeleri ayrı ayrı değerlidir. Birbirimizi okumaya da ihtiyacımız var. Kolay gelsin Cem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine kitap konusunda pek de iyi yazmadığımı düşünürüm :) Güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  8. Kişisel blog'san eğer, sınırın olmaz. Yaz alabildiğine... Bugün siyaset yaz, yarın kendini... Blog o zaman özgündür, o zaman senindir emin ol :)

    YanıtlaSil
  9. hah haaaa, serbest bırak kendiniiiiii :) kişisel olarak bak kamer bence mükemmel yazıyor. evren günlüğü duymadım iyidir tabisideee :)

    YanıtlaSil
  10. kişisel blogların yazacak konu bulamaması can sıkıyor. bu yüzden her yazıda hayatımızı yazamıyoruz. bence ilginç konulara yer ver. hayatını yaz ama bu en ilginci olsun. merak ettiğin bir şey üzerine de yazı yazabilirsin.

    YanıtlaSil