Powered By Blogger

10 Ocak 2017 Salı

Türkiye'nin yeni Zeki ile Metin'i...

     Haber kanallarını izleyenler varsa farkındalardır. Trt Haber ile Trt Türk, ortak yayın yapıyor. Şimdi Trt izliyorum diye de kimse beni, “Yandaş” diye yaftalamasın. Ben yandaş olsun olmasın, tüm haber kanallarını takip etmeye çalışırım. Ntv’den, Cnn Türk’e, Habertürk’ten, Trt Haber’e kadar. Ama Trt Türk’ün yeri bir başkaydı. Hep kültürel programlar yapardı. Televizyonda bir şey bulamadığımda, açtığım kanallardan biri olurdu Trt Türk. Bir kültür kanalıydı. Kitap üzerine, sinema üzerine. Bu nedenle devamlı takip ettiğim kanallar arasındaydı. Ama ne olduysa oldu, Trt Haber ile Trt Türk, ortak yayın yapmaya başladılar. Hadi 15 Temmuz sürecinde anladık. O hayat memat meselesiydi, bu ülke için. Zaten o zamanlar bu darbe girişiminin dışında haber yoktu. Yani, iki kanalın da ortak yayın yapması normaldi. Ama şükür, o günleri atlattık. Her şey düzene girdi. Ama hala bu iki kanal, niye ortak yayın yapıyorlar? Trt Türk, bir kültür kanalıydı. Niye yeniden eskisi gibi sadece kültürel yayınlar yapmaya başlamadı? Öncelikle bu konunun bir aydınlatılması lazım. Bilmiyorum, benim gibi bu soruyu daha önce soran oldu mu? “İşte şu şu nedenlerle, hala Trt Haber ile Trt Türk, ortak yayın yapmaktadır” diye gerekçesini açıklamalı Trt.  

trt türk, trt haber, çalgı çengi ikimiz, murat cemşir, ahmet kural, güncel

                                                              GİŞEYE ZİRVEDEN GİRİŞ
     Çalgı Çengi ikimiz filmi, geçen Cuma 6 Ocak’ta, vizyona girdi. İlk hafta gişede ne yapacağını merak ediyordum. Bugün rakamlara baktım. Bence çok iyi başlangıç, ilk üç gün için. Toplamda 607.133 kişi tarafından izlenilmiş. Ahmet Kural ve Murat Cemşir’i severim. Ama filmlerini sevdiğimi pek söyleyemeyeceğim. Düğün Dernek’e yarım saat baktım, sonra kapattım. Onların komedi üslubu beni sarmadı. Ama nedense onlara karşı bir sempatim var. Başarılı olsunlar istiyorum. Ya ne bileyim. O kadar meşhur oldular. Ama hiç gurur yapmadılar. Hep oldukları gibi kaldılar. Samimiler. Bu yanlarını korumaları hoşuma gidiyor. Geçen Tv8’de yılbaşı özel programını sundular. Hiç, “Biz olduk” tavırları yoktu. Oldukları gibiydiler. Bunu daha önce yazmıştım herhalde. Murat Cemşir ile Ahmet Kural’ı ben, yeni Zeki-Metin olarak görüyorum. Onlardan sonra ilk defa böyle bir ikili ortaya çıktı. Çok iyi başlangıç yaptılar gişeye. Gişede yine iyi iş yapacaklar gibi duruyorlar.

6 yorum:

  1. Yanlış hatırladınız herhalde Murat Cemcir olacak o :) Ben de beğeniyorum kendilerini ve kardeş payı dizisine bayılıyordum. Çok zekice hazırlanmış her biri bir film niteliğindeydi. Sinema sektöründe de bizim insanımız neyş sevdiklerini bildikleri için ona uymak zorundalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, onu yanlış hatırlamışım :) Filmleriyle pek uyuşmasam da kendilerini seviyorum. Bizim insanımızı damardan yakaladılar. Ordan devam ediyorlar. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  2. Bu ikiliyi ben de seviyorum.Umarım birliktelikleri daim olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu dileğe yürekten katılıyorum. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  3. Komedileri hızlı yapıyorlar, sanki sahneleri ayrı ayrı skeçleri birleştirip bir film yapmışlar gibi hissediyorum bütünlük hikaye yakalayamıyorum, ama eğlendiriyor, herkesin zevki farklıdır sonuçta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendirmene katılıyorum. Bütünlüğü bende yakalayamıyorum. Belki de bu yüzden filmleri ilgi çekici gelmiyor bana. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil