Powered By Blogger

8 Ocak 2017 Pazar

Onedio testleri bir harika dostum...

     Şu son zamanlarda, popüler olan şeylerden biri de,  Amerikan dublaj denilen olay. İlk gördüğümde, eğlenceli bir şey herhalde deyip, birini açtım videonun. Keşke açmaz olaydım.  Ben, Çiçek Abbas’ın o müthiş atışma sahnesini izledim. Yine Türkçe konuşuyorlar. Ama Amerika’lının konuşacağı tarzda. Tek kelime ile çok kötü, çok kötü. 15-20 saniye baktıktan sonra, hemen kapattım. Bir daha ne açarım, ne de kimseye öneririm. Amerikan dublaj dendiğinde, benim aklıma şöyle bir şey gelmişti: Çiçek Abbas’taki o sahnede, Amerikan filmlerinden alınmış replikleri konuşturacaklar zannettim adamlara. “Nasıl yani?” diyecek olursanız. Mesela Yüzüklerin Efendisi’nden iki karakterin konuşması alınıp, o sahneye eklenebilirdi. Bir zamanlar Beyaz Show’da yapılıyordu bu. Hem de baya iyi yapılıyordu. Gerçi Beyaz’ın ekibi yapmıyordu o işi. İnternette meşhur olmuş bir gruptan alıyordu Beyaz’da. Ama onların kim olduğunu da belirtiyordu. Beyaz’daki sistem farklıydı. Mesela eski popüler olan Amerikan dizilerine yapıyorlardı. Bir tanesi hala aklımdadır. Diziyi tam olarak hatırlamıyorum. Bir baba-oğul konuşuyor. Baba diyor ki, “Cumaya gideceğim. Oradan eve geçeceğim. Teyzenler gelmiş. Sen dükkanda kal” diyordu. Daha bunun gibi bir sürü harika dublajlar. Onları çok sevmiştim. Ama şimdiki Amerikan dublajı, beni sarmadı beyler bayanlar. 

onedio, amerikan dublaj, güncel

                                                        KİTAP YAZSAM KAÇ SATARDI?
     Onedio internet sitesini biliyor musunuz? Bir ara internette, oraya buraya sörf yaparken karşıma çıktı. Çok güzel testleri var. Siteye bir girdim. Dakikalarca çıkamadım . O testten, o teste geçtim. Blogger olduğumuz için, edebiyat testleri daha çok dikkatimi çekti tabi. Bir tane test vardı. “Yazar olsan, kitabın kaç satardı?” diye. Hemen yaptım testi. Sonuç ne çıktı dersiniz? 73.000 satış yaparmış bir kitap yazsam. Testin değerlendirme bölümünde de, 73.000 rakamı, iyi olarak değerlendiriliyor. Çünkü bu sayıda satış yapmış olmak, kemik kitlem olduğunu gösterirmiş. Ve kemik kitle oluşturmak, bir yazar için çok önemliymiş. Kitap yazmaktan kasıt, roman ya da hikaye yazmaksa, bu benim için olmayacak bir şey. Benim roman ya da hikaye yazmak gibi bir yeteneğim yok. Ama başka tarzda araştırma gibi kitap yazabilirim bak. Ama şu an için öyle bir planım yok. Şimdilik blog yazmak yetiyor bana. 

14 yorum:

  1. Onediodaki testler daha çok eğlencelik :) Bilimselliği yok pek :)Bazen ben de yapıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi danışman olarak olaya hemen bilimsel yaklaşıyoruz :) Ama dediğin gibi eğlencelik :) Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  2. Bir deneme kitabı yazsaniz kesin alırım =D

    YanıtlaSil
  3. Ben de o testleri çok eğlenceli buluyorum. Bi dakka bilimselliği yok mu? Bazı testlerde dikkat ettim, doğru cevaplarsan gerçekten biliyorlar. Yoksa ben eğlencesine hep yanlış cevaplarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan eğlence ya. Bilimsellige takilma :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  4. ben de çok takılıyorum onedio'ya. Sosyal medyadan sildim de kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda çok duymaya başladım sosyal medyadan silmeleri. Galiba oraya doğru bir gidiş var. Onedio testlerini keyfim yerindeyken yapıyorum bende. Güzel vakit geçiyor :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  5. Denediniz mi roman yazmayı? Denemediyseniz yeteneğim yok dememelisiniz. Ben de seviyorum onedio testlerini😊 Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim. Çünkü takılıp kalıyorum :) Onedio testleri çerezlik, güzel vakit geçirmelik :) Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  6. özellikle youtubede fazla vakit geçirdiğim için onedionun eğlencelik olan kadınlar şöyledir erkekler böyledir videolarını izliyorum. testlere bakmamıştım:) blogunuzu hikaye kalpli kadın blog keşif etkinliğinden gördüm oldukça güzel elinize sağlık. banada beklerim.
    sevgiler :)

    yenilenmeprojesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Testlere muhakkak bakın. Eminim beğeneceksiniz :) Bloğum için söyledikleriniz için teşekkürler. İade-i ziyarete muhakkak geleceğim :)

      Sil
  7. Onedio sitesini duymuştum ama girmedim. Bakayım bir, eğlenmek de lazım. Sağ ol Cem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle edebiyat testleri ilgini çok çekecektir :) Yorumun için teşekkürler :)

      Sil