Powered By Blogger

27 Ekim 2022 Perşembe

Sıcak simit sevinci...

     Fırından yeni çıkmış simitlere ya da ekmeğe denk gelmek harika oluyor. Ya da devamlı, simit bittikçe yeniden simit çıkaran fırın ve pastanelere hayranım. Pastaneci olmak isterdim. Millete sıcak sıcak simit satmak için. Sıcak simit alanların yüzündeki mutluluğu görmek isterdim.  

BİLGİ YARIŞMALARINA OLAN SEVGİMİZ… 

     Millet olarak bilgi yarışmalarına olan sevgimiz hoşuma gidiyor. Bir adam zamanında sorular için defter tutmuştu. Çok hoşuma gitmişti. Ben de öyle bir defter hazırlama hevesine kapıldım ama yapamadım. Zamanında gazetelerde çıkan çengel bulmacalar içinde defter tutmuştum. Bir ara baya sarmıştım. Sonra onu da bıraktım. Bir türlü istikrarı sağlayamadım yani.

ARTIK ROBOTLAR SAVAŞACAK…

     Artık savaşlarda, cephelerde askerler değil robotlar kavga edecek. Ülke olarak bu teknolojiden geri kalmamamız lazım. Bunu yazarken bile tedirginlik duyuyorum. Robotu olmayan ülkelerin işleri fena. İnsanlık, barış için değil savaş için, birbirini öldürmek için teknolojilerini geliştiriyorlar. Ne kadar acı değil mi?

HER KİŞİSEL GELİŞİM ÖĞRETİSİ KESİN DOĞRU DEĞİLDİR…

     Kişisel gelişimcilerin söyledikleri ve artık kalıplaşmış bazı şeyler insanlara yarar değil zarar veriyor. Her kişisel gelişim öğretisini doğru kabul etmemek lazım. Öğretileri bir kenarda tutup, diğer kişisel gelişimcileri de dinlemek lazım. Herkesin ortak olarak söyledikleri üzerinden yürümek lazım.

EKMEĞİ VE ŞEKERİ KESEMEDİM…

     Hala ekmeği azaltamadım ve hala şekeri tamamen hayatımdan çıkaramadım. Hayatımdaki hedeflerimden bunlar. Çok basit gibi görünüyorlar ama değil. Bağımlılık yapmış ben de. Bırakmak kolay olmuyor. İrademi kuvvetli olmadığını söylememe gerek yok herhalde.

TV8,5, BENİ ESKİLERE GÖTÜRDÜ…

     Tv8,5 sayesinde Şampiyonlar Ligi’nde maç izler olduk. Bir zamanların Star’ı gibi. Bilmeyenler için hatırlatayım. Bir zamanlar Star, Şampiyonlar Ligi maçlarını yayınlardı. Hey gidi günler hey.

SELÇUK TEPELİ YİNE SİNİRLENDİ…

     Selçuk Tepeli, bu akşam Fox haberlerini sunarken yine çok sinirlendi. Daha önce de yazdım. Bu sinirlenmeleri bana şov gelmiyor. İçinden gelerek bunları yaptığına ve söylediğine inanıyorum. Bu ülkenin insanının daha iyi yerlerde olması gerektiğine inanıyor. O nedenle bu kadar asabi oluyor.

CÜZDAN VE TELEFON KAPAĞI LAZIM…

     Hala cüzdan ve telefona kapak alamadım. Bir türlü fırsatım olmadı. Güzel ve ekonomik bir cüzdan istiyorum. Telefonum beyaz. Telefona uyumlu olacak da bir kapak.

VAZGEÇMEYİNCE, KESİN BAŞARMIYORSUN…

     Aslında bunu size değil kendime söylüyorum: Vazgeçmedin diye başarıya ulaşacağının garantisi yok. Kişisel gelişim öğretilerinin en başta gelen öğütlerinden biridir. Asla vazgeçmezsen, muhakkak başarırsın gibi bir öğretidir bu. Ama olayın aslı bu değil. Kesin başarı garantisi yok hiçbir zaman. Kendimizi aldatmayalım.

KELLİK LOBİSİ İZİN VERMEZ…

     Japonlar kelliği bitireceklermiş. İnanmam. Muhakkak bu kel olanlardan çıkarı olanlar var. O kadar ilaç satılıyor. O yüzden inanmam. Gelir kapılarına kilit vurmazlar.

KISA YAZIYORUM AMA YAZI UZUN OLUYOR…

     Böyle kısa kısa yazınca da yazılar padişah fermanı gibi oluyor. Bir konu üzerinde sayfalarca yazamadığım için böyle kısa kısa yazıyorum. O nedenle yazı ferman gibi, çarşaf gibi oluyor. Uzuyor da uzuyor.

KEVGİRE DÖNMÜŞ SÖZÜNÜ DUYMAK İSTEMİYORUM…

     Sınırlarımız kevgire dönmüş diye konuşuyorlar  ya. İçim acıyor resmen. Bu ülke benim ülkem. Nasıl içim acımaz. Şuna bir çözüm bulsalar artık. Ben böyle haberler duymak istemiyorum.

ORTA DİREK SADECE FİLM İSMİ ARTIK…

     Orta Direk, sadece Kemal Sunal’ın filminin ismi olarak kaldı. Şimdi ya çok zenginsin ya da çok fakir. Ama buna rağmen yine de bir şeyler değişmeyebilir. Yine iktidar seçimi kazanabilir. Eğer kazanırsa, “Helal olsun” derim. “Yanlış düşünüyormuşum” derim.

14 yorum:

  1. Sıcak simiti çok severim ben de. Bizim mahalledekiler hemen bitiyor malesef, sabah aldın aldın, niye az yaparlar anlamıyorum.
    Ben çayda şekeri kesip ekmeği azalttığımdan beri kilo alamıyorum, biraz alsam iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken git ve bu sefer sen kap simitleri :) Aynen, sağlığın için gerekiyorsa kilo al.

      Sil
  2. Uzaya araç gönderen, dronları icat eden ve daha ötesini ete kemiğe büründüren günümüz teknolojisi, kelliğe hatta saç beyazlamasına da şimdiye kadar çözüm bulmuştur diye düşünüyorum. Kırsınlar artık şu lobiciliği🙏🙏

    Ferman güzel. Bir şikayeyimiz yok🧿👏👏😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu lobicilik kırılmaz :) Şikayetin olmaması ne güzel çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Hocam her başlık başlı başına yorum yapılacak konular:) Tam diyorum ki şuna yazayım, bakıyorum altta ki konu da yorumluk:) Senin yazıdan uzun yorum olacak neredeyse:)

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın. Aslında zararlı. Çünkü dini bilgi diye itibar etmiyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Deme. O saatte canını çektirdim desene :) Kişisel gelişimle ilgili aynı düşünceye sahip olmamıza sevindim :) Trendyol’a bi bakayım o zaman :) Çok teşekkürler yazım hakkında güzel sözlerin moral oluyor :)

    YanıtlaSil
  6. sıcak simit tulum peyniri çay yaa nefis :)

    YanıtlaSil
  7. Son zamanlarda sürekli işten eve dönerken sıcak ekmeğe denk geliyorum:) İyi mi kötü mü oluyor bilemedim, hal böyle olunca kilo almamak için çok dikkat etmek gerekiyor

    YanıtlaSil
  8. Ben yazılarının bu halini çok seviyorum ama. Olsun uzasın çarşaf çarşaf. 👍

    YanıtlaSil