Powered By Blogger

29 Ekim 2022 Cumartesi

Kendi canımıza kıymet vermiyoruz...

     Scootera, bebekleriyle beraber bir çift binmiş. Olacak iş değil arkadaş. Nasıl güveniyorsunuz ona? Bizim milletin kendisi, kendi canına kıymet vermiyor. Kendi canına değer vermeyen insana, başkası da değer vermez. Belki de birey olarak kendimize değer vermediğimiz için bu ülkede insan hayatının önemi yoktur. Bunu bir düşünelim derim.

BAHARATLI A4 KAĞIDI YENİR Mİ?    

Baharatlar gerçekten bir nimet değil mi? Gerçekten nimet. Mesela kokoreci yediren de içine konan baharatları değil mi? “Baharatları A4 kağıdına koysan, o kağıdı yersin” diye bir iddiası var Can Yılmaz’ın. Siz ne dersiniz buna? İlk duyduğumda çok saçma gelmişti bana. Ama sonra düşündükçe aklıma yattı. Adam gerçekten A4 kağıdını yiyin demiyor tabi. Bahataratların yedirmeyeceği şey yoktur diyor. Bu açıdan düşünüldüğünde haklı.

KURU FASULYE TURU YAPARDIM…

     Kuru fasulyenin üzerine yakılan kırmızı biber, bir başka tat katıyor fasulyeye. Bazıları içine pastırma, bazıları kuşbaşı et, bazıları soğan ve yeşil biber de katıyor. Farklı farklı kuru fasulye yapanlar var. İl il dolaşmak isterdim farklı lezzetlerdeki kuru fasulyeleri yemek için. Ne zevkli bir yolculuk olurdu değil mi? Ya da il il dolaşıp her yerin meşhur yiyecek/içeceklerini denemek var. Düşüncesi bile moral vermiyor mu insana?

HER ŞEYİN SORUMLUSU BİZ MİYİZ?

     Çevrenizdeki her şeyin sorumlusu olarak kendinizi gördüğünüz oluyor mu? Çok saçma bir düşünce değil mi? Ama düşünceler işte. İnsan her şeyi düşünebiliyor. Saçma olup olmamasına bakmadan.

İPHONE KULLANDIĞIMIZIN KANITI…

     İphone kullanıcıları telefon zillerini genelde değiştirmiyor. Bir yerde telefon çalınca da millet, benim telefon mu diye cebine davranıyor. Değiştirmemesinin nedeni de, “Ben de İphone kullanıyorum. Zil sesi de bunun kanıtı işte” demek oluyor. İphone kullanıcısı olmayanların da telefon zillerini değiştirdiklerini sanmıyorum. Eskiden çok modaydı o.

KORKU FİLMLERİ İLGİ ÇEKİYOR MU HALA?

     Korku filmleri eskisi gibi ilgi görüyor mu? Yakın zamanda çok ilgi gören bir korku filmine denk gelmedim. Dizi olarak da daha çok gizem ya da gerilim dizileri izleniyor. Korku filmi sevmediğim için belki de dikkat etmemişimdir haberlere. Ben genelde arkadaşlık, dostluk ve aile gibi temaları seviyorum. Hayat dolu filmleri. İnsana hayat yolculuğunda bir şeyler katacak filmleri.

ŞENOL GÜNEŞ YİNE BAŞARILI OLUR MU?

     Şenol Güneş, Beşiktaş ile anlaşmış. Hayırlı uğurlu olsun. Bakalım ilk dönemindeki gibi bu döneminde de başarılı olabilecek mi? Milli takımdan ayrılma sürecindeki performansı berbattı. Bakalım hala formsuzluğu devam ediyor mu?

GÜLŞEN, YURT DIŞINA ÇIKABİLECEK…

     Gülşen’in yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmış. Olması gereken de buydu. Çok üzerine gidildi. Olay çok büyütüldü.

YAKINDA HER ÜLKEYE YAYILIR…

     Yalı Çapkını dizisi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanmaya başlayacakmış. Oralarda da izlenir. Sonra diğer ülkelere de yayılır. Dizilerimiz oralarda çok iş yapıyor. Bu diziler sayesinde ülkemize karşı büyük bir sempati oluşuyor. Bazıları bu diziler sayesinde Türkçe öğrenmeye merak salmış. İşte bir dizi bunları yaptırabiliyor.

BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPMIŞLAR  AYNI KİTABI YENİDEN OKUMA İLE İLGİLİ…

     Daha önce okumuş olduğumuz kitapları yeniden okumak iyimiş. Bir bilimsel araştırma sonucunda ortaya çıkmış bu. Ben de ne zamandır, Cevdet Bey ve Oğulları kitabını okumak istiyordum. Bu bilimsel araştırmayı bahane edip yeniden okumaya başlasam mı ki?

MERAL AKŞENER, TEPKİKOLİK’TE TEPKİ VERMİŞ…

     İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tepkikolik kanalına konuk olmuş. Siyasi sokak röportajlarına tepki vermiş. Gençlerle yakınlaşmak için bence harika bir fikir. Gençlerin olduğu mecralara girmek lazım. Bu adım, bu nedenle doğru bir adımdır.

 

 

20 yorum:

  1. Kendi canına kıymet vermeyenden başkasının canına kıymet vermesi beklenemez. Ülkede insan canı para kadar önemsenmiyor. Başka ülkede 7 şiddetinde deprem olur kimse ölmez, bizde her yer yıkılır. Sonra her şeyde kaderi suçlarlar.

    YanıtlaSil
  2. Baharatlı A4 kağıdı ilginç geldi bir anda okuyunca:) Film izlemeyi çok seviyorum ama korku filmi izleyemem, mümkün değil:) İzlersem uyuyamam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk duyduğumda bana da ilginç gelmişti :) Ben de izleyemem korku filmi :)

      Sil
  3. Scooterlar için kesinlikle yasal bir düzenleme getirilmesi gerekir. Ben hem kullanan, hem de karşı taraf için biraz tehlikeli buluyorum.

    YanıtlaSil
  4. O baharatlar kağıdı yedirir kokoreci yedireme bana :D

    YanıtlaSil
  5. kuru fasulye pilav soğan cacık bizim ülkenin en güzel yemeği :)

    YanıtlaSil
  6. Biz de umursamazlık var millet olarak.
    Aynen. Baharatlar her şeyi yedirir. Kokoreci bile :)
    İnsanlar gizem temasına çok yöneldi.
    İkinci kitabı zaten okuyormuşsun. Senin adına sevindim :)
    Başlayacağım :)
    Teşekkürler yorumun için :)

    YanıtlaSil
  7. Burada da elektrikli scooter cok yaygın ama kazalarda oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaza tedbir alsalar da olur gibi. Çünkü araç, güvenli değil.

      Sil
  8. Hocam normalde 2 kişi bile binmek yasakken, üstüne bebek almak.. Biz böyle bir toplum haline geldik ne yazık ki:( Ayrıca Rize'de yediğim kuru fasulyeyi hiç bir yerde yemedim daha:)

    YanıtlaSil
  9. Selaam! Blogger'da yeniyim. Sizi de takibe aldım. Blogumu incelemeye davet ediyorum. Instagram'da aktif olarak paylaşımlar yapıyorum, şimdi bu paylaşımlarımı bloggera da aktardım. Teşekkürler, görüşmek üzere 👋

    YanıtlaSil
  10. Düşündüm bence de o kağıt yenir. 🤭
    Bende okuduğum şeyleri yeniden okumayı izlediğim şeyleri yeniden izlemeyi severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, baharat yedirir :) Yeniden okumak ve izlemekten zevk alıyorsan ne mutlu sana :)

      Sil