Powered By Blogger

19 Mart 2022 Cumartesi

Köprümüz ilk bir hafta ücretsiz...

     Millet olarak hadi yine iyiyiz. 1915 Çanakkale Köprüsü ilk bir hafta ücretsizmiş. Bayramlarla kutlayalım bunu. Gerçekten bu köprüye ilgi gösterilecek mi? Yoksa bizim vergilerimizden mi karşılanacak? Köprü dediğin ihtiyaç halinde yapılır. Bedavadan, köprü yapmış olmak için köprü yapılmaz değil mi? ilk bir hafta millet bir akın eder. Nasıl bir köprü olmuş diye görmek için giderler en azından. Selfiler falan çekilir. Sonraki hafta belli eder sayılar. Bakalım millet 200 lira vermeyi tercih edecek mi?

YİNE BİR SAPIK VAKASI…

     Arka Sokaklar’ın son birkaç bölümünde yine bir sapık vakası işleniyor. Kadınları öldüren ve sonunda da kafayı Selin’e takan bir sapık. Hem de okumuş/yazmış. Okumuş/yazmış olmak da yetmiyor. Evli ve bir de çocuğu var. Buyur buradan yak.

1915 Çanakkale köprüsü ilk hafta ücretsiz

KİTAP ÖVÜLÜYOR…

     Eski bakan Berat Albayrak’ın kitabını okuyanlar kitap hakkında çok güzel şeyler söylüyorlar. Güzel şeyler söyleyenler Sabah gazetesi yazarları. İyi güzel de kardeşim. Niye bakanlıktan ayrılma durumunda kaldı? Birkaç şey de ayrılması üzerine bir şeyler söyleseydiniz ya. Öyle bir yazmışlar ki. Sanırsın ekonomi zirvedeyken bırakmış bakanlığı.

YERLİ VE MİLLİ OLACAKSAK BÖYLE OLMALIYIZ…

     Yerli ve milli olmaktan bahsediyoruz ya. Tamam, ben de isterim. Ama her şeyde olsun. Yiyeceğimizde, içeceğimizde, giyimimizde. Kendi insanımıza önem verelim. Kendi kendimize yetelim. Politikamız şu olmalı: Bize ülke olarak her alanda ambargo uygulasalar bile, bundan etkilenmeyecek şekilde büyümeliyiz. Kendi üretimimizle yaşamımızı devam ettirmeliyiz. Kimseye bağımlı olmamalıyız.

    

14 yorum:

  1. Benzin 20 tl olmuşken bedava diye köprü gezmesine giden olur mu!? Bilemedim. Yeni köprüleri geçerken köprü pahalıydı evet ama şimdi benzinde köprü kadar pahalı maalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun. Benzin de aldı başını gitti.

      Sil
  2. Çanakkale köprüsü ulaşım adına süper ücret konusu için 200 tl den daha ucuz olabilirdi.

    YanıtlaSil
  3. Sondan başlayayım, aynen katılıyorum. Biz muhteşem verimli toprakları olan bir ülkeyiz, kendimizi üstüne de dünyayı besleyebilecek kapasitedeyiz. Tekrar yerli milli olayına dönmeliyiz.
    Bunlar kendilerini bir isimle pazarlayan boş insanlar. Hiç bir şey bilmediklerini maalesef yönetirlerken öğrendik.
    Hey Allahım yaa, ne zaman insanları iyiliğe paylaşmaya ve sevgiye davet eden diziler yapılacak tekrar anlamıyorum cidden.. ve izlemiyorum bunları!
    Köprü hiç ilgimi çekmiyor.. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söyledin, verimli topraklar diye. Kıymetini bilemiyoruz işte. Dizilerde hep dram hep şiddet var.

      Sil
  4. Hocam Osman Gazi Köprüsü gibi buda bence bir ihtiyaç ama insanların ödeyebileceği seviyede bir ücret belirlenirse... Yazın karşıya inanılmaz bir akış var ve feribotlar kabus.. Ama dediğin gibi 200 TL. olursa kim geçecek? Kimse geçmeyecek ve biz vergisini ödeyeceğiz tıpış tıpış.. Osman Gazi Köprüsünde resmen tek tek araç geçişi sayabiliyorsun.. O kadar az yani:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası da öyle olacak hocam o zaman. Tek tek araçlar sayılacak.

      Sil
  5. berat albayrak ne yazmış ki, mizah mı ki :)

    YanıtlaSil
  6. Çokomelli kısmı beğenilmiştir tabii kitabın, bedavaysa ama :D Köprü olsun tabii kim istemez, de bu "de" işin çokomel olan tarfı:) Üretmeli, bunun yanında yetiştirdiğimiz iyi kalite insanı elimizde tutmanın yolunu bulmalıyız, ama nerede o kafa... sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. "Öyle bir yazmışlar ki. Sanırsın ekonomi zirvedeyken bırakmış bakanlığı." şu kısma baya güldüm valla çok haklısın.
    Son maddeye de yürekten katılıyorum ama biz anca ithalat yapıp toptan halkı batırma yoludna devam etmeye kararlıyız.

    YanıtlaSil