Powered By Blogger

4 Ekim 2021 Pazartesi

Kürk Mantolu Madonna'nın hep en çok satan kitap olmasıyla ilgili aklıma takılan soru...

     Ahmet Hakan, Türkiye’de en çok okunan 8 kitabı yazmış. Kürk Mantolu Madonna ilk sırada, her zaman olduğu gibi. Artık bir gelenek halini aldı ilk sırada olması. Ama bu ilk sırada olmasıyla ilgili bir soru işareti var kafamda. Bu kitap, hep ilk sırada olması nedeniyle mi alınıyor, popüler diye, yoksa gerçekten kitap mı beğeniliyor?

EN ÇOK SATAN 8 KİTAP…

     Merak edenleriniz olacaktır. “Sıralamadaki diğer 7 kitap neydi?” diye. Bu sese kulak verip hemen onları da not düşüyorum.

1-Kürk Mantolu Madonna/ Sabahattin Ali

2-Küçük Prens/ Antoine de Saint-Exupery

3-Satranç/ Stefan Zweig

4-Dönüşüm/ Franz Kafka

5-Şeker Portakalı/ Jose Mauro de Vasconcelos

6-Simyacı/ Paulo Coelho

7-Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu/ Stefan Zweig

8-Uçurtma Avcısı/ Khaled Hosseini

COVİD HAPI 700 DOLARMIŞ…

     Amerika’da covid hapı üretilmiş. 700 dolarmış. Şu an bizim kurdan ne kadara denk geliyor onu hesaplama zahmetine bile girmedim.

20 DOLARA DA BİTCOİN ALINABİLİYORMUŞ…

     Bitcoin alabilmek için çok büyük paralara ihtiyaç olduğunu sanıyordum. Ama 20 Dolar’lık bile alınabiliyormuş. 20 Dolar şu andaki kurdan 177 lira yapıyor. Dolar kuru şu an için 8,86 gözüküyor. Anlık alım/satım da olabiliyormuş. Ufaktan girsem mi Bitcoin piyasasına diyorum. Ortalığı dağıtmaya geliyorum Bitcoin. Hazırlıklı ol.

1000 YENİ MARKETLE FİYATLAR DÜŞER Mİ?

     İktidar, fahiş fiyatlarla mücadele için 1000 yeni market açılacağını duyurmuş. Bu bana zamanında patatesler için açılmış olan tanzim satışları hatırlattı. Hakikaten ne oldu patatesin uçan fiyatları? Tanzim satışlar işe yaradı mı? O zaman bu 1000 yeni market de işe yarayacak mı?

SİZ DE PLUVİOFİL MİSİNİZ?

     Pluviofil kelimesini daha önce duydunuz mu? Ben duymamıştım. Ahmet Hakan’ın yazısında okudum. Yağmur seven anlamına geliyormuş. Evet, ben de yağmur severim. Ama dışarıda olup ıslanmamak kaydıyla. Evde olup camdan yağmur izlemek gibisi yok. Hele çatıya vuran yağmur damlalarının sesi ayrı bir huzurdur benim için.

BOJİ, MASKE DE TAKAR…     

     Boji adlı köpeğimiz İstanbul’da dolaşmadık yer bırakmadı. Metroyla, otobüsle köşe bucak geziyor. Metrodayken röportaj yapılıyor bir amcayla. “Gezmesi güzel ama maskesi yok” diyor. Bu gidişle maske de takar Boji.

BOJİ’NİN UYGULAMASINI YAPIN…

     Mikroçip takılmış Boji’ye ve takip edilmiş. Bir günde 29 durak gezmiş. Yapın bir uygulama. Anlık nerede olduğunu gösteren. 24 saat içinde Google Play ve Apple Store’den en fazla indirilen uygulamalar arasına girer.

CANER TASLAMAN, BAŞAK KABLAN’LA EVRİM, REENKARNASYON VE İSLAM ÜZERİNE KONUŞTU…

     Başak Kablan’ın, Yüzleşme bölümündeki bu sefer ki konuğu Caner Taslaman’dı. Deizm üzerine, veganlık üzerine, ruhun evrimi ve reenkarnasyon üzerine konuştular. Bazı sorulara dolu dolu cevaplar verirken, bazılarına üstünkörü cevaplar verdi Caner Taslaman. Oralarda da daha fazla deşmedi soruları Başak Kablan. Ama iyi bir sohbetti. Boş vaktiniz olduğunda ve bu konulara ilginiz de varsa izlemenizi öneririm.

ZEKİ MÜREN’İ OYNAMASI İÇİN TEKLİF GÖTÜRÜLEN İSİM, HİÇ AKLIMA GELMEYEN BİRİ ÇIKTI…

     Zeki Müren’in filmi çekilecekmiş. Bilin bakalım kim çekecekmiş. Yine Mustafa Uslu. Kendisini severdim ama Neşet Ertaş’ın ailesi ile yaşadığı,” Filmi çekerim”, “Hayır çekemezsin” tartışmaları nedeniyle kendisine antipati duymaya başladım. Bunu bir kenara not düştükten sonra devam edeyim. Başrolde sürpriz bir isim düşünüyormuş. Kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmez. Çünkü benim de aklıma gelmemişti. Tarkan’ı düşünüyormuş. Tarkan da, “Olur” demiş ama şart koşmuş. Bir yıl eğitim aldıktan sonra filme başlayacakmış. İddia bu tabi. Tarkan ve oyunculuk nasıl olur bilemedim.

20 yorum:

  1. Bugün gündem oldukça dolu. Hangisine yorum yapacağımı bilemedim ama o 1000 marketle falan olacak iş değil ki onların fiyatları da öyle uygun falan da değil zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi yaptığın gibi bir tanesine de yorum yapsan yeter :) Evet, ucuz değilmiş abi oralar da.

      Sil
  2. Kürk Mantolu Madonna' yı ben sevmemiştim. Bence popüler diye alıyor herkes. Listede Uçurtma Avcısı ve Simyacı' yı çok severim.
    Tarkan hiç benzemiyor ki, niye onu seçmişler. 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simyacı da benim favorim :) Popüler olmasından alıyordur büyük çoğunluk dediğin gibi. Artık makyaj falan bir şekilde benzetecekler herhalde.

      Sil
  3. O kitabı okumayan sanırım bir ben kaldım ...O soruyu ben de çok soruyorum yeminlen...Boji nin haberini okurken bir uygulama olsa da biz de takip etsek dedim yeminlen bugün... Tarkan süper olur bence harika türk sanat müziği söylüyor neden olmasın ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ilk fırsatta oku ve blogda yaz :) Ben de takip ederim Boji'yi öyle bir uygulama olsa :) Tarkan'a ses olarak itirazımız olamaz zaten :)

      Sil
  4. Kitaplardan birini okumuş, birini de yarım bırakmışım:) Diğerleri ile hiç tanışmamışım... Bu arada Caner Taslaman sevdiğim ve izlemekten/ dinlemekten büyük keyif aldığım birisi hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuçta teşebbüs etmişsin hocam. Bu da bir şey :)

      Sil
  5. hım top ten listesi için saol :) bilemedim, herkes güzel dediği için alınıyor olabilir tabii :)

    YanıtlaSil
  6. Katılıyorum Müfred. Sadece çok satış oluyor diye popülerlikten olma ihtimali yüksek. Okan Bayülgen güzel seslendirmişti :)

    YanıtlaSil
  7. Tamamdır okuruz bu yazını :)

    YanıtlaSil
  8. Kürk Mantolu Madonna hakkında blog yazını okumak isterdim. Çok satan kitap, en iyi kitap değildir. Kesinlikle. Caner Taslaman bazı sorulara güzel cevap verdi. Ama dediğin gibi yuvarlak cevaplar da vardı. Tarkan'ı okuyunca herkes böyle düşünmüştür herhalde.

    YanıtlaSil
  9. Popülarite yüzünden bu kadar satıldığını düşünüyorum. Evet satışı çok olabilir ama bir kere de o kitap muhteşem vs. diyerekten bahsedenini görmedim. Çok az bir kesim var o kitabı okumayan ben de onlardan biriyim. Yağmur konusuna katılıyorum. Güzeldir hoştur hele kokusu... Ama ıslanmamak kaydıyla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım sen beğenecek misin kitabı :) O zaman ikimizde yağmurda sevgililerimizle ele ele dolaşıp, ıslanıp romantik anlar yaşayamayacağız :)

      Sil
  10. Madonna, bu kitabın çok satılmasını okur seviyesine bağlıyorum. Örneğin kitapla ilişiği olmayan insanlar, kitap okur insanlarla bir araya gelince bir yerden başlamak niyetiyle "herkesin bildiğini ben de bileyim" mantığıyla en popüler kitabı alıyorlar. Kitabın etkileyici olması da bunu daha popüler hale getiriyor. Oysa okurluk seviyemiz gelişmiş olsaydı, popüler kitaplar listesinde farklı kitapları da görebilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Millet bunu okuyor. Bari ben de bunu alayım" mantığı. Haklısın :)

      Sil