Powered By Blogger

14 Ekim 2021 Perşembe

Bu aralar her muhabbetin sonu siyasete mi çıkıyor?

     Duygu Emanet, yazılarımdan birine yaptığı bir yorumda, “Alakasız kişilerin her konuşmasını siyasete bağlamasını hoş bulmuyorum” demiş. Bu yorumu hoşuma gitti. Her şeyi siyasete bağlama olayı gerçekten çok can sıkıcı bir hal aldı. Şimdi her konuşma siyasete çıkıyor. Siyasetse insanlar arasında huzursuzluk yaratıyor. Arkadaşlıkları bozuyor. İnatla siyasete girmemeye çalışmalı bu aralar.    

ZORAKİ DİPLOMAT…

     Deep’in, haftanın kitapları serisinin dokuzuncu bölümünde bahsettiği kitaplardan biri, Yakup Kadri’nin, Zoraki Diplomat kitabıydı. Kitaptan, Deep’in bu yazısı ile haberdar oldum. “Cumhuriyetimizin ilk yıllarını merak edenler için keyifli anılar” diye bahsetmiş kitaptan. Evet, o yılları merak ediyorum ben de. Kütüphanede denk gelirsem alacağım kitaplardan biri oldu bu da.

    

7 yorum:

  1. Sevmediğim kısım ünlülerin falan karışması. Sanki tarafını belli edip de adından söz ettirme çabası gibi geliyor. Pek samimi gelmiyor açıkçası. Çevremizde de var tabi, karşıt görüştekine hakaret eden. Ne biliyorsun o ortamda karşıt görüşten biri olmadığını. Daha konuşma adabını bilmiyorlar, bir akıllı kendileri sanki.

    YanıtlaSil
  2. bizim türk kültürü bu işte herkes siyaset, ekonomi, futbol, din bilimcisi :)

    YanıtlaSil
  3. Çok değil 20 sene önce de bu memlekette siyaset, bazı kesimler için zor bir yaşam vardı ama bu kadar değildi.. İnsanlar bildiğin nefret ediyor birbirinden:(

    YanıtlaSil
  4. O yüzden tartışmaya girmemek en iyisi. Yorumun için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil