Powered By Blogger

7 Ekim 2021 Perşembe

Devlet, marketçi olmamalı mı?

     Fiyat artışlarından dolayı açılması planlanan 1000 yeni market ile ilgili muhalefet, “Devlet, marketçilik yapmamalı” diyor. İyi güzel de. Patates fiyatları çok arttığında tanzim satış yapmadı mı devlet? O da bir nevi marketçilik değil miydi?

ÜZÜLDÜĞÜM BİR HABER…

     Az önce Milliyet’in sitesinde okudum. Pakize Suda, demans hastalığına yakalanmış ve yeğeni bakıyormuş kendisine şimdilerde. Üzüldüm. Allah acil şifalar versin.

BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR…

     Siyasette, Bahçeli’nin söylediği, “Bölücü kebapçılar” sözü üzerine tartışmalar sürüyor. Ayrıca, Anayasadaki ilk dört maddenin değişmesi tartışması da var.

YAPMAYIN KARDEŞİM ŞU İŞİ…

   Bu sabah haberlerde gördüm. Yine bir haberci sokakta maske takmayanlara, “Niye maske takmadınız?” diye soruyor. Soru sorduklarının çoğu cevap vermeden geçti. Bazıları bu soruya çok sinirlendi. Bir tanesi çıkıp, tekme tokat dalacak. Ondan sonra göreceksiniz soru sormayı. Kardeşim sen polis misin?

    

12 yorum:

  1. Hocam devletin market işine girmesi bence normal değil... Herşey bir yasaya bakar.. Eğer sen mevcut marketleri kontrol altında tutamayıp, market açma işine giriyorsan, bunun altında başka şeyler vardır:)

    YanıtlaSil
  2. valla kim marketçi olursa olsun bilmiyorum da şu el yakan fiatlara acilen bir çare bulunsun bu ne ya...aç kalıcaz böyle giderse...

    YanıtlaSil
  3. marketçi, kebabçı, hahaaa esnaf hükümet :)

    YanıtlaSil
  4. Gazetede çalışırken bizden her gün en az iki haber getirmemizi isterlerdi. Biz de sokak sokak dolaşıp haber toplamaya çalışırdık. Derneklere, partilere gider soru sorardık veya halka açık alanlarda vatandaşların bazı konulardaki görüşlerini almak isterdik. Alırdık diyerek kesinlik belirtmedim, çünkü konuşmayanlar da oluyordu. Senin bahsettiğin muhabirler de belki haber merkezine eli boş dönmemek için bu soruyu yöneltmişlerdir. :)

    YanıtlaSil
  5. Bütün kurumları özelleştirip market işine girmek...

    YanıtlaSil
  6. Market açılacağına ekonomi duzeltilsin hep algı politikaları.

    YanıtlaSil