Powered By Blogger

14 Mayıs 2021 Cuma

Sözlerini beğenerek okuduğumuz Osho kimmiş?

      İnstagram’da Osho’nun bir sözüne rastladım. Ne zamandan beri gördüğüm ama kim olduğunu bilmediğim bir kişiydi. Bu hayali biri miydi? Yoksa gerçekten var olmuş muydu?

     YouTube’a hemen Osho belgeseli diye yazdım. Bir de ne göreyim. Sözlerini beğendiğimiz, yere göğe koyamadığımız Osho, tarikat lideri çıktı. Doğduğu yer olan Hindistan’da başlamış bu tarikat işi.

Osho
foto kaynak: unsplash.com

     Millet akın akın bu tarikata gitmiş. Maddi/manevi her şeylerini vermişler Osho’ya. Onu peygamber olarak görmeye başlamışlar. Acayip acayip ritüelleri varmış. Cinsellik alabildiğine.

     Açık evlilik varmış. Herkes istediği ile cinsel ilişkiye girebiliyormuş. Tabi Osho’da kadın müritleriyle ilişkiye girmiş. Hindistan’da istenmemişler. Sonra Amerika’ya taşınmış tarikat.

     Kendilerine bir kasaba kurmuşlar. Her şeylerini kendileri yapıyorlarmış. Bir devlet gibi. Sonra orada da tepki çekmişler. Yasal yollara başvurulmuş. Kendilerini soruşturan savcıya suikast düzenlemişler. Rayından çıkmış işler.

     Kaçarken Osho’yu, FBI yakalamış ve Hindistan’a iade etmişler. Hindistan’da ölmüş. Ama eceliyle mi öldü yoksa öldürüldü mü belli değilmiş. İşte Osho’nun hikayesi buymuş.

DİĞER YAZILARIM…

*Erken seçim…

*Yabancı sınırlaması kaldırılmalı…

10 yorum:

  1. Emeğinize sağlık. En güzel bayram mesajları başlıklı yazıma yapmış olduğunuz yorumdan dolayı çok teşekkür ederim İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. Objektif olmamız lazım Müfred haklısın.

    YanıtlaSil

  3. Şaşırmadım desem yalan olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırdım. Kendi halinde bir adam bekliyordum.

      Sil
  4. Ya şu an dehşete düştüm. Ne merak var şu tarikatlara. Birleşip yapmadıkları rezillik yok. Bunlar mikrop gibiler. Allah birdir ve inanç ise budur. İyi olmaya çalışmak ve bunun gibi bir çok şartı olan bir din olmalı Müslümanlık. Bu nedir ya...

    YanıtlaSil
  5. Ben de bir kitabını okuyorum ama çok da sevmedim doğrusu bir türlü ilerlemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle kitapların akıp gitmesini bekliyor insan.

      Sil
  6. Ben de çok şaşırdım izleyince. Ama buna rağmen sözlerinin doğru yanları da olabilir. Daha bozulmadan önceki dönemlerine ait.

    YanıtlaSil