Powered By Blogger

24 Mayıs 2021 Pazartesi

Pazartesi sendromu bence neden oluyor?

     Yaptığım işi sevip sevmediğimden hala emin değilim. Ama her Pazar günü içimde bir darlanma oluyor. Pazartesi sendromu yaşıyorum. Sevdiğim işi yapmış olsaydım Pazar günleri yine de pazartesi sendromu yaşar mıydım, bilemiyorum.

pazartesi sendromu
foto kaynak: unsplash.com

NEDEN SENDROM YAŞIYORUM?

     Pazartesi sendromu neden yaşanır? Sevmediğin bir işte çalışmaktan dolayı mı? Yoksa sevdiğin bir işte çalışmana rağmen, tatilin bittiği için mi? Ben hep sevmediğim bir işte çalışmama yordum pazartesi sendromunu.

BİR ÇÖZÜM BULMAK LAZIM…

     Bu yazıyı okuyanlar arasında elbette sevdiği işte çalışanlar vardır. Tecrübenize dayanarak siz ne diyorsunuz bu konuda? Ya da, “Ben pazartesi sendromu yaşamıyorum” diyeniniz var mı? Varsa bunun formülü nedir? Bu kanayan yaraya bir çözüm bulalım artık.

5 yorum:

  1. Ben de yıllardır o sevdiği işi bulamayan insanlardan biriyim. Bu kadar zor mu bulmak?
    Pazartesi sendromunda uyku düzeni de etkiliymiş. Hafta içi hep erken kalkıp haftasonu geç kalkmak düzeni bozuyor ve pazartesi günleri can sıkıcı hal alıyor. Her gün aynı saatte uyanıp yatmak önemliymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyku düzeni kalmıyor benim hafta sonu. Ondan olabilir dediğin gibi :)

      Sil
  2. Hocam bence kesinlikle "sevmediğin bir şey yapıyor olmandan" :-) Bende yıllarca pazar gününden nefret ettim, çünkü uzun yıllar her pazartesi okula gittim, oradan biliyorum :-)

    YanıtlaSil
  3. Ben de baya tembelleştim Müfred.

    YanıtlaSil