Powered By Blogger

5 Mayıs 2021 Çarşamba

#20liyaslarchallenge...

     Bugün bir anda İnstagram ve Twitter’da #20liyaslarchallenge patlaması oldu. Bir anda herkes 20 yaşındaki fotoğraflarını paylaşmaya başladı. Bazıları 20 yaş fotoğraflarını bulamadı. 25 yaş ya da en eski fotoğrafları kaç yaşlarına aitse onları paylaşmaya başladılar. Ara sıra böyle patlamalar oluyor sosyal medyada. Bu da onlardan biriydi.

challenge
foto kaynak: unsplash.com

     Benim 20 yaşıma dair bir fotoğrafım yok. Belki de vardır bakmam lazım. Ben fazla fotoğraf çektirmeyi seven biri değilim. Aslında her an, her dakika fotoğraf çekmek isteyen bir yanım olmasına rağmen fotoğrafım fazla yoktur.

     Size bunu şöyle açıklayabilirim: Mesela İnstagram’a yeni profil fotoğrafını koyacağım zaman 3-5 tane fotoğrafım arasından seçim yaparım. O kadar azdır fotoğrafım.

KİTAP GİTMİYOR NEDENSE…

     Bu aralar Selim İleri’nin, İstanbul Bu Gece Yine Sensiz kitabını okuyorum. Kitapta kendisinin denemeleri var. İlk başlarda sevmiştim. Ama şimdi pek gitmiyor gibi. Aslında ben insanların geçmişten bahsetmelerini, konuşmalarını ve yazdıklarını okumayı severim.

     Ama şimdi bir türlü gitmiyor işte. Acaba yine kitap okumaya bir süre ara vermem gereken dönemime mi denk geldi. Bazen ben kitap okumaktan da sıkılırım. Genelde her şeyden sıkıldığım gibi.

     Bu gibi zamanlarda ara veririm. Sonra yeniden başlarım. Şimdi yeni bir kitaba da başlamak istemiyorum nedense. Tembellik mi yoksa başka bir şey mi, çözemedim.

BABALAR NİYE ERKENDEN KALDIRIR ÇOCUKLARINI?

     Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’de bir aile skeçi izliyordum. Kızın babası, eşi ile kavga edip gelmiş kızının evine. Onlar da kalacak o akşam. Kızıyla damadına, “Sizi sabah kaçta kaldırayım. 6 olur mu? En iyisi 5’te kaldırırım ben sizi” diyor.

     Niye babalar evdekileri erkenden kaldırmak ister? Niye, “Çocuklar yatsınlar, uykularını alsınlar” demez. Ben de o yaşlara geldiğimde kendi çocuklarımı sabahın erken saatinde kaldıracak mıyım?

     En Son Babalar Duyar dizisinde de öyleydi. Baba, çocuklarının niye kahvaltıya gelmediklerini sorardı hanımına. Oda, “Yatsın çocuklar” derdi. Anneyi de Ayşegül Atik oynuyordu. Rahmet istedi bak. Allah rahmet eylesin.

DİĞER YAZILARIM…

*Yazar olmak…

*ASPAVA…

13 yorum:

  1. Hocam bana taş yok dimi bu challenge işinde:-) Bu akşam hanımla gaza gelip, eski albümleri karıştırdık, güzel nostalji oldu bize de:-) 10 yaşında bir oğlum var, özellikle hafta sonları geç kalksın diye dua ediyorum ama ne mümkün, sabah yedi dedim mi ayakta, haliyle bizde:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah hocam :) O yaşta normal galiba hocam :)

      Sil
  2. Doğru valla, büyüklerin öyle bir kaçta kaldırayım durumu var. Ben de yapar mıyım diye düşündüm bak şimdi😊

    YanıtlaSil
  3. Güne güneşten önce başlamak berekettir, rızık o saatlerde dağılır, belki ondan..
    Bende de oluyor bazen ara verme durumu. İyi de geliyor çoğunlukla. Daha sonra başladığımda tekrar, dinç bir şekilde işlere yeniden sarılmak için bir güç toplamış olarak buluyorum kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berekettir. Ne güzel söyledin. Kendimi biraz şarj etmem lazım galiba :)

      Sil
  4. Esprili paylaşımları okudum durdum :) Benim de ruh hali galiba. Anneler kurtarıcı hep :)

    YanıtlaSil
  5. #20liyaslarchallenge i ilk defa duydum,ara sıra twittere bakarım ,demekki rastgelmemişim..😊

    YanıtlaSil
  6. Ben de ekledim ama o yaşlara ait çok az resmim varmış. Simdi sağolsun telefonlar çekip duruyoruz.

    YanıtlaSil