Powered By Blogger

14 Şubat 2021 Pazar

Dizi sürelerinin kısalması için bir önerim var...

     Dizilerle ilgili bu önerimi, işin içinde olanlar muhakkak düşünmüşlerdir. Ve neden olamayacağını da biliyorlardır. Ama ben şu an bu bilgiye sahip değilim. O yüzden yine de bu yazıyı kaleme almak istedim.

20 DAKİKALIK DİZİ…

     Friends dizisini izlemeye başladım. Dizinin bir bölümü 20 dakika. Hemen geçiyor ve insanı sıkmıyor. Bunu bizim de uygulamamız lazım. Ama şu an için hemen bunu bizim televizyonlarda uygulamamız imkansız.

dizi sürelerinin kısalması için öneri
foto kaynak: unsplash.com


ÖNERİM NE?

     Ama en azında şu olabilir: Dizinin süresi 1 saat olur. Ve her 20 dakikada bir de 10 dakikalık reklam verilir. Bu sayede hem dizinin süresi kısalmış olur, hem dizi daha tempolu olur, hem de kanalların reklamdan kaybı olmaz.

GECEYİ BİR DİZİ İLE NASIL BİTİRECEKLER?

     Bir geceyi 1 saat dizi ile götüremezler ama. Bunu düşünürsek eğer. Çünkü şu anda bir dizi ile bir akşamı bitiriyor kanallar. Ona da şu şekilde bir çözümüm var: Zaten her yeni bölümden önce 1 saat geçen haftanın tekrarı oluyor. Yine aynı şekilde dizinin geçen haftaki bölümünün tamamını yayınlarlar. Oda zaten 1 saat. Yine her 20 dakikada bir 10’ar dakikalık reklam verirler. Bu sayede o geceyi de bir dizi ile doldurmuş olurlar.

DİZİ İZLEYENLER İÇİN SÜPER OLUR…

     Biz izleyiciler açısından harika olur. 1 saatte su gibi akan diziler izlemiş oluruz. Dizilerin süresini uzatmak için çekilen abuk sabuk sahneler de ortadan kalkmış olur. Mis gibi olur ortam.

BONUS YAZI…

     Sevdiğin bir dizi karakterinden gerçek hayatında da, dizideki gibi bir tavır sergilemesini bekliyorsan yanılıyorsun. İşte bununla ilgili, “Dizi karakterini sevmekle,gerçek hayattaki kişiyi sevmek farklı şeylermiş” başlıklı yazımı okuyabilirsin.

16 yorum:

  1. Haklısın bunu istiyoruz ama nedense süreleri kısaltmak yerine uzatıyorlar sanki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok bunaltıyorlar insanları farkında değiller.

      Sil
  2. Maşallah bizde ki diziler uzun metrajlı film gibi

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle aynı fikirdeyiz hocam, bir dizi için 4 saat nedir ya:-))

    YanıtlaSil
  4. eveey bencesi de bölümler en fazla kırkbeş dakika olmalı. bir saat bile uzun :)

    YanıtlaSil
  5. İkinci bir içerik için saat başına verdikleri reklam miktarı sınırı yeterli gelmiyormuş. Bu sebeple bir dizi ile günü doldurmaya çalışıyorlar hayliyle bu durum sıkıcı olabiliyor.

    YanıtlaSil
  6. Sırf bu süre ve reklamlar yüzünden tv izlemeyi bıraktım ben . İmdaaaaaaat diyorum başka da birşey demiyorum hahahah

    YanıtlaSil
  7. 10 dakika reklamda müşteriyi zap yapmaya zorlar hocam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi süreleri 1 saate inecek ona da sabretsinler artık :)

      Sil
  8. Reklâm verme ile ilgili kanunlar var Cem her 1 saat yayın için %20 si ... Yanı 20 dakika sonra reklam olursa süre max 4 dakika olabilir reklam için o yüzden 20 dakika diziye 10 dakika reklam olmaz olsa bile ratingi çok daha fazla düşürür ayrıca başta başrol oyuncuları olmak üzere herkes memnun süreden sen bakma konuşmalarına 10 başrol oyuncusu ücretini yarısına düşürüp 1 saat olacak süre dese zaten olur ama aldıkları ücretten vazgeçmek öyle kolay değil...

    YanıtlaSil