Powered By Blogger

4 Ekim 2020 Pazar

Palamut kardeşlerim yemeyin artık şu hamsileri...

     Bizim burada bir balıkçı var. Neredeyse her gün belediyeden anons yapılıyor. “Şu şu isimli  balıkçı dükkanına palamut gelmiştir. Fiyatı da şu kadardır” diye.

 

     Anonslar başladığından beri bir kez olsun, “Hamsi gelmiştir” diye anons yapılmadı. Kardeşim nerede bu hamsiler? Akşam haberlerde gördüm.

 

Hamsi neden az?
foto kaynak: unsplash.com


     Hamsileri, palamutlar yiyormuş. O nedenle hamsi bu sene azmış. Palamut kardeşlerime sesleniyorum. Artık bırakın şu hamsileri yemeyi.

 

     Bu arada muhabirin olayı canlandırması da çok iyiydi. Bir elinde hamsi, bir elinde palamut vardı. Hamsiyi palamutun ağzına sokup sokup çıkartıyordu, “İşte palamutlar, hamsileri böyle yiyorlar” diye açıklama yapıyordu.

 

     Ben artık yapılan anonslarda, “Akçakoca’dan hamsi gelmiştir” diye duymak istiyorum. Benim için balık eşittir hamsidir çünkü.

8 yorum:

  1. Palamut olsa da yesek 😅

    YanıtlaSil
  2. Her türlü balık itinayla yenir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun :) Bu arada Beyda, bloğuna yorum yapamıyorum. Hiç bir yazına giremiyorum. Tıklıyorum. Hiç bir sayfa açılmıyor.

      Sil
    2. Başkaları yorum yazabiliyor bende cevap verebiliyorum. Geçici bir durum olabilir. Bir süre sonra tekrar dene istersen. Bildirdiğin için çok teşekkürler.

      Sil