Powered By Blogger

27 Eylül 2020 Pazar

Niye her şeyimizi sosyal medyada paylaşıyoruz?

      Niye böyle bir dünyadayız? Niye her şeyimizi paylaşmalıyız? Blogda yazı yazarak görüşlerimizi, İnstagram’da hikayelerle anlarımızı, YouTube’da konuşmalarımızı vb. niye hayatlarımız şeffaf hale getiriliyor? Bir şey bildiğimden değil, sadece acaba diyorum. Bunun üzerine düşünmeli.


Sosyal medyada her şeyimizi paylaşmak
foto kaynak: unsplash.com


BARIŞ İÇİN SAVAŞMAK…

     Bazen ülkeler savaştan kaçamıyorlar. Ne kadar barış yanlısı da olsan olmuyor. Karşı taraf rahat durmuyor. İlle savaş ile anlatacaksın meramını. Savaşacaksın ama yine barış için savaşmış olacaksın. Bu devirde barış için bile savaşmak gerekli.


KARŞI TARAF KIRILACAK DİYE GÖRÜŞLERİNİ SÖYLEMEKTEN ÇEKİNME…

     Karşı tarafla görüşleriniz çakıştınız mı? Çekinmeden bangır bangır söyleyeceksin düşüncelerini. Alttan almayacaksın. “Bunu söylersem karşıdaki kırılır” demeyeceksin. Asıl böyle düşünürsen kaybediyorsun çünkü. Sen düşünceni söyle. Karşı taraf canı nasıl isterse öyle anlasın.

10 yorum:

  1. niye herşeyimizi sosyal medyada paylaşıyoruz ben de bilmiyorum🤔yalnızlıktan mı yoksa önemli olma isteği mi, kimbilir...

    YanıtlaSil
  2. Sosyal medyayı yatak odamıza kadar soktuk. Özel mahrem yok. Sonra vay efendim neden biz mutsuz bir toplum olduk. Çünkü her yaptığımız hareket sosyal medya için. Kendimiz için yaşamıyoruz. Zaten her haltını her yere koyan insanlara da ayrı gıcığım orası ayrı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya için yaşıyoruz. Güzel tespit olmuş Beyda.

      Sil
  3. Genel olarak yazının tamamı benim düşüncelerimi yansıtıyor ama son kısımdaki durumu ben de uygulamaya aldım. Böylesi çok daha iyi gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım uygulayabilirsin. Ben daha uygulayamadım çünkü :)

      Sil
  4. Düşüncelerimi söylemekten çekinmemek.. çok ince bir konu..

    YanıtlaSil
  5. Ben son zamanda sadece twitter kullanıyorum

    YanıtlaSil