Powered By Blogger

31 Temmuz 2020 Cuma

Kurban değil de kavurma bayramı mı?


     Kurban bayramının vazgeçilmezi olarak kavurma diye haber yapıp durdular televizyonlarda. İşte o haberleri görünce aklımda hemen şu soru belirdi: “Acaba bu kurban değil de kavurma bayramı mı? dedim. 

     Ben kavurmayı pek sevmem. O yüzden bu yapılan haberlere iştahla bakmıyorum. O haberlerin birinde ne kadar zor da olsa, kurban etinin 24 saat dinlendirildikten sonra yenmesi gerektiği söyleniyordu. 

     Bizim millet o kadar bekleyemez. Daha hayvan kesilirken kavurma yapılmaya başlanır. Sabah kahvaltısı falan denmez kavurmayı gömer bizim millet. 

     Koronalı ikinci bayramımız bu. Umarım bir dahaki Ramazan bayramına kadar bu virüs tarih olur. Cümleten Kurban bayramımız mübarek olsun. Var mı sizin de kavurma ile ilgili söyleyecekleriniz?

12 yorum:

  1. eveet harçlık ve kavurma bayramıııı :)

    YanıtlaSil
  2. Kurban ilk kesildiğinde kavurması yapılır evet ama sünnet olan ciğerini yemektir ilk olarak. 24 saat beklemeden de yenir öyle bir kural yok ancak 24 saat beklense aliyyülala olur lezzet olarak. :)

    YanıtlaSil
  3. Evet, et işi çok ön planda maneviyattan çok.

    YanıtlaSil
  4. İyi bayramlar. Ben kurban bayramında önceden dolapta olan etleri bile yiyemeyenlerdenim. O kurban etini yemem için de üzerinden en az bir ay geçmesi gerekiyor. Böyle böyle vejetaryen olcam galiba :D

    YanıtlaSil
  5. sığ gazetecilerin ve editörlerin kıt kafası ve mübarek günün şuurundan uzak gırtlak muhabbeti. ramazanda şeker çikolata lokum kurbanda kavurma sucuk. Allah akıl şuur idrak versin herkese önce televizyonculara
    saygılar

    YanıtlaSil
  6. İlk gün güzel olmuyor evet. Koronasız bayramlara hep beraber. İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil