Powered By Blogger

5 Ekim 2019 Cumartesi

Hayata dair yazılar yazan kişisel blogları okumayı daha çok seviyorum...




     Bloğa yazı yazmak için çok uygun bir ortam var şu an. Dışarıda yağmur yağıyor. Yağmurun sesi eşlik ediyor klavyeden çıkan seslere. Bir tatlı huzur sarmış etrafı. Yıllarca böyle kalabilirim. Her şeyden ve herkesten uzakta. 

     Şu an hayata dair yazılar yazmanın tam vakti. Aslında ben bloglarda hayata dair yazılar okumayı seviyorum. Ben de genelde o yönde yazılar yazmak istiyorum. Ama maalesef yazım dünyamda böyle bir şeye yer yok. Ben kendimden bahsetmeyi sevmiyorum aslında. 

     Ama bazı kendinden bahseden bloglar var ki, onların yazılarını okumaya doyamıyorum. Bir tane yazıda, “Ne yapıp ettiğinizi yazmayın. Kimse sizin hayatınızı merak etmiyor” diye okumuştum.
Bu söze karşı çıkıyorum. Pekala kişinin kendi hayatını anlattığı kişisel bloglar da okunur. 

     Şimdi o yazının sahibine de haksızlık etmeyelim. Orada anlatmak istediği popüler blog olmak isteyenler içindi çünkü. Kendi hayatını anlatıp popüler olan blog yok mu? Var. Pucca’nın Günlüğü. Ama onun gibi kaç tane çıkacak? 

kişisel bloglar

Foto kaynak:unsplash.com
     Olay dönüp dolaşıp yine nasıl anlattığına geliyor. Sen öyle bir yazarsın ki, o yazın okunur. Uzun süredir görüşmediği arkadaşıyla görüşüp kahve içmişler. Hepimizin yaşadığı, sıradan bir olay. Ama onu öyle güzel anlatmış ki. Zevkle okuyorsun o yazıyı. 

     “Bu görüşmeyi bu kadar güzel yazmışsa diğer yazıları da çok güzeldir” deyip başlıyorsun bloğunda bir yolculuğa çıkmaya. O yazıdan o yazıya geçiyorsun.

     O bloğu takibe alıyorsun. Ve artık o bloğun düzenli bir takipçisi oluyorsun. Peki siz nasıl tarz blogları seviyorsunuz? Benim gibi hayata yönelik yazan blogları mı? 



     Mesela ben kendi bloğumu düşünüyorum. Blogcular arasında pek okunacak tarzda yazmıyorum. Genelde diziler, siyaset, medya, televizyon ve güncel olaylar. 

     Blog dünyasına girdikten sonra ufak ufak kendimden bahsetmeye de başladım yazılarımda. O okuduğum güzel blog yazılarından sonra. Tabi devamını getiremedim. Ben bu konulardan hoşlanıyorum ve onlar üzerine yazıyorum. 

     Eminim ki bazı blog dostlarım, sadece bana yorum yapmak için, hiç ilgilenmedikleri konular hakkında yazılan blog yazılarını okuyup, yorum yapıyorlardır. Hepsine teşekkür ediyorum buradan. Tüm Blogger’lara sevgiler.


36 yorum:

  1. Ben beğenerek okuyorum yazılarını Cem. Kendinden bahsetmeyi kolaylaştıracak en iyi yol mim yazmak bence. İyi pazarlar

    YanıtlaSil
  2. senin gib böyle güzel yazanları ve tüm dostları okumayı seviyorum 😊 yüreğine sağlık sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Duygular karşılıklı. Sevgiler.

      Sil
  3. En sıkı takipçilerinden biriyim sanırım :))
    Bence gene Bloğunuz iyidir en azından yoruma açık paylaşım yapıyorsun. Mesela bazı bloglar sürekli kitap paylaşıyor insan hepsine yorum yazamaz ki , şiir olsa tamam derim özgün bir hikaye veya makale olsa gene anlarım ama kitap tanıtım sayfalarına yorum yazmak zordur . Sizin blogta yorum yapmak kolaydır diyebilirim

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle ben de bazen kendinden ve günlük yaşamından bahseden blogları daha çok seviyorum ve okuyorum. Günlük yaşam veya sıradan olaylar da olsa herkesin hayata bakış açısı farklı olduğundan o açıyı yakalamak hoşuma gidiyor. Sizin de yazdığınız konulara istinaden söyleyebilirim ki günlük yaşamdan bahsetmeseniz bile yazınızın içindeki eleştiriler ve yorumlar sizin bakış açınızı yansıtıyor. Yazmaya devam etmelisiniz. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Bence gayet güzel yazıyorsun. Kendine haksızlık etme. Benim gördüğüm; sen bu işe gönül vermişsin. Bu her halinden belli oluyor. Blogunu çok sık güncelliyorsun, artık uzun uzun yazıyorsun ve bence gerçekten kişisel yazıyorsun. Ben her bloga kolay kolay kişisel blog demem. Ama senin blog sahiden öyle.

    Benimde şu sıralar blog ile bazı sorunlarım var. Eskiden mustafaalniak.net te çok sık ve uzun yazılar yazardım. Fakat artık o blogu kapattım. Artık kişisel yazılarımı keyfiblog.com'da yazıyorum. Birde keyfisanat.com var.

    Yani artık iki adresim var. Bunlar;
    www.keyfiblog.com

    www.keyfisanat.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah kardeşim. Yorumun çok motive etti beni.

      Sil
  6. senin yazılarını seviyorum samimi geliyor. ilgi alanıma göre blogları bulunca aynen ben de takip ediyorum.herkesin emeğine saygım sonsuz. ama bazıları sırf yazmış olmak için yazınca çok uğramak gelmiyor içimden o bloglara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin gibi kalemi iyi birinden bunları duymak güzel :)

      Sil
  7. Begenerek okumaktayım yaşamdan ve yaşamın Bizzat içinden geçen olayları sizin klavyenizden galiba klavye nin Q klavye 😁😁😁

    YanıtlaSil
  8. Samimi olduğunu hissettiğim, emek verildiğini düşündüğüm her yazıyı okurum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir hassasiyette biri olduğunuz yazılarınızdan da çok belli.

      Sil
  9. Oldukça samimi bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Sanırım konu önemli - meselâ yemek ve makyaj blogları benim hemen hiç ilgimi çekmez - ama anlatım da başka önemli. Bazen öyle güzel anlatımlar oluyor ki insan hiç ilgilenmediği bir şeyi bile okurken buluyor kendisini. Bazen de konuyu lastik gibi uzatıp dön dolaş aynı cümleleri tekrar tekrar kurarak dolana dolana giden yazılar oluyor, daralıp bırakabiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lastik gibi uzatanları bende yarıda bırakıyorum :)

      Sil
  11. Ben severek okuyorum yazılarını.Günceli takip etmen, her konuda yazman hoşuma gidiyor.Hepimizin yazılarımızdan ayrı bir dünyası var,kimi bunu açıkça yazabiliyor kimi yazamıyor/yazmak istemiyor.Tercih bu.İçinden nasıl geliyorsa öyle yazmak ,en güzeli. Kalemine, emeğine sağlık,yazıların daim olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler. Bende sizin yazılarınızı zevkle okuyorum. Sizin de yazılarınız daim olsun.

      Sil
  12. Ben öncelikle kitaplara özelliklede klasik edebiyata dair yazıları kaçırmamaya çalışıyorum. Ayrıca, hayata dair çok güzel, tekrar tekrar okuduğum deneme yazan bloglar da var. Onları da keyifle yazıyorum. Sizi de, hayatınıza dair yazılarınızdan daha çok birbirinden farklı konularla ilgili haberci olarak görüyorum. Bir çok farklı konuyu kendi kişisel görüşünüzde vererek ilginç konuları gündeme taşıyorsunuz. Kaldığım da oluyor, katılmadığımda. Ancak,ilgiyle takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli zamanınızı ayırıp yazılarımı okuduğunuz için çok teşekkürler hocam.

      Sil
  13. Aslında kişisel blog yazılarını okurken hayata dair dersler de çıkarabiliyoruz.Ben de seviyorum kişisel blog yazılarını okumayı.Aslında ben senin blog yazılarını okurken de zevk alıyorum.Çok değişik ilgi çekici konuları ele alıyorsun.Bu da ilgi çekici oluyor.Ayrıca anlatmak istediğini çok net çok güzel de anlatıyorsun.Anlayacağın severek takip ediyoruz.Yola devam. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum olmuş böyle :) Hep beraber yola devam o zaman :)

      Sil
  14. Onu kim demiş bloglar neden var herkes her istediğini yazma özgürlüğüne sahip. Merak etmiyorsa okumayabilir. Ben de güldüğüm blogları çok seviyorum doğal samimi geliyor belkiuzaklar ve sadevederin blogları bazen hayatlarını yazıyorlar dediğin gibi eğlenceli şekilde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediğin blogları bende takip ediyorum. İyi yazıyorlar gerçekten.

      Sil
  15. Ben - sadece burada değil gerçek heyatta da- kişisel konuların özel kalmasını düşünenlerdenim.
    Günlük hayatla ilgili bazı şeyler paylaşılabilir ama bunun abartılmasını sevmiyorum. Mesela Pucca'nın blogu o zamanlar da hiç mi hiç ilgimi çekmiyordu açıkçası.

    Bence sen dozunda yazıyorsun. O yüzden kolay okunuyor ve keyif veriyor insana yazıların.
    Sanırım dozu tutturabilmek önemli olan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Sibel. Dozu tutturanlardan biri de sensin.

      Sil
  16. Aynı dünyada, aynı ülkede yaşıyoruz ve en önemlisi insanız..Yani kişisel bir şey paylaştığında aynı ilgi alanında kesişmemiz çok normal. Bu yüzden kendini de anlatsan, yaşadığın bir olayı da anlatsan ortak noktalar oluyor mutlaka. Blog yazıları bizi birbirimize bağlayan bir köprü bu noktada. Böyle devam et bence Cem.
    Sadece bilgi verici makale yazmak bloglarda okunmayı zorlaştırıyor bu yüzden ben de bilgi verirken kendi hayatımdan yaptıklarımla yoğurmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman dediğim gibi sen belli bir alana yazıyorsun. Böyle devam et. Bloğun daha da iyi yerlere gelecek Duo.

      Sil
  17. Kişisel blogları ben de seviyorum samimi bir anlatım olursa. Spor, sağlıklı yaşam, kitap ve film konuları da ilgimi çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimi olunca anlatım ister istemez okutuyor kendisini. Senin ilgilendiğin alanlar fazla olduğu için daha fazla blog okuyorsundur.

      Sil
  18. Ben de kafama göre yazıyorum .. bazen kitap bazen tatilim..bazen oğlum.. bazen kişisel gelişim.. yani gönlüme göre..
    yorum yazılınca mutlu oluyorum.. benim için anı oluyor ..terapi oluyor bloğum.. çalışmasam daha sık yazar ilgilenirdim ama hem iş hem çocuk zor oluyor :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolaylıklar diliyorum :) Haftada bir yazsak oda yeter. Hedef yazmaktan kopmamak.

      Sil